Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Çılgın Proje sonrası çılgın günler geçirmeye devam ediyoruz.


Evet ama bu hafta daha da çılgın olacak sanırım. Mesela bu çılgın proje açıklandıktan bir gün sonra "Yasaklı sözcükler" listesi de açıklandı. Vallahi liste de yok yok. Bir ben yokum. O kadar yani.




Şimdi internette özgürlükten sınıfta kalan Türkiye artık bu sınıfı hiç geçemeyeceğe benziyor.




Çünkü, servis sağlayıcılara ve hosting firmalarına Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan gönderilen ve gönderici hanesinde yersaglayici@tib.gov.tr adresinin yer aldığı tebligatta, günlük yaşamda kullanımından vazgeçilemez pek çok 'sıradan' sözcüğü de içeren liste yayınladı.




İşte liste;




"31, Adrianne, Animal, Hayvan, Baldiz, Beat, Buyutucu, Ciplak, Citir, Escort, Etek, Fire, Girl (İngilizce'de 'kız' demek, Ateşli, Frikik, Free, Gey, Gay, Gizli, Got (ingilizce 'get' fiilinin geçmiş zaman ya da geçişli hali), Hatun, Haydar, Hikaye, Homemade (ev yapımı demek), Hot (İngilizce'de 'sıcak' anlamında geliyor), İtiraf, Liseli, Nefes, Nubile (?), Partner, Pic (İngilizce'de 'picture'ın (resim, fotoğraf) kısaltması), Sarisin, Sicak, Sisman, Teen (İngilizce'de 13-19 yaş grubunda genç), Yasak, Yerli, Yetiskin, Xn, XX..."






Yani bu listenin arkasına ne eklenir bilinmez ama acaba bize kullanabileceğimiz kelime listesi verilebilir mi? Yani öyle daha kolay olacak sanki.




Neyse yapacak bir şey yok. Bunların aşılacağını düşünüyorum tabii ben. Hep böyle gitmeyecektir.




Müzik dünyası kızışıyor




Neyse yasak falan derken biz işimize konsantre olalım. Bunları kafaya takarsak yol alamayız.




Bu ay müzik dünyası için hareketlilik başlıyor. Aslında yazın geldiğini de müjdeliyor bu hareketlilik.




Çünkü yeni albümler peşi sıra çıkacak.




Sibel Can, Hadise, Rafet El Roman, Erol Evgin gibi ünlü isimler albümlerini çıkarttılar. Şimdi sırada, Emre Altuğ, Demet Akalın, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Mazhar-Fuat-Özkan, Nazan Öncel gibi isimler var. Yani herkes, tüm kozlar paylaşılacak.




Eskisi gibi milyon satışlar yok. Ama eskiye nazaran müzik dünyasında ciddi bir hareketlilik var.




Hatırlarsanız bir dönem sanatçıların asla albümü satmıyordu. En ünlü ismin albümü bile 100 bine ulaşamıyordu. Ama şimdi öyle değil.




Satışlar gayet güzel gidiyor. Mesela Tarkan'ın albümü 400 bini geçti. Bu gerçekten son yıllar için güzel bir satış rakamı. İnşallah bu böyle devam eder.




Ajda Pekkan satış yapacak.




Ve bu haftanın en önemli olayı tabii ki Ajda Pekkan kendi tasarımlarını 5 Mayıs Perşembe saat 12.00'de İstinye Park'daki Twist mağazasında satış yapacak. Evet evet yanlış okumadınız. Tezgahın arkasına geçecek ve satış yapacak. Eğer ilgileniyorsanız aklınızda bulunsun.




Bu arada, Ajda Pekkan ile çalışan Etel Sason'un kızları Raisa ve Vanessa'da tasarımlarını geçtiğimiz günlerde Coco Clementin'de görücüye çıkarttı.




Ajda Pekkan'da ikizleri yalnız bırakmadı.




Bu arada ben Raisa ve Vanessa'ya çok güveniyorum. Ve seneye kesinlikle Fashion Week Moda günlerinde de onları görmek gerek.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR