Günlerdir Miss Turkey 2018 yarışmasını kazanan Şevval Şahin’in estetikli güzelliğini konuşuyor hatta tartışıyoruz. HT Masa ekibi olarak bu konuyu enine boyuna tartıştık.

Sonra diğer çevremdekilerin iki gündür yaptığı yorumları dinledim.

Ve sonra kendi kendime şöyle bir kocaman “Vahhhh” çektim.

Hatta kendi kendime “Sen bayağı geri kafalı kalmışsın arkadaş” dedim.

Çünkü, genel olarak yüzdeye vurursam çoğunluk, “Ne var canım bunda. Herkes estetikli zaten. 17 yaşında kızlar estetik yaptırıyor. Estetik yaptırmayan mı var” yorumunu yapıyor.

Yani bu durumu genele vurursak normal karşılıyorlar.

Ben ise “Olmaz, olamaz. Güzel dediğin estetiksiz olur” diye diretiyorum.

Üstüne üstlük, “Estetikle herkes zaten güzel olur. Güzel olmazsa doktoru kötüdür” diye inat ediyorum.


Ama yok ben gerçekten geri kafalı kalmışım.

Sosyal medya demek zaten estetik demek. Ve insanlık artık sosyal medya için yaşıyor maalesef.


Bunu kabul etmek gerek.






ESTETİK YAŞI 18'E İNDİ




Evet, 17 yaşındaki kızlar çoktandır memelerine silikon yaptırıyor. Burnunu, ki zaten o Allah’ın emri, yaptırmayan yok.


Sonra dudaklarını illa ki şişirtiyor ve botoks yaptırıyorlar. Hatta fazlasıyla dolgu yaptıran var. Hem de 17-18 yaşında.

Hatırlayın “Estetik yaşı 18’e indi” diye bir haber yapmış ve estetik cerrahlarından görüş almıştım yıllar önce.

Fakat artık bu söylediklerim bile klasik kaldı.

Şimdi yanak içi aldırmak moda. Evet evet yanağının içini aldırıyor herkes.

Poposuna silikon koydurmayı, kollarının ve bacaklarının içini aldırıp inceltmeyi saymıyorum.

Yani kimse bunun için artık 30’larını beklemiyor. 18’lerde bunların hepsi yapılıyor. O yüzden de hedef “Diziler, zengin koca” olarak yol alıyor.

Güzellerin gelecek planlarını dinledim genel olarak hepsi “Dizi oyuncusu” olmak istiyor.

Yani boşuna tartışıyoruz. Bence bu yarışmanın adını “Güzeliklik yarışması” değil “Dizi oyuncusu seçen yarışma” olarak değiştirmek gerek.

O zaman bu sorunu da kökünden kazımız oluruz.






İstanbul kışa hazır




Alaçatı-Bodrum hattı kapandı. Sanata doyan İstanbul artık gecelere hazır.

Çünkü kış geldi.

İnsanlar da bana sürekli “Nereye gidelim, ne yapalım, nereler açılıyor, neler oluyor” diye soruyor.

Size hızlandırılmış bir tur attıracağım hazır mısınız?

Planlarınızı ona göre yapın derim…




-Alaçatı sezonunu hızlı kapatan Esnaf geçen hafta Perşembe günü Maslak’ta kapılarını açtı. Ancak bu açılıştan iki gün önce Esnaf’ın işletmecisi Ergun Yıldız bir sürpriz yaptı ve Vadi İstanbul’daki konseri sonrası Ajda Pekkan için mekanın kapılarını açarak parti düzenledi. Esnaf’ın yemeklerinden en çok kokoreç’i seven Ajda Pekkan konseri sonrası bol bol kokoreç yedi. Yani bir nevi mekanın açılışınada start vermiş oldu.




-Arnavutköy’ün Small’ı da geçen hafta kapılarını açtı. Mimar Nihat Sinan Erül tarafından yenilen mekan pazartesi hariç haftanın altı günü açık. Ve ünlü DJ’ler set başına geçecek.




-Cihangir’in Hazinesi de geçen hafta kapılarını Şimal ile açtı. Tüm hızla ekip devam ediyor. Pazartesi-Çarşamba-Cumartesi Özay Bakırlı geceler devama derken Salı-Perşembe Şimal, Cuma-Pazar ise Yol Project sahnede olacak. Hazine meraklısına duyurulur.




-Bodrum Klein kışlık mekanı Harbiye’ye dönüyor. Açılışı da 28 Eylül akşamı elektronik müziğin dahi isimlerinden Christian Löffler ile yapacak. Alman prodüktör ve müzisyen Löffler’in bekleyeni çok. Şimdiden Harbiye Klein kışa hızlı giriş yapacak gibi gözüküyor.




-Klein’in üst katında konuşlanan daha küçük ama samimi mekan Flamme’ın ise Çarşamba geceleri kapıları açık. Fakat bu yıl gecelere düzenleyeceği özel organizasyonlarla damga vuracağa benziyor.




-Şehre yeni bir İtalyan geliyor. Jupiter Gurup’un en yesini Galvin önceki gün kapılarını sessiz sedasız açtı. Uzun süredir üzerinde çalışılan bu projede dikkat çeken detaylar var. Mekan sizi 1920’lere götürecek şimdiden söyleyeyim. Yemek sonrası ünlü DJ’lerin performansı ile de hareketlenecek.




-Taksim People’da geçen hafta kapılarını Deniz Seki’le açtı. Ekim ayı itibariyle kadro ve günleri tam olarak belli olacak People gecelerine Deniz Seki damga vuruyor benden söylemesi kaçmaz.




-Must’un yaratıcısı Ercan Gümüşkaya uzun süredir hazırlıklarını sürdürdü Müştemilat’ı yakında açıyor. Gizli bir bar olan Müştemilat’ta yedi gece canlı müzik olacak.




-Şu meşhur Manos’ta artık ülkemizde. Bu yaz sezonunda gitmeyen yok gibiydi. Simi’nin meşhuru yakında Ortaköy’de olacak.




-Umut Evirgen’in “Gizli Kalsın”ı yazın kapılarını hiç kapatmadı. La Boucherie’de gecelere hızlı başladı. Ancak La Boucherie’nin hemen arka tarafındaki mekanda bir kokteyl bar olacak.




-Bodrum Türkbükü’ndeki Bella Sombra’nın içinde açtığı Martinez’in kapılarını kapatan Uğur Karabayır’da sezona hızlı giriş yapanlardan. Hudson, Martinez, Barbunia ve Louie ile sezona devam ediyor. Ancak bu akşam Martinez’de DJ Funky C ile Solanc de la Rosa, tam bir müzik ziyafeti çekecek. Cumartesi ile Louis’de Metin Aralot sahneye çıkacak.




-Yaz sezonunda da hiç kapılarını kapatlamayan Toi, Çarşamba akşamı üçüncü yaşını bir parti ile kutladı. İsmet Saz’ın muhteşem yemekleri ile şehre bir farklı lezzet katan Toi’de DJ Mehmet Kaynarca, ve Alya’nın performansları ile hareketlendi.




-Bodrum’da sezonu kapatan Sess’te bu akşam kapılarını Nişantaşı’ndaki mekanında açmaya hazırlanıyor. Müdavimlerine duyurulur.




-İstanbul’un en şık mekanlarından Sunset’te bu akşam büyük bir parti ile sezon açılışı yapıyor. İstanbul manzarası eşliğinde sezon boyunca ünlü DJ performansları eşliğinde gecelerine her sene olduğu gibi devam edecek.




-Beyoğlu’nun 45’liği de 2 Ekim Salı günü Tolga Cinisli ve Sıtkı Akın’ın eşliğinde gerçekleşen bir sezon açılışı yapıyor. Beyoğlu gecelerini özledim diyenlere güzel bir nostalji. Aklınızda bulunsun.




-Salı-Perşembe Hande Ünsal ile star alıyor Nişantaşı’nın Barcod’u. Bu akşam açılıyor.




-Tepebaşı’nın Tren’i de bu gece kapılarını Kerimcan Durmaz ile açıyor.




Şimdilik bu kadar zaman zaman size İstanbul’da ne var ne yok hatırlatması yapacağım.

Şimdiden iyi eğlenceler…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR