Ben böyle bir şey görmedim. Hem yurtdışında hem Türkiye’de o kadar konser izledim ama böylesine ilk kez şahit oluyorum. Dünyaca ünlü Lana Del Rey, beni çok ama çok şaşırttı. Yurtdışında yabancı sanatçılar çok disiplinlidir. Tam söyledikleri saatte sahneye çıkar ve inerler. Ancak şimdiye kadar ülkemize gelen ne Madonna, ne Rihanna ne de diğer ünlü isimler bu kurala uydukları için ben de Ebru Sezgin’in “21.45’te sahneye çıkacak” sözüne inanmadım. Hatta bilmiş bilmiş, “22.30’dan önce çıkmaz kesin” dedim. Ama saatim 21.49’u gösterdiğinde Lana Del Rey Maçka Küçükçiftlik Parkı’nın sahnesindeydi. Kadın harbi dediğini yaptı.




ELBİSE DEĞİL TAKI DEĞİŞTİRDİ




Lana tam bir saat şarkı söyledi. Şarkı aralarında sık sık hayranlarının yanına indi onları öptü, fotoğraf çektirdi hatta imza dağıttı. Hatta bir ara kendisine uzatılan ve benim de hiç haz etmediğim papatya tacını aldı ve taktı. Papatya tacıyla şarkılarını söyledi. Hatta tacı çıkardı ama giderken de kendisi yere eğildi hem papatya tacını hem de kendisine hediye edilen defterleri toplayıp öyle gitti. Sahneye çiçekli bir elbise ile çıkan Lana bir ara kulise gitti. Herkes kıyafet değiştireceğini düşünüyordu ama o sadece kolyesini değiştirdi. Sanırım sponsorluk anlaşması gereği yaptı bunu çünkü eli, kolu, her yanı pırlantalardan geçilmiyordu. Sık sık “Buranın elektriği müthiş. Unutmayacağım bu geceyi. Harikasınız” diyerek hayranlarının arasına inerek onları öptü, sarıldı. Hatta bazıları ile dudak dudağa bile öpüştü diyebilirim.




- Lana Del Rey diğer ünlü isimlere göre hiçbir kapris yapmamış. Hatta özel kulis isteklerinde bulunmamış.


Sadece kulise margarita pizza getirilmiş.




- Unilife’nin organize ettiği konser sonrasında yetkililerle konuştum. Onlar da çok şaşkındı. Çünkü Lana Del Rey, son derece uyumlu bir profil çizmiş.




- Konser sonrasında 40 dakika kulisten çıkamamış.




- 1 saat konser verdi ama 45 dakika da hayranlarını öptü. Bu öpme olayını gerçekten gözlerimi açarak izledim. Çünkü şoke oldum. Hayatımda böyle bir şey görmedim.




- Kadın hayranlarını mesafeli öpen Lana Del Rey, Türk erkeklerinin namını duymuş olacak ki, erkeklerle


bir başka ilgilendi. Onları elleriyle sevdi, öptü. Hatta bir erkek hayranı Lana’yı öpüp saçlarını kokladı.




- Lana gömleğinin düğmelerini açan erkek hayranının göğsünü de imzaladı.




- Hayranlarının telefonlarını eline alarak onlarla fotoğraflarını kendi çekti. Gerçekten enteresan bir


deneyim yaşattı bize.




- Konser sonrası hayranları Lana Del Rey’in peşine takılmış ve kaldığı otele kadar ona eşlik etmişler.


E bu sevgi karşısında tabii çok normal.




CUMA - CUMARTESİ İSTANBUL GECELERİ




Lana Del Rey konseri sonrasında, yeni sezon kapılarını açan Propaganda’ya gittim. Indhira Taşpınar DJ kabinindeydi. Mekânın üst katını tamamen ayırmış ve R&B kulüp yapmışlar. Sokağın diğer en dikkat çeken mekânı ise Nar Pera tıklım tıklımdı. Aslında hemen şunu söyleyebilirim ki Beyoğlu, Tepebaşı, Asmalımescit eski ihtişamlı günlerini yakalamaya başladı. Beyoğlu gerçekten bu kış çok ama çok hareketli olacak. Of Pera da bu hafta kalabalıktı. Yaşar Gaga perşembe günleri yine DJ kabininde olacakmış. Hit mekânın sevilen DJ’i Mertcan yine kabinde ve 05.00’e kadar herkesi eğlendiriyor. Yasemin Şefik de perşembe günleri olacak. Bu sezon yine Rehab’da İsmail Alper dansları ve müzikleriyle, Zilly’de haftanın bir günü yine Kemal Doğulu DJ kabininde olacakmış. Pera yarışına bu sezon katılan Chanta’da Tolga Gündüz DJ kabininde. Ve Nişantaşı’nın vazgeçilmez mekânı Delicatessen Pera’ya yeni bir soluk getirecek gibi geliyor bana. Kapandığı düşünülen Bird bu hafta kapılarını açtı. Ve sıkı durun. İzmir’in meşhur kulübü Öküz de Pera’ya geliyor. Usta işletmeci Ali Sayar, Kumbaracı Yokuşu’na 1841 adında bir mekân açmaya hazırlanıyor. Ve malum Serdar Bilgili, eski Amerikan Konsolosluğu’nu 35 yıllığına kiraladı. İzzet Çapa otelin bahçesinde restoran ve kulüp açmaya hazırlanıyor. Anlayacağınız bu kış bu bölge çok hareketli. Hafta sonunda Beyoğlu’nun altını üstüne getirdim ama cumartesi sabahı finali Abiye’ye giderek Utku’yla yaptım. Utku geçen hafta sezona başladı. Haydi bakalım. Bu kış yoğun geçecek belli oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR