Şifreleri sık sık yenilemek gerek






Zaman zaman magazinin şifrelerinden bahsediyorum. Ünlü, popüler ve sürekli gündemde kalmak için bazı şeyler yapılması şart. Bakınız dünyaca ünlü isimler Charlize Theron ve Heidi Klum'un yaptıklarına. Dünyaca ünlü olmak bile yetmiyor. Gündemde kalmak için bu şifreleri zaman zaman hayata geçirmek gerekiyor. Davos'ta Charlize Theron'un "Bakireyim" açıklaması herkes tarafından konuşuldu. Oysa ki Theron, "Davos'un bakiresiyim. İlk kez geliyorum" demek istemiş. E yılların tecrübesiyle hangi kelimenin dikkat çekip konuşulacağını bilen Charlize bu açıklamanın manşet olacağını, dünyanın aynı anda konuşacağını çok iyi biliyordu. Diğer bir isim de Heidi Klum. Heidi, Jay Leno'nun programında masaya çıkıp dans etmiş. Demek oluyor ki, tanınmak, milyonlarca dolar kazanmak yetmiyor. Sürekli sürekli gündemde kalmak için şifreleri her zaman yenilemek gerekiyor. Hem de güzel uygulamak. Bizim memlekette de bunu en iyi uygulayan Hülya Avşar'dır. Sürekli gündemde kalıyor, kendinden söz ettiriyor. Ve bunu da çok iyi yapıyor. Önümüzdeki günlerde eminim eskisi gibi Hülya Avşar Show'lara da yeniden başlayacak. Yine iddialı açıklamalar yapacak. Nedense bu şifreleri iyi uygulayan bir başka isim gösteremiyorum.






Ustaya bugün veda ediyoruz






Ferdi Usta ile yıllar önce tanıştım. Defalarca röportaj yaptık, sohbet ettik. Sonra ona hiç yakışmayan hastalıkla tanıştı. Müziği bırakma kararı almıştı ki eğlence hayatının önemli isimlerinden Ergun Yıldız döndürdü onu yeniden sahnelere. Ve daha çok hayata sarıldı. Birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Talimhane Lares Hotel Portofino Stage'de muhteşem gecelere imza attı uzun bir süre. Her defasında gittim, dinledim. Doyamadım, doyamadık. Hiç konuşmak istemediği hastalığından ve hayatından bahseden kitabı ve son yaptığı röportaj sonrasında veda etti bize. Ne tuhaftır ki, hiç bu konularla ilgili röportaj yapmak istemiyordu. Yaptı ve gitti. Demek daha da konuşulmasını istemiyordu. Çünkü bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Hastalığı hakkında yorum yapılmasından bile hoşlanmıyordu. Demek bu noktaları tamamlaması gerekiyormuş. Demek sevenlerine kendi ağzından anlatması ve veda etmesi gerekiyormuş. Ustaya bugün öğle namazında Levent Camii'nde veda edeceğiz. Sonsuzluğa uğurlayacağız. Nur içinde yatsın.




Reina ile aramız limoni






Yıllardır aramız Reina'yla düzelmedi. Güzel yazarsam sorun yok. Hatta bir teşekkür bile yok. Zaten isteyen de yok. Ama mekânın içinde yaşanan bir olayı yazarsam aman aman kıyamet kopuyor. Yıllar önce sorunlar yaşamıştık. On gün önce "Fernandes ellesin yeter" diye bir yazı yazdım yine rahatsız olmuşlar. Haberin detaylarını verdikten sonra mekân hakkında son zamanlarda konuşulan dedikodulardan bahsettim. Yani herkesin bildiği ama mekânın kabul etmediği Baltalimanı'na taşınma ve mal sahibi Ferit Şahenk'in bu sezon sonunda sözleşmeyi devam ettirmeyeceğinin konuşulduğunu hatırlatmıştım. Henüz böyle bir olayın netleşmediğini özellikle belirtirken, "Bizi sevmeyi de deneyebilirsiniz ama bizi sevmeseniz de bizi yıpratacak açıklamalarda bulunmamanızı rica ederiz" tarzında haberi düzeltmem konusunda ricada bulunmuşlar. Yıllardır bu işi yapan biri olarak her zaman yayın ilkelerime saygılı olmaya özen göstermişimdir.




1- Babamın gazetesinin köşesinde yazmıyorum. O yüzden özellikle bir mekânı koruyayım, bir mekânı yerin dibine batırayım tarzında bir düşüncem yok.


2- Tüm yazılarım arşivde. Her şeyi açık ve net belirtiyorum. Kimseyi özellikle göklere çıkartıp kimseyi yerin dibine bile bile batırmaya çalışmıyorum.


3- Özel duygularımı, düşüncelerimi, dostluklarımı yazılarıma karıştırmıyorum.


4- Ve ben birçok şeyi çok dikkatli yapmaya çalışırken hâlâ kimseyi memnun edemiyorum.


5- Sanatçılar dahil olmak üzere, mekân sahiplerini de yaptığım hiçbir haberle mutlu edemeyeceğimin farkındayım. İyi haber yaparsam benden iyisi yok. Ama onların istemediği bir haber yazarsam benden kötüsü yok. Bu kesin ve net. Olay budur. Reina ile aramız her zaman limoni olarak kalacak. Belli oldu.






SİZ UYURKEN




- LIMONCELLO 02.30, tuvaletin önünde bir kız telefonda konuşuyor. Derdi buradan sonra hangi mekâna gideceği. Ama yanındaki hiçbir arkadaşını ikna edemiyor. O yüzden başka birilerini çağırıyordu.




- SORTIE 01.00 tuvalete bir kadın geldi. Yönü gösteren kadına "Tamam daha önce geldim biliyorum" diyerek mekâna ilk kez gelmediğini belirtmeye çalıştı.




- BEBEK 00.30 önümüzdeki otomobilden bir kız sinirle indi. Aracın kapısını hızla çarptı. Arabayı kullanan çocuk el frenini çekti kızın peşinden koşuyor. O anda korna seslerini düşünebiliyorsunuz sanırım. Ama kızı kolundan tutup arabaya bindirmeyi başardı.























İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR