Her pazartesi cuma-cumartesi gece hayatının taylarını anlatarak başlıyordum size ama maalesef cumartesi havada yine biber gazı kokusu hâkimdi. Cihangir meydanı, Asmalımescit, İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı hiç ama hiç hoş olmayan görüntüler. İnanın Cihangir’de oturan biri olarak yüreğim acıyor, içim sıkışıyor. Çünkü aylardır bizim buralarda gördüğümüz, yaşanan birçok şey gerçekten çok ama çok tatsız. Artık son bulsun istiyorum ben de birçok kişi gibi güzel memleketimin tadına daha çok doymak istiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir şehir İstanbul. Yemeğiyle, eğlencesiyle, tarihiyle, kültürel mirasıyla. Bunu artık herkes biliyor. Saymakla bitmez güzelliği korumak, yaşamak ve daha da ileriye taşımak bizim elimizdeyken bu görüntüler ile böyle taşıyamayacağımız kesin. Cumartesi gecesi sokağın köşesine sıkışmış, gözleri kan çanağına dönmüş turist görüntüleri artık çoğalıyor. Sonu da gelmeyecek gibi gözüküyor. Bu bölge de çok esnaf kepenk kapattı. Yüzler gülmüyor, herkes hırçın. Her an kavgaya hazır. Zaten Taksim Meydanı bir taksi çöplüğü. Meydanın patronu onlar. Sizi bilmem ama buralarda herkes kabadayı. O yüzden de son zamanlarda eğlenmek isteyen herkes Etiler tarafına kaçıyor. Amaç, istenen her şey oluyor yavaş yavaş. Maalesef... Kaçmayıp ne yapacak. Korkmayıp ne yapacak. Her köşesi polis, TOMA’lar olan bir bölgedekim gönül rahatlığı ile eğlenip haftanın stresini atabilir.




Taksim bölgesinde OLUP BİTEN




- Yolu asla kimseye vermek istemeyen, meydanda


avını bekleyen, turist kazıklayan taksi durağı.


- Market arabası içinde çay-kahve satan satıcılar. (Geçen gece kavga ediyorlardı. Ellerindeki, termoslar içindeki sıcak kahve, çay ve suyu sağa sola atıyorlardı. Herkesin kafasına, gözüne geldi.)

- AKM önünde polisler.

- AKM otoparkı içinde Anadolu Yakası dolmuşlarının durduğu yerde TOMA’lar.




Bu durum diğer bölgeleri hareketlendirdi




EVET öyle. Gönül ister ki, memleketimin her bölgesinde korkusuzca gezelim. Ama olmuyor işte. Bu durum son yıllarda kan kaybeden Etiler bölgesine yaradı. Sahil kenarında açık olan kulüpler ve Ulus tarafındaki kulüpler tıklım tıklım. Bu arada sahil demişken ilk açıldığı günden bu güne popüler olan La Boom her daim kalabalık. Özellikle yeni nesil dediğimiz 90’lıların tercih ettiği La Boom’a çok sık gidemiyorum. Cuma akşamı gittim yine müthişti. Tabii bunda sahibi Umut Evirgen’in de katkısı çok


büyük. Çevresi çok iyi ve çok güzel bir ekip kurdu. Hiçbir şeyden kaçınmadı. Ve ilk açıldığı günden bugüne kadar da mekânı popüler tutmayı başarıyorlar. Umut, Ulus 29’dan Ercan Gümüşkaya’yı White Mill’den de İlyas Güngör’ü kattı ilk olarak ekibe. Doğru isimlerle yola çıkarsanız dağın başında mekân yapın yine dolup taşar benden söylemesi. La Boom “Oralarda iş olur mu? Kim gider orası çok uzak” diyenlere iyi bir örnektir.




Cuma-cumartesi gözüme takılan




- Eğlence hayatının önemli isimlerinden Stelyo Pipis açtığı Chanta isimli kulübün her daim başında. Zaten oraya giden herkes onu görmek istiyor. Cuma geceleri de mekânın önüne tavukpilav arabası koydurtmuş. Mekândan çıkan herkese ikram ediliyor.

- Ulus 29’da cumartesi gecesi iğne atsanız yere düşmüyordu. Çok kalabalıktı. Ama herkes bu ay içinde doğmuş sanırım. Mekânda o gece benim olduğum anda beş doğum günü kutlandı.

- Arnavutköy Level da her daim popüler. Gerçekten gizli kalmış eğlence merkezlerinden. Belli bir saatten sonra herkes orada toplanıyor. Cuma-cumartesi akşam yemeği ve eğlence sonrasında


tercih ediliyor. Yani 02.00 sonrasında herkes orada.




SON GÜNLERİN EN POPÜLERLERİ




- Etiler bölgesi bir hayli hareketlendi evet. Nispetiye Caddesi’nde açılan yeni mekânların bir anda yıldızı parlıyor. Ama çoğu bir seneyi devirmeden kepenk kapattı. Önemli olan ne yapacağınız ve nasıl sunacağınız. Mesela Teppanyaki Alaturka ilk açıldığı günden beri tıklım tıklım. Fiyatlar yüksek olmasına rağmen yer bulmak imkânsız. Saatli rezervasyon sistemi ile yer bulabiliyorsunuz. Yani güzel bir şey sunduğunuz zaman herkesi rahatlıkla çekebilirsiniz. Teppanyaki Alaturka ilk Ankara’da açıldı. Mekânın genel müdürü Eren Kurt herkesle ilgileniyor. Ben cuma akşamı arkadaşlarımın organizasyonu sonucu gittim. Kapıdan başlayan ve içeride de devam eden ekibin güler yüzü ve işlerine hâkim olması ilk dikkatimi çeken olaydı. Tüm ekip çok iyi eğitilmişler. O yüzden de o mekân ne kadar pahalı olursa olsun iş yapar. Bu arada Teppanyaki’de VIP odaları da pek ilgi örüyormuş. Kalabalık arkadaş grubu ile gidip şefin size sunum yapmasını izleyin derim.

- Erol-Varol Kaynar kardeşlerin yaptığı işleri çok kalıcı bulurum ve çok severim. Kaynarlar son zamanlarda güzel bir atak yaptı. Ve Balmumcu’da bulunan The Plaza Otel’in üst katını aldılar. Oraya da Cento Per Cento’yu açtılar. Gerçekten güzel hareket. Bu arada o mekânda Erol Evgin sahneye çıkıyordu hep. Uzun süredir de yok. Erol Evgin müdavimlerine müjde. Usta ilk 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çıkacak. Sonra da her cuma, Cento Per Cento Plaza’da olacak. Mekân daha geçen hafta açılmış olmasına rağmen tıklım tıklım. Bravo.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR