Beş yıl aradan sonra çıkarttığı “Aşık” albümünde her şeyi anlatmış aslında Ebru Gündeş.


Düşüncelerini, Reza Zarrab’a olan aşkını, özlemini, kızgınlığını, isyanını.


Hakkında çıkan her türlü yoruma bakış açısını. Her şeyi ama her şeyi anlatmış.


-Gidiniz’i dinlediğim an “Üstüme alındım bayağı bizlere laf söylüyor” dedim. Çünkü Ebru Gündeş yıllardır tek bir kelime dahi etmiyor.


Hatta Ebru Gündeş’in konuşmaması ve yorum yapmaması hakkında ki düşüncemi bir yazı ile anlaşmış ve “Konuşmadıkça para kazanıyor.


Çıktığı her mekan tıklım tıklım doluyor. Çünkü merak uyandırıyor” demiştim. “Gidiniz” de de yanıt vermiş işte. Hatta Sevimli, sempatik bir şarkı olmuş. Şebnem Sungur yazmış sözlerini. Gökhan Tepe de müziklerini yapmış.


-Aşık diğer en iddialı şarkı. Bu şarkı çıkış şarkısı oldu ve Metin Arolat klip çekti. Dillere dolanacak. Şarkıyı dinlerken Ebru Gündeş’in, Reza Zarrab’a olan aşkını dinliyorsunuz. Yani “Aşk her şeyi affeder. Aşk bu iyiyi de, kötüyü sever” diyor şarkı. Diğer şarkılarda ise “Ben de Bir İnsan Evladıyım”, “Çağırın Gelsin”, “Dibe Vurgun”, “Çubuk Unutma” derken adeta Reza Zarrab’a mesajları dinliyorsunuz. İki senedir geçen süreyi adım adım gözlemliyorsunuz. Mesajlarla yüklü bir albüm anlayacağınız. Albümde daha önce başkalarının seslendirdiği “Cennet”, “Tanrım Nerden” ve “Kim bu Gözlerindeki Yabancı” şarkıları var ki bunlarda mesaj içerikli. Ama Ebru Gündeş’in yorumu ile devleşmiş şarkılar. Albüme uymuş ve tam olmuş. Olmasa eksik kalırmış. Yaşanan onca şey, Reza Zarrab gerçekleri derken şöyle bir gerçek var ki, Ebru Gündeş’in yorumu ve sesi inanılmaz. Diyecek laf bulamıyorsunuz. Ve beş yıl aradan çıkarttığı albüm ile müzik dünyasında ciddi bir hareketlilik getirecek gibi. Hadi geçmiş olsun İşte buyurun olanlar oldu. Şeyma Subaşı, Acun Ilıcalı’yı sosyal medyadan silince Acun Ilıcalı da, Şeyma Subaşı’yı tamamen sildi. Eskiden Şeyma Subaşı ile ilgili bir şey yazınca Acun Ilıcalı düşman oluyordu yazan kişiye. Ama bakın ne oldu. Kızının annesini bile kendisi siliyor şimdi. Hayat böyle bir şey işte. Devran dönüyor ve yine olan oluyor. Ne diyelim hadi geçmiş olsun. Bundan sonraki oyunlara bakalım. Ne yaparsan yap arkasında dur Son günlerde malum. Yapan yaptığının arkasında durmadığı gibi bir de güzel geri vites yapıyor. Önceki gün Çukur’un ’da İdris Babası İdris Koçovalı şöyle bir konuşma yaptı oğlu Selim’e. “Ne yaparsan yap arkasında dur. İyi kötü fark etmez. İnsan her yaptığı ile gurur duymaz. Ama yaptığın en kötü yanlışı bile sırtlanacaksın. Ya da çekip gideceksin” dedi. Bu konuşma burada dursun. Anlayana da gelsin. Birileri hepimizi kullandı ama kim! Adriana Lima ve Metin Hara ilişkisi beynimizi yaktı geçti. Şimdi Adriana Lima “Metin beni kullandı” diye diye dert yanıyor ama bu ilişkileri birileri bizi de kullandı. Metin Hara bizi de kullandı. Ya da Adriana Lima hepimizi kullandı. Ya da birileri herkesi kullandı. Yani bir tuhaflık olduğu kesin. Ne olduğu belli değil. Ama illa ki, yakında çıkacaktır kokusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR