Dün gazetemizde yanlarında kız arkadaşları olmadığı için bara alınmayan iki gencin haberi vardı. İki erkek bara alınmadığı için polise gidip şikâyetçi olmuşlar. Şimdi savcılık olayı araştırıyor. Tesadüfe bakın ki, cumartesi saatler 01.35’i gösterdiği sırada çok başarılı bir avukat arkadaşımdan “Şamdan’ın kapısında tanıdığın birisi var mı?” diye bir mesaj aldım. Konuyu hemen anladım tabii. Klasik kapıda kalmışlar. Ben de “Kaç kişisiniz, ne diyorlar?” dedim. Arkadaşım da “İki kadın arkadaşımla birlikteyim. Doğum günü yemeği sonrası biraz eğlenelim dedik. Ama içerisi çok kalabalıkmış o yüzden almıyorlar” dedi. Birkaç telefon sonrası avukat arkadaşımı ve yanındaki iki hanımı içeriye aldılar tabii. Arkadaşım içeriye girdi. Ben de hemen “Nasıl mekân?” diye sordum o da bana “Bomboş, şaka gibi” diye mesaj attı. İnanmadım fotoğraf istedim. Bakınız fotoğrafta o dakikalarda “İçerisi çok kalabalık alamayız” dedikleri Etiler’in en meşhur kulüplerinden biri Şamdan’ın içi. Cumartesi gecesi böyle bir olay yaşanıyor, pazar günü de böyle bir habere denk geliyorum. Olacak iş değil. Yani sadece erkekler değil, kadınlar da alınmıyor memlekette. Üstelik, kadınlar gayet başarılı iş kadınları. Üstelik, üstleri, başları ve hani bizim kapının önünde duran kişilerin özellikle baktıkları otomobillerinin markası da pek iyi. Anlayacağınız her şey tamam. Ama alınmıyorlar. Arkadaşım bana “Peki ama neden bunu yapıyorlar, sen bilirsin” diye bir mesaj attı. Vallahi ben yıllardır bunu anlayamadım ki, size anlatayım. Üstelik bu kadınlar dünyanın her yanında istedikleri kulübe rahatlıkla girebiliyorlar, üstelikle güzel de para harcıyorlar. Ama kendi memleketlerinde kapıdan çevriliyorlar. Kapı da yalan söylüyor. Ben çözemiyorum bu işi. Bu memlekette ne iki erkek ne de kadınlar. Doğru düzgün eğlenmek isteyenler hep kapıda kalıyor. Eğer tanıdığınız yoksa. Anlayacağınız memlekette tanıdığınız varsa hayatınız her zaman çok kolay. Eğlence sektöründe özellikle bu böyle. Neye göre, kime göre ayrım yapıyor bu kapıdaki insanlar, ben de bunu artık gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Hele son yıllarda. Pes diyor başka da bir şey demiyorum. Mekânı mahkemeye veren arkadaşları da tebrik ediyorum. Haklarını arasınlar. İyi giyimli, iyi ailelerin insanları. Cebinde paraları var ama kapıdan çevriliyorlar. Bu bir hakarettir. Gidip şikâyetçi oldukları için de tebrik ediyorum kendilerini.




Evli kadına aşık olmak




Farkında mısınız son günlerde bu olayı sürekli konuşur olduk. Konuşuyor, konuşuyor hatta işin içinden çıkamıyoruz. Çünkü alışkın değiliz. Genelde evli erkeğe âşık olan bekâr kadınlar konuşulurdu. Hatta yadırganmazdı. Çünkü normaldi bu. Bize normalmiş gibi gösterildi yıllardır. Ama artık durum değişiyor. Son günlerde Berkay, Asena ve Caner konuşuluyor. Hoş daha kimse işin içinden çıkamadı ama. Biz bu üçlü karmaşasından çıkamamış olalım, vizyona Özgü Namal ve Engin Altan Düzyatan’ın oynadığı ‘Bu İşte Bir Yalnızlık Var’ girdi. Burada da evli bir kadına aşık olma konusu işleniyor. Nereden çıktı şimdi bu konu öyle değil mi? İşte gizli kalmış, sandıklara gizlenen konu gün yüzüne çıkıyor. Çok konuşacağız hazır olun derim. Çünkü inanın ortaya çıkmamış ve evli kadınla ilişki yaşayan o kadar çok insan var ki.




Son günlerde en sevdiğim




- Maşallah pek meşhur. Kimi arasanız orada. Öyle enteresan topluluklar var ki, anlatamam. Neresi mi efendim. Zorlu Center’daki Morini’den bahsediyorum. Son günlerde pek moda. Ben de çok seviyorum itiraf edeyim. Cumartesi akşam üzeri partileri de pek gözde.




- İtiraf etmem gerekirse ben Sergen Yalçın’ı pek sevmem. Tanımıyorum ama çok sevimli bulmazdım işin açıkçası. Ta ki son oynadığı n11.com internet sitesinin reklam filmine kadar. Demek oluyor. İnanın reklamlar çıkınca o reklam gelsin diye bekliyorum.




- Yılbaşı demek benim için süs, ışıklar, çam ağaçları demek. Bayılıyorum hatta ölüyorum. Her sene sabırsızlıkla Nişantaşı’nı bekliyorum. A46 yapmış yine yapacağını. Bu sene bir tünel kurdular. Özelikle gece yolum düşmese bile yolumu uzatıyorum arabayla içinden geçiyorum. Çok keyifli. Arda Can, Selim Demir ve Tuvana Büyükçınar Demir harika işlere imza atıyor. Tebrikler.




Yılın son ayı




- Mümkün olduğu kadar sokakta zaman geçirin.




- İhmal ettiğiniz arkadaşlarınızla buluşun.




- Yeni yıl partilerini kaçırmayın.




- Soğukta sokakta yürüyün, sıcak şarap için.




- Bahçeniz varsa sıcak şarap, sucuk ızgara partisi verin. Hatta beni de çağırın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR