Siz uyurken hikâyeler hız kesmeden devam ediyor. Her gece öyle olaylar yaşanıyor ki, şaşırmamak, üzerinde konuşmamak, unutup es geçmek imkânsız. Geçen gece bir beyefendi Aztek'te sarışın bir kadınla tanışıyor. Tabii bu tanışma sonrasında biraz yakınlaşıyorlar. Hatta öyle ki kulübün içinde öpüşüyorlar.




Ama bu öpüşme ileriye gitmiyor ve orada kalıyor. Erkek mekândan önce ayrılıyor. Sarışın hanım da ne yapıyor ediyor bir gün sonra öpüştüğü erkeğin telefon numarasını buluyor. Ve "Ben senin Aztek'te öpüştüğün sarışın kızım. Seninle daha uzun, güzel ve anlamlı bir gece geçirmek istiyorum" diye mesaj atıyor.




Hadi bakalım buyurun, ayıklayın pirincin taşını. 'Kadın milleti istediği zaman uzaya merdiven dayar çıkar' diyorum inanmıyorsunuz bana. Adam evli mi, sevgilisi mi var, hiçbir önemi yok. O özel ve daha anlamlı geceyi geçirmek istiyor. Durum bu. Geçen gün bir erkek arkadaşım sırf böyle bir konu yüzünden dert yanıyordu. Bir kadın sürekli "Hadi bana gel" diye mesaj atıp arıyormuş. Erkek arkadaşım da "Sevgilim var" dediği halde kız "Sevgilin olsun bana ne, ben sevgili olalım demiyorum ki. Arada gel bana birlikte olalım diyorum" diyormuş. Çocuk da "Zorla sevgilimi aldatmam için baskı var" diye dert yanıyordu. Şaka gibi ama bir erkeğin ağzından böyle bir dert yanmayı duyacağımı bin yıl düşünsem aklıma getirmezdim. Bu günleri de gördüm. Hanımlar maşallah öyle şeyler yapıyorsunuz ki, erkekler bile ne yapacaklarını şaşırıyorlar.




Bu tamirci başka tamirci




Malum son günlerde Karaköy eğlencenin en odak noktası oldu. Yeni açılan mekânları ile gece kuşlarının vazgeçilmez semtleri arasında yerini aldı. Normalde cuma, cumartesi 04.00-11.00 arası açık olan son günlerin en gözde mekânı Tamirci'ye cuma günü mimar Sami Savatlı'nin düzenlediği parti münasebetiyle 01.00'de gittik. Tıklım tıklımdı öyle ki içeriye girmek için zorlandık.

Aslında bu mekân Tamirci Motorsiklet Servisi. Evet evet yanlış okumuyorsunuz. Tophane doğumlu ve motosiklek tutkunu Emre Dayar'ın mekânı. Gündüzleri de motosiklet tamiri yapılıyor. Gece ise sabaha kadar eğlence var. Üzerinde de Tamirci Sine Cafe bulunuyor. Film izleyeceğiniz değişik bir mekân. Anlayacağınız bu tamirci başka tamirci ve son zamanlarda en ünlü tamirci. Ünlü ve sosyetik isimlerinde kısa sürede vazgeçilmez adresi olmayı başarmış. Ben cuma akşamı Şirin Ediger Bayülgen ve Ayşe Hatun Önal'ı gördüm.




Karaköy'ün en gözde mekânları




Liman Lokantası, Akın Balık, Tarihi Karaköy Balıkçısı, Namlı Gurme, Güllüoğlu Baklava Karaköy'ün klasikleşmiş isimleri. Tamam ama artık başka mekanlarda bu isimler arasına girmeye başladı bile.




Mesela Karaköy Bej ciddi anlamda semtin en gözde mekanları arasında. Ca'd'oro, Karabatak, Lokant


a Maya, Ops, Unter da ciddi anlamda en beğenilen mekânlar arasında. Otel Gradiva ise son zamanların en gözde iki mekânını barındırıyor. Nublu ve Zelda Zonk hem yabancıların hem de ünlü isimlerin en vazgeçilmez isimleri arasında. Kime sorsam "Karaköy'den mekân bakıyorum" diyor. Yani buralar pek kıymetli. Ama mekân bakmanın dışında en çok da "Mekânlarda boş yer yok tıklım tıklım" sözlerini duyuyorum.




Geçen akşam üzeri Unter'de otururken bir bey yanımıza yaklaşıp "Pardon burada çok popüler mekânlar varmış. Oraları nasıl görebilirim?" dedi. Ben de "Şu an tam birinin önündesiniz. İşte bu sokakları dolaşacaksınız" dedim. Yani şunu anlatmak istiyorum.




İnsanlar Karaköy'e geldikleri zaman Ortaköy gibi her şey yan yana diz dize göreceklerini zannediyorlar. Ama öyle değil. Sokakları gezmeniz, dolaşmanız keşfetmeniz gerekiyor. Bu arada gerçekten sabah, öğlen, akşam, gece. Karaköy için saat kavramı yok. Her an bir eğlence var.




Yudum duyum Zeynep




Bu arada cuma yoğun bir gündü. Frankie'de Mithatcan Özer'den oluşan grup Pis'Ton sahnedeyken Zeynep Mansur da yeni single Yudum Yudum için Ortaköy Magazinne'de sahnedeydi. 4 şarkıdan oluşan maksi single tanıtan Zeynep deri kıyafetler içinde pek seksiydi.


Kıyafetlerini de benimde bayıldığım Ezra-Tuba Çetin hazırlamışlar. Mekânda mini bir konser verdi Zeynep ama sonrasında arkadaşlarıyla sabaha kadar eğlendi.




Siz uyurken




- TAMİRCİ 02.00 tuvalet kapısı çalıyor. Kapıyı açtım "E hadi çık artık bin saattir seni bekliyorum" diyor. Ben de "E ama daha yeni girmiştim" diye tepki veriyorum ama nafile. Karşımdaki evde yok.




- PERA taksi durağı önü 04.00, kız "Elimi tutsana" diye bağırırken erkekte "Ne bağırıyorsun tutamam" diye önden yürüyor.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR