Demet Akalın - Önder Bekensir, Sibel Can - Sulhi Aksüt, Ece Gürsel - İsmail Tunçbilek ve daha birçokları. Yani örnekleri çoğaltmak mümkün. Ama o örnekleri ve nedenlerini sıralamadan önce geçen gün başıma gelen bir olayı anlatayım.




Geçen akşam Cihangir'de bir mekanda oturuyorum. Yan masamda da yaşları bir hayli ilerlemiş bir çift var. Birbirlerinin gözlerinin içine bakıyorlar. Oturdukları süre boyunca elleri ellerinden ayrılmıyor.




Daha sonra ikisiyle de sohbet etme imkanım oldu. Meğer ikili birbirlerine ilk gördükleri an, yani çocuk yaşlarda aşık olmuşlar. Sonra eğitim falan derken araya aileler girmiş ve ayrılmak zorunda kalmışlar.




Sonra da, izlerini kaybetmişler birbirlerinin.




İkisinin de ilişkileri olmuş. Hatta evlenmişler. Çocukları bile olmuş. Ama birbirlerini hiç unutamamışlar. Ve yolları bir gün aşıklar şehri Paris'de kesişmiş. Hem de yanlarında ikisinin de eşleri varmış. Sonra da gizli gizli görüşmeye başlamışlar. O kadar güzel o kadar tatlı anlatıyorlar ki, yaşadıkları ilişkiyi görmeniz lazım. Onlar anlatırken aklıma hemen 90 yaşına basan Fikret Şenes geliyor. Onun da, tıpkı böyle bir aşk hikayesi var. Yani o şarkıların hepsi o aşka yazılmış. O sıra 'Kimler Geldi Kimler Geçti' şarkısı dilime dolanıyor.




Neyse ve sonunda isyan edip birlikte olma kararı almışlar. Kadın boşanmış ama beyefendi hala boşanamamış. Çünkü eşi direniyormuş. İkisi de, Cihangir'de yaşama kararı almışlar. Ev tutup yerleşmişler. Aileleri karşı çıkmış, çocukları küsmüş. Şimdi birçok kişi ile konuşmuyorlar ama "Artık ertelemeyeceğiz. Kendimiz için yaşayacağız" diyorlar. Yani mutlular. Kimseyi de takmıyorlar.




Bence de kesinlikle yaşasınlar. Bravo. Başka birilerini mutlu ederek hayatta mutlu olunmaz zaten. ben Demet Akalın ile Önder Bekensir'in de yeniden biraraya gelmelerine de kızmıyorum. Bir insan ayrıldığı insanla neden biraraya gelir. Bitmediği için. Demek ki, bitmemiş. Hala birlikte olmak, sarılmak, öpüşmek, sevişmek, kavga etmek istiyorlar demek ki. Mutlular böyle olmasından.




Ama benim ve benim gibi düşünlerin tek mutsuzluğu ilişki sonrası konuşmaları.




Hatırlarsanız ilişki bittikten sonra Önder Bekensir söylemedik söz bırakmadı. Demet Akalın, ara ara imalı sözler ile eski eşine göndermeler yaptı. Bu bir değil bir kaç kez yaşandı. Bu yüzden de belki artık aşklarına inancımız kalmadı.




Belki de, artık son günlerde yaşanan aşkları bu yüzden hiç ama hiç inanmıyoruz.




Neyse benim bildiğim, yaşadığım aşk bu değil.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR