“Görünmez Adam”, “Fısıltı”, “Kulaktan Kulağa”, “Gölge Kadın” gibi isimler benim hatırladıklarım. Eminim daha hatırlayamadıklarım da var. Evet, gazetelerde, dergilerde hep böyle isimlerle köşeler gördük. Bana da çok kez, “Yazamadıklarını fake bir hesapla yaz” diye teklif ettiler. Asla fake bir yazar olmayı kabul etmedim. Bunca yıldır bu işi yapıyorum iki şeye “Asla” dedim: Birisi televizyon programlarında 20 dakika magazin anlatmak, diğeri de ‘fake yazar’ olmak. O yüzden de cuma akşamı Yalan Dünya’da ima edilen “Görünmez Kadın” ben olamam. Yani olmamayı tercih ediyorum. Aslında zekâ küpü Gülse Birsel dizi boyunca “O gazeteci”, “Görünmez kadın” diye sürekli inceden bir geçirme yaptı ama dizinin sonunda bombayı patlatıp “Bu bilgiyi bir gazeteci değil içimizdeki birisi veriyor” mesajı verdi. Yani Nurhayat’ın blog açıp bunları yazması konusunda da “Hümeyra”ya taş atıyor. Neyse ne. Sonuç olarak cuma akşamı kulaklarım bir hayli çınladı. Kendi adıma söyleyecek olursam, öncelikle Gülse Birsel bana teklif etse kabul ederdim. En azından gerçek olurdu. Yan masada oturan kız ben olurdum. Hiç de rahatsız olmazdım. Çünkü zaten bunu saklamıyorum. Çünkü zaten gördüğümü, duyduğumu cesurca gizlenmeden yazıyorum. Eğer Hümeyra haberini “Ben duydum” diye yazmayıp “Hümeyra oyuncu arkadaşlarına söylemiş” deseydim aslında hiç kimseyi rahatsız etmeyecekti. Sanırım hiç alışık olunmayan, yalansız, dolansız, dobra magazin yaptığım için rahatsızlık veriyorum. İstediğinizi söyleyebilir, yazabilirsiniz. Kusura bakmayın ama yazmaya da devam edeceğim. Ha bu arada Gülse Birsel, eğer o gün duyduğum ve yazmadığım diğer olayları da merak ediyorsan onları da


sana özel anlatayım da bir dahaki hafta senaryoya ekle. İşte o zaman “Yalan Dünya” seti nasıl karışıyor hep birlikte oturup izleyelim.




Arabada kıyafet değiştir davete yetiş




Geçtiğimiz hafta adeta moda haftası yaşandı. Perşembe günü Nişantaşı Desa mağazasında Buse Terim, “Buse For Desa” koleksiyonunu tanıttı. O kadar ünlü, sosyetik ve manken vardı ama tanıtımın en gözde ve popüler ismi Fatih Terim’di. Fatih Hoca o kadar çok fotoğraf çektirdi ki, beş dakika boş kalmadı. Bir ara kısa bir sohbet imkânı bulabildim. Fatih Hoca, “Kilo verdim, Bodrum’da biraz tatil yaptım” dedi. Evet bronzluğu gözlerden kaçmıyordu. Buse Terim davetinden bir saat sonra Esma Sultan Yalısı’nda Adriana Lima’nın Veet daveti vardı. İşte buraya katılan birçok kişi koştur koştur oraya yetişti. Ama üst baş, kıyafet, takı ve ayakkabılar dahil her şey arabada değiştirildi. Bu sistemi yıllardır birçok kişi kullanıyor. Klasik hareketler. Bu arada cumartesi günü de Özge Ulusoy ve Ayşe Kucuroğlu’nun Bebek Happily Ever After’da Yedigün’ün “Türkiye Meyvesini Seçiyor” kampanyası tanıtımı vardı. Maşallah tüm hanımlar oradaydı ve hepsi çoktan yazı getirmiş. Mini etekler, askılı bluzlar. Bu arada Özge ve Ayşe’nin birbirinden habersiz beyaz kıyafet ve kırmızı ayakkabıyı tercih etmeleri de günün konusuydu. O günden aklımda kalanlar: Işıl Reçber her zamanki gibi şıktı. Düzgün fiziği ve bacaklarının güzelliği dikkat çekiciydi. Mekânda Şeyda Çoşkun’un olması, birçok kişinin “Ay sen varsın rahat yemek yiyemiyoruz” demesine yol açtı.




Cuma-cumartesi İstanbul geceleri




Ayın ilk haftası. Maaşlar alındı. Ceplerde paralar. O yüzden cuma ve cumartesi akşamı her yer tıklım tıklımdı. Restoranlar, gece kulüpleri... İğne atılacak yer yoktu. Şişhane’de yeni açılan NaN isimli mekâna gittim mesela. Daha geçen çarşamba açılmış olmasına rağmen tıklım tıklımdı. Müzik iyiydi, yemekler güzeldi. Bu arada orası daha önce çok el değiştirdi, birçok mekân oldu ama hiç bu kadar ilgi görmemişti. Kısa sürede Şişhane’nin en gözde mekânlarından olacağının sinyalini verdi. Cuma ve cumartesi bu bölgeyi yürüyerek gezdim. Gördüğüm, duyduğum ve hissettiğim şu, herkes yazı özlemiş. Havanın güzel olması herkesi sokağa dökmüş. Eğlence tam gaz sürüyor. Şişhane bölgesi önümüzdeki günlerde daha da hareketlenecek.




- Cuma gerçekten eğlenirsin, cumartesi işkence çekersin.


- Cuma servis her zaman iyidir, cumartesi hep gecikmeler olur.


- Cuma normal hesap öderken, cumartesi biraz daha fazla ödeyebilirsiniz.


- Cuma trafik normal olurken, cumartesi trafik çok fazla olur.


- Cuma her zaman sokağa çıkanlar çıkarken, cumartesi haftada bir gün ya da ayda bir çıkanlar çıkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR