Renkli merdivenleri griye boyayan usta aranıyordu ki, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan merak edilen soruyu akşama doğru yanıtladı ve Habertürk ekranlarında Ece'nin konuğu olarak çıktı karşımıza. Ece Üner o kadar güzel sorular sordu ki, başkan "Cihangir bölgesinin merdivenlerini rengârenk boyama kararı alabiliriz halkımızla" dedi. İşte budur başkan. Keşke o renkli merdivenleri çalışanlarınıza talimat verip gizli gizli griye boyatmadan önce böyle bir karar alıp mahalle sakinlerinin kalbini kırmasaydınız. Zaten son zamanlarda bir hayli üzdünüz Beyoğlu ahalisini. Ama bugünlerde pek ılımansınız. Sanırım yaklaşan seçimlerin etkisi büyük. Neyse olsun varsın başkan siz Habertürk ekranlarında "Mahalle sakinlerine soracağız renkli merdivenlerin yapımı için" dediniz ya. Tamamdır. Şimdi bütün Türkiye renkleniyor. Ben de uzun yıllardır Cihangir'de oturan biri olarak her yerin rengârenk olmasını istiyorum. Hatta sokak aralarına atılan çöplerin de atılmamasını istiyorum. Bunu bir türlü sağlayamadınız farkında mısınız? Sokaklar yumurta kabuğu, domates rendesi, çer, çöpten geçilmiyor. Ve hatta Kenan İmirzalıoğlu inşaatlarından gına geldi. Hele cumartesi sabahı başlanan inşaat ile yakında çıldıracağız. Acaba Beyoğlu bölgesinde cumartesi günleri de pazar gibi tatil olamaz mı? Unutmadan bu pazar sabahı 09.00 kepçe yüksek sesle inşaat önüne konuşlanmak üzere geldi ve tüm mahalleyi uyandırdı. Ve yabancının çok fazla yaşadığı hatta turistin yoğun olduğu bu bölge biraz daha güvenli olabilir. Mesela tinerci, mendil satan çocuklara önlem alınamıyor mu? "Bunu hâlâ başaramıyoruz, başaramayacağız belli oldu" diyecektim vazgeçtim. Biz merdivenleri hep beraber el ele rengârenk boyayan bir milletiz. Her şeyin de üstesinden geliriz.




Kış partileri start alıyor




Kış geliyor, hafta sonu da kendini rüzgâr ve yağmurla hissettirdi. Kışlık mekânlarda çalışmalarına hız kazandırdı. Bir yaz boyunca Bodrum'da parti veren Mert Vidinli de bu hafta itibariyle İstanbul'da kış partilerine ağırlık vermeye başladı bile. Uzun süredir Mert'in organizasyonu ile Ayşe Boyner, Ulus 29'da Food Bar'da DJ kabininde biliyorsunuz. Her çarşamba Ayşe Boyner'li geceler devam edecek. Ama bundan böyle cuma günleri de Hatice Aslan'ın oğlu Ekin Ergök, Ulus 29'un DJ kabinine geçecekmiş. Ekin, Mama Shelter'da da haftada bir gün çalışıyor. Pek de beğeniliyor anlayacağınız.




Kışın geldiği belli oldu




İstanbul'da hava biraz kapattı, yağmur yağdı herkes hemen Papermoon, Sunset, Ulus 29 gibi yerleri doldurdu. Cumartesi misafirlerim olduğu için Sunset'e yemeğe gitmek için telefon ettim. Daha sonra diğer yerleri de aradım. Şöyle bir yokladım maşallah bir masa boş değil. En son Sunset'te karar kıldık. Ancak bize saat 22.00'de masa verebileceklerini söylediler. Biz de 21.00'de bara geçip masanın boşalmasını bekledik. Ve kısa sürede bizi masamıza aldılar. İnanın Sunset'te cumartesi gecesi iğne atsanız yere düşmüyordu. Yemek sonrası ise barı tıklım tıklımdı. Kimi ararsanız oradaydı. Metin Şentürk bile oradaydı. Artık gerisini siz düşünün.




Boşanma yılı 2013




Maşallah boşanan boşanana. 2013 uzun soluklu evliliklerin boşanma yılı oldu. 13'ün uğursuzluğu mudur bilinmez ama Türkiye'deki şöhretli isimler gibi Hollywood starları bir bir boşanıyor. Monica Belluci, 14 yıllık eşi Vincet Cassel'den, Clint Eastwood 17 yıldır evli olduğu Dina Eastwood'dan ve ideal çift olarak gösterilen Michael Douglas ile Catherine Zeta Jones da 13 yıllık evliliklerine veda etmeye hazırlanıyorlar. Entresan gerçekten. Yıllara baktığınız zaman 20 yıla yaklaşan yok. Demek 10'lu yıllar her zaman evlilik için tehlikeli. Ya da artık tahammül kalmadı. Evliliği bitiren en büyük tehlike egodur zaten. Bir de şöhretli insanların egolarını düşünebiliyor musunuz? Aman aman. Mesela etrafımdaki insanlar bu evliliklerin bu kadar sürmesine bile şaşırıp "İyi sürmüş" diyorlar. Yani anlayacağınız evliliğe inanç sıfırlanmak üzere.




Siz uyurken




- SUNSET 01.00 tuvalette yabancı bir turist, "Dolu mu bütün tuvaletler" dedi. Kadının biri de "Evet" yanıtını verdi ve beklemeye başladı. Aradan beş dakika geçti kapıyı şöyle bir yokladılar ki, iki tuvalet kabini de aslında boşmuş.




- CHANTA Club 03.00 tuvalete iki sarışın kız bağıra çağıra girdi. Kızlardan birisi, "Ya benim gözüm barın köşesindeki çocukta ama o başka bir kızla ilgileniyor. Çıldıracağım" diyordu.




- ASMALIMESCİT 05.00 Karadeniz Pideci tıklım tıklım. Sokak kenarlarında konulan masalarda herkes çorba içiyor. Ama tabii arabalar da geçiyor, insanlar da. Sokak hengâme halinde. Bir kız geçerken ezilmemek için geri çekildi bizim masamızda çorba için bir arkadaşın üstüne. Kız az daha çorbaya oturuyordu.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR