İKİSİ de değil. Burak Sergen ile Erdal Beşikçioğlu'nu karşı karşıya getiren ‘Tüy Kalemler-Marquis de Sade' oyununun yıldızı kesinlikle Saygın Soysal. Bilmeyenler için kısa bir hatırlatma: ‘Tüy Kalemler'i sahneleyen Tatbikat Sahnesi'nin sahibi, oyunun yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, Uniq Hall'da perdelerin açılmasına bir gün kala oyunu ertelemiş, Sergen'i kadrodan çıkarmış ve Marquis de Sade rolünü de kendisi almıştı. Beşikçioğlu'nun kısa sürede Sergen'in yerine bir başkasını bulamayacağı için bu rolü kendisinin oynadığı iddia edilirken, Sergen, Beşikçioğlu'nun rolü çok beğendiğini ve bu yüzden saf dışı bırakıldığını, Beşikçioğlu'nun bir ego sarmalı içinde olduğunu söylemişti.

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR

Önceki hafta perdelerini Sergen'siz açan oyunun bu cephedeki tartışmalar hâlâ sürüyor ama oyunu gördükten sonra izleyici olarak bir fikir edindim. İzin verirseniz, paylaşayım... Beşikçioğlu eğer bir ego sarmalı içinde olsaydı, kesinlikle Soysal'ın rolünü alırdı. Ya da ne bileyim, sadizmin isim babası Marquis de Sade'ın akıl hastanesi günlerinde yaşadıklarını biraz daha öne çıkarırdı. Neticede kalemlerine el konulduktan sonra kanıyla ve ardından dışkısıyla, ama bir şekilde mutlaka yazan Marquis'nin duygusu izleyiciye tam olarak geçemeyecek kadar hayal dünyasına bırakıldı... Peder rolüyle izlediğimiz Soysal ise insanın salt iyi ya da salt kötü olamayacağını ve şartlara göre nasıl değiştiğini öyle güzel hissettirdi ki, bence oyunda en büyük alkışı da o hak etti.

‘Ben filmimden memnunum!'

"ÇAĞAN Irmak'ın son filmi gişede istenilen başarıyı yakalayamadı." "Çağan Irmak'ın en kötü filmi." Son günlerde herkesin ağzında bu iki cümle. İyi de film 200 bine yakın kişi tarafından izlendiyse, herkes nereden biliyor ‘kötü bir film' olduğunu? Halil Sezai Paracıklıoğlu, Büşra Pekin ve Özge Borak'ın başrollerini paylaştığı ‘Benim Adım Feridun'u severek izledim o yüzden de ‘Issız Adam', ‘Unutursam Fısılda', ‘Babam ve Oğlum', ‘Dedemin İnsanları' gibi çok izlenen filmlere de imza atan Çağan Irmak'a haksızlık edildiğini düşünüyorum. Peki, Çağan Irmak ne düşünüyor? Onu da kendisine sordum ve şu yanıtı aldım: "Ben gönlümdeki filmi yaptım. Filmin başarısını sadece gişe belirlemiyor. Kaldı ki bu filmin yüksek gişe yapmayacağını ben de yapım şirketi de biliyorduk. Filmimden memnunum."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR