Alaçatı'da hareketlilik başladı




Öyle ya da böyle yaz geldi. Akıllar başka yerde olabilir ama sezona hazırlık yapan işletmeciler tatilcileri bekliyor. Turistler rezarvasyonları iptal de etmiş olabilir ama işletmecilerin Türk tatilcilerden yana umudu hala var, sezona hazırlık yapıyorlar. O yüzden size küçük bir Alaçatı turuna çıkaracağım. Neler olacak, neler yapılacak. Ne var ne yok anlatayım.




BODRUM MU ÇEŞME Mİ?




Bu tartışma hiç son bulmayacak. Yıllardır tartışılıyor. Ben de sizlere geçen haftalarda Bodrum'da neler oluyor, neler bitiyor onları anlatmıştım. Şimdi de Çeşme zamanı. Çeşme'de hareketlilik başladı. Tüm mekanlar gece gündüz demeden hazırlık yapıyor. Bu sezon çok da yeni mekan var Çeşme'de. Mesela İzmir'in meşhur Öküz ve Tren'i artık Alaçatı'ya konuşlanmış. Karaköy'un meşhur Tamirci'si ve Gayrettepe'nin meşhur Masquerade ve Metin Fatıllıoğlu'nun Ulus 29'u Alaçatı Port'ta 29 olarak hayata geçmiş. Anlayacağınız İstanbul'dan Alaçatı'ya gelen mekan çok. Tıpkı Bodrum'a Arnavutköy Balıkçısı, Sess, Biber'in gittiği gibi.




ALAÇATI'NIN MEŞHUR MEKANLARI




Bu şirin tatil beldesinin klasik mekanları yine var. Mesela Tabu, Tuval klasikler arasında. Ama yine pahalı. Mesela Tabu'da köz patlıcan içine peynir rendesi fırınlanmış 39 TL. Gerisini siz düşünün artık. Anlayacağınız her sene olduğu gibi ateş pahası. Onun dışında Kuum Beach, Deli Deli, Balıksız Meyhane gibi mekanların sahibi Haluk Demirhisar bu sene İyi Pizza'yı açtı. Bozok Gören'in de işletmeciliğini yaptığı mekan gece 23.00'den sonra bar oluyor ve tıklım tıklım. Bu arada yolunuz düşerse bonfile, avakadolu pizzayı yemenizi tavsiye ederim. Fiyatları gayet makul. Kuum Beach'te de bu sene denizin ortasın bir bar kuruluyormuş. Buz gibi denizin ortasında harika bir keyif. Ben gittiğim zaman henüz bitmemişti. Ama önümüzdeki hafta sanırım bitmiş olur.




AŞK OTELİ




Mete Nisari ve Alexandra La Capria'nın aşk oteli olarak bilinen Le Capria Suit kısa sürede Alaçatı'nın en gözde oteli olmuş bile. Benim de Alaçatı otelleri arasında birinci sıraya oturttuğum otelin ünlü tatilcileri de var. Kenan Doğulu ve Beren Saat'in de Alaçatı'ya geldiklerinde sık sık kaldığı 20 odalı butik otel turistlerin de ilgi odağı. Otelin içine girdiğiniz anda kendinizi tamamen farklı bir yerde hissediyorsunuz. Bir kere Alaçatı'yı bırakın Türkiye'nin çok çok uzaklarında gibisiniz. Dekorasyonundan atmosferine kadar gerçekten muhteşem bir otel. Bu arada günlerdir tutuk olan bir yerlerinizi de açmak istiyorsanız kendinizi Tılsım'ın ellerine bırakın derim. Muhteşem masaj yapıyor.




HAVUZ İÇİNDE VOSVOS




Kafe Pi'nin sahibi Engin Yaşar bu sene Tepebaşı'nda Curcuna isimli bir kulüp açtı. İşte bu kulübün artık bir de oteli var. Curcuna Otel Alaçatı'ya bu sene konuşlandı. Havuzun içindeki vosvos ile de acayip dikkat çekiyor. Otel demişken. Beyevi ve Ala Otel ve Kurabiye Otel de benim favorilerim arasında. 128A by Aslışah Alkoçlar'ın sabah kahvaltı menüsünü de Nalar Salur hazırlıyor. Kahvaltı etmeden geçmeyin derim.




ESKİ SEVGİLİLER RAKİP OLDU




Malumunuz Cumhuriyet Caddesi üzerinde Bozok Gören, İyi Pizza'nın işletmeciliğini yapıyor. 300 metre ilerisinde ise Çağla Şikel ve Emre Altuğ, Bay Sako Butik Otel'i açtı. Cumartesi akşamı açılış yapacaklardı ancak Gezi Parkı olaylarından dolayı sessiz sedasız bir açılış yaptı. İki eski sevgilinin cadde üzerinde komşu olmaları ise Alaçatı'da en çok konuşulan konu. Kiminle konuşsam bu detayı nedense söylüyor.




AQUA ŞİFNE'DE EĞLENMEK GEREK




Alaçatı'nın kalabalığından uzak, hatta tamamen gözlerden uzak eğlenmek hatta sabaha kadar havuzun içinde olmak isteyenler için Aqua Şifne'ye gitmeniz gerekiyor. Eğlence sabaha kadar sürüyor. Figen Erenel imzalı mekanda akşamüzeri partileri meşhur. Hatta şimdiden gruplar mekanı kapatıp sabaha kadar parti yapıyor. Ünlü DJ performansları sezon boyunca sürecek. Yurt dışı partilerini aratmayan kıvamda konseptler de hazırlanıyor. Özel bir gece yaşamak isteyenler için duyurulur. Ama bana göre sağlık merkezi. Çünkü havuzun içindeki termal su çok şifalı. Su sıcacık. O yüzden gece de hiç üşümüyorsunuz. Suyun içinden çıkmak istemiyorsunuz. Ben bir gece katıldım. Gerçekten yıldızların altında sabaha kadar müzik eşliğinde eğlence harika.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR