Şu aralar magazin alemi Beckham çiftinin büyük oğulları Brookly'in, Nicole Anne Peltz ile düğününü daha doğrusu "Sevgisini göstermek" adına eşinin soyadını taşıma kararı almasını konuşuyor.

Brookly Beckham eşinin soyadını da taşıyacak. Yani artık kendisi Brookly Peltz Beckham oldu.

Bizim ülkemizde de tek bir örnek var akıllara gelen o da Türkiye'nin 22'nci Başbakanı olan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller.

Dünyada örnekler yok değil; mesela Beyonce'nin kocası Jay Z de eşinin soyadını taşıyor. Jay Z, Beyonce'nin erkek kardeşi olmadığından soyadının devam etmesi gerektiği için bu kararı aldığını açıklamıştı.

John Lennon da karısının soyadını alanlardan. Yoko Ono ile evlenen Lennon, düğün sonrasında John Winston Ono Lennon olmuştu. Bunu da, "Yoko benim soyadımı aldı, ben de onunkini. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için" diye açıklamıştı.

Aktör Lorenzo Lamas da kendinden yaşça küçük genç eşinin soyadını alanlardan. Yani Brooklyn tek değil. Ancak anne yani kayınvalide Victoria Beckham bu durumdan pek mutlu gözükmediği paylaşımlardan anlaşıldı.

İngiliz basını ile birlikte dünya bu detayları konuşuyor.

Kayınvalide Victoria Beckham, düğünden hemen sonra ilk paylaşımını, "Mr and Mrs Beckham" olarak yazdı.

"Bana sökmez bu olaylar. Ben Beckham soyadını tanırım gerisini bilmem" paylaşımıydı adeta. İşte bu... Kaynanalık durumu sadece bizim ülkemize özgü değil. Victoria el attı duruma ve düğün boyunca sessizliğini korudu.


Taa ki Brooklyn ve Nicole sosyal medyada isimlerini değiştirince kadar.

Ve işte merakla beklenen isim paylaşımı şöyle geldi.

İlk Broooklyn Peltz Beckham olarak değiştirdi sayfasındaki adını. Ve hemen ardından Nicola Anne Peltz Beckham da yaptı ve kayınvalide rahatladı.

Kısacası Victoria kaynanalığını gösterip gereğini yaptırdı. Ve ondan sonra da ardı sıra paylaşımlar geldi.

Sosyal medya ahalisi de derin bir nefes aldı.

Düşünün dünyanın konuştuğu bir düğün.

Milyonluk bir malikane de gerçekleşiyor. Ve o dakika da gelin-damat, kayınvalidelikler, anneler, babalar sosyal medyada isim değiştiriyor, foto paylaşıyor derken dünya, olan biteni konuşuyor, tartışıyor ve merakla bekliyor.

E sosyal medya er meydanı.. Ne yaparsan orada göstermek şart. Dünya jet seti bile bunun peşindeysen bizim sıradan ünlümüz ne yapsın.

Hal böyle olunca

Neyse biz gelelim asıl konumuza. Sosyal medya dünyasından çıkamayız malum.

Yine "Evlendiğin kadının soyadını alır mısın?" tartışmaları gündeme geldi.

Ve hiç genelleme yapmama gerek bile yok. Bizim ahali yani Türk erkeği "Asla" diyor başka bir şey demiyor.

Ancak bunu diyen biz ve bizden önceki nesil.

Yani Z kuşağında durum değişik.

Yani Z kuşağı bu durumla bırakın ilgilenmeyi onlar ne soyadı, ne evlilik, ne akrabalık, ne kayınvaldelik. Yani bu durumlara pek kafa yormuyor.

Olduğu gibi. Kim ne isterse. Ne yapmak isterse. O an durum ne gösterirse durumunda.

Unutmadan ve hatta şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Gerçekten varsın kimse kadının soyadını almasın. İnanın biz kadınlar bununla ilgilenmiyoruz. Tek ilgilendiğimiz kadına saygı saygı saygı. Sevgi sevgi sevgi.

Erkekler "Saygısını, sevgisini" göstersin yeter. Ki başka memleketlerde kadına saygı göstermek için kadının soyadını alırken bizim ülkemizde şiddet konuşmakta istemiyoruz artık. Tek dileğimiz budur gerçekten.

67’lik anne

Bu arada önceki gün konuşulan elbet sadece soyadı konusu değildi. Hatta gelinlik hiç değildi. Çünkü gelin Nicole Anne Peltz'in bir dönem modellik yapan 67 yaşındaki annesi Claudia Peltz herkesin dilindeydi. Hatta Victoria Beckham'ı gölgede bıraktı. Tamam annesi fakat gerçekten ben kendisini gördüğümde annesi olduğuna inanamadım. Tamam kızımız büyük değil ama Anne 67 yaşında ve kesinlikle o yaşta olamaz. Mümkün değil gibi gözüküyor bu durum ama oluyor işte. Tamam bizim ülkemizde de örnekleri var. İlerlemiş yaşına rağmen Ajda Pekkan, Nebahat Çehre, Ayşegül Aldinç, Yonca Evcimik çok harika gözüküyorlar. Yaşlarını asla göstermiyorlar. Ama Claudia Peltz farklı. Gerçekten 67 olamaz. O derece ki, zaten düğünün çok önüne geçti ve herkesin onu konuşuyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR