Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi, “Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği” kurucu üyesi ve Başkan

Yardımcısı Pervin Ersoy ile Nişantaşı Galvin’de küçük bir grup buluştuk.

Pervin Ersoy “Her şehri ünlüsüyle geziyoruz” diyerek Türkiye’nin 81 iline kültür turları düzenleyeceğini açıkladı.

19 yıldır turizmin içinde bir fiil görev yapan Pervin Ersoy’u uzun yıllardır tanıyorum.

Tam bir Türkiye aşığıdır.

Eşi Mehmet Ersoy bakan olmadan öncede Türkiye’nin dört bir yanını gezip kendi adına küçük tarih turları düzenliyordu aslında.

Şimdi “Turizm bakanı eşim Mehmet Ersoy ve devlet desteğini de arkama alarak ülkemin tanıtımına katkı sağlamak istiyorum.

İç turizmi canlandırmak ve sahip olduğumuz kültürel mirasımızı, doğal güzelliklerimizi yani kısacası cennet vatanımızı tanıtmak için bu projeyi planladık. Yurt dışında bilinirlilik artacak.

Türkiye’nin her bir şehri başlı başına bir kültürel miras ve hazinesi.

Binlerce yıllık geçmişi olan bu toplumun ileriye gitmesine bu gibi projelerle hep birlikte destek olacağız” dedi.

“Ben bakan eşiyim. Yan gelip yatayım” demedi hiç bir zaman Pervin Ersoy ve eşi göreve geldiği günden bu yana kolları sıvayıp canla başla Türkiye’nin gidilmedik yerini bırakmadı.

Kendisin sosyal medyadan izliyorum. İnanılmaz bir gayret ile çalışıyor.

Hatta Pervin Ersoy bu durumu şöyle anlatıp,“Cumhurbaşkanımız eşime bu görevi layık gördükten sonra şöyle bir durdum.

Bir ay kadar sosyal medyada değildim. Uzaklaştım, kendimi geri çektim. Sonra düşündüm ve ‘Hadi Pervin. Sen zaten sosyal medyayı bilgi üzerine kurmuştun.

Şimdi bunu geliştir ve çalış daha çok çalış’ dedim. Şimdi elim uzandığı her yere gitmeye çalışıyorum. Dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. Bilen insanlardan öğrenmeye çalışıyorum. Bu turlar için artık işin uzmanı Saffet Emre Tonguç’a gittim. Birlikte yol alacağız” diyerek heyecanını paylaştı.

Ve şöyle devam etti: “Ülke turizmine katkı sağlamak ve farklı yardımlaşma derneklerine destek olmak amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi bu aslında.

Şimdi neden ünlü isimlerle diyebilirsiniz. Şöyle ki: Bizler gidiyoruz, geziyoruz. Basında ya da sosyal mecralarda yer alıyor.

Fakat bir ünlü ile gidince iş değişiyor. Çok daha popüler oluyor. Bunu da Bursa gezimizde fark ettik. Bu projenin çıkış noktası benim Bursa’ya yaptığım seyahattir.

Ben aynı zamanda ‘Bizim Çocuklar Derneği’nin yönetimin kurulundayım ve derneğin başkan yardımcısıyım. İhtiyacı olan ailelerin çocukları için anaokulu açıyoruz.

Üç anaokulu açtık ve dördüncünün inşaatı başladık. Tabii bu gezilerden bir para elde ediyoruz. Ve bu parayı da anaokulların yapımında kullanıyoruz. Bursa’ya giderken aslen Bursalı olan Eser Yenenler’i de davet ettik.

Bir baktık inanılmaz bir ilgi var. Sesimizi daha çok duyurduk. İnsanlar akın ettiler yanımıza. O yüzden biz de gittiğimiz her yere oranın ünlüsü ile gitmeye karar verdik.

Orada doğmuş, büyümüş. Belki de annesi, babası oralı olan ünlümüz ile yol alacağız.”

Ünlü isme her zaman ilgi çok fazla

Evet Pervin Ersoy çok haklı.

İşim gereği Türkiye’nin birçok yerini ünlülerle gezme şansım oldu. Sadece İstanbul, Ankara, İzmir olarak düşünmeyin.

Türkiye’nin en ücra köşesine bir ünlü ile gittiğiniz zaman gördüklerinize, yaşadıklarınıza inanamazsınız.

Burada “O kadar ünlü değil ki!” dediğiniz kişiler bazı şehirlerde öyle karşılanıyorlar ki, inanamazsınız.

O yüzden ünlülerimiz kendi ülkesinde insanlarla daha çok buluşmalı.

Bir dönem muhabirlik yaparken şöhretli isimler Türkiye’nin dört bir yanında festivallerde şarkılar söyler, sahneye çıkardı.

Hatta klipler çekerlerdi. Şimdi uzun süredir bu tarz faaliyetler olmuş. Pervin Ersoy’un bu projesiyle yeniden bir şeyler start alacaktır diye düşünüyorum.

Çünkü bir ünlü işin içine girince yaptığınız işin ilgileneni çoğalıyor.

Sesinizi daha çok duyuruyorsunuz.

O yüzden de ben Pervin Ersoy’un projesini çok sevdim. Bayıldım hatta.

Kısa süre içinde çok ciddi bilinirlilik sağlayacağına da eminim.

Türkiye’nin doğusunu batısına, batısını doğusuna bilinmeyen yönleriyle tanıtmayı amaçlayan bir proje ve Pervin Ersoy ile bunun için canla başla çalışacaktır.

Pervin Ersoy’da “Şehirlerin doğal ve tarihi güzelliklerini, yerel değerlerini, yeme-içme dünyasını, alışkanlıklarını ve kültürel zenginliklerini keşfetme duygusunu vurgulayan turlar kapsamında, her ay Türkiye’nin bir başka şehrine keşif yolculuğu yapacağız” dedi.

Denizli’den başlıyoruz

26 Mart’ta Denizli ile start alacak olan ekip ardından Adıyaman Nemrut, Urfa, Diyarbakır ve Isparta bu rotanın ilk turu olarak belirlenmiş.

Kültür turuna Türkiye’nin ünlü isimleri eşlik edecek dedik. Peki Denizli’ye kim hangi ünlü eşlik edecek?

Pervin Ersoy, “Günlerdir araştırıyoruz. Hatta sosyal medyadan ‘Denizlili ünlüler kim?’ diye soru bile sordum. Mesela Ebru

Akel Denizlili. O da bizimle bu tura gelecek. Diğer isimlerde sürpriz olsun” dedi.

Önceki gün toplantıya katılan Ebru Akel’de “Ben aslen İzmir doğumluyum. Ama babamın kütüğü Denizli’deymiş. Meğer kütüğüme kadar araştırılmış. Çok sevindim. Ben de kökenlerimi öğrenmeye gideceğim” dedi.

Kökenlerimizi öğrenmek

İşte asıl istenen de bu aslında.

Kökenlerimizi öğrenmek.

Türkiye’de yaşayıp ülkesine o kadar yabancı insan var ki.

Bu turun en büyük amacı da bu.

Bu turları katılmak isteyenler Saffet Emre Tonguç’un rehberliğinde Sacret7 Travel ile katılım sağlayabilecekler. 35 kişilik kontenjanlarla sınırlı tutulacak turlardan elde edilecek gelir hayır kurumlarına bağışlanacak.

Unutmadan: Bu projenin sosyal medya hesabı @rotahane olacak. Bu hesaptan gidilen yerleri. Kimlerin gittiğini, neler yaşandığını, her şekilde takip edebilirsiniz.

Not: Önceki gün yazdığım yazıdan sonra çok fazla mesaj, mail ve telefon aldım. Yarın bu konuyla ilgili detaylı yazacağım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR