Fatma Girik'e Talat Bulut'un tacizi soruluyor. Fatma Girik, "Talat aile babasıdır, öyle bir şey imkansız" diyor. Sonra Fatma Girik "Böyle bir şey imkansız, kalıbımı basarım onun adına" diyor. İşte ben en çok bu kısma takılıyorum. Bir kişi için bu kadar rahat kefil olur musunuz? Ne yalan söyleyeyim ben olmam, olamam.

Herkesin gizli duvarları vardır. Ne düşündüğünü, ne hissettiğini, ne yapacağını, ne yaptığını bilemezsiniz. 7-24 onunla değilsiniz. Yalnız kaldığında ne yaptığını hiç kimse bilemezsiniz. Ki Fatma Girik çok uzun süredir görmüyormuş Talat Bulut'u. Neye güvenip neyin rahatlığında bu kadar rahat kefil oluyor? Görüp görmemesi de fark etmez. Sonuçta bir kişiye bu kadar rahat kefil olunmaz. İnsan kendi ailesinden birine bile rahatlıkla güvenemez.

-İnsanların karanlık dünyaları olabilir.

-İnsanların sırları olabilir.

-İnsanların sadece kendilerine sakladıkları gizli yaşadıkları olabilir.

-İnsanların kendi gizli dünyaları olabilir.

Sonra konu tabii Hande Ataizi ve diğer itirafçı kadınlara geliyor. Orada Fatma Girik "Şimdi kostümcü kız çıktı diye başlıyor herkes ‘Bana da bana da bana da' diye. Niye o zaman söylememişler? Korkmuşlar mı? Talat Bulut'tan. Çünkü yalan herhalde. Bir kere taciz ettiyse sen söyleyeceksin. O zaman insanın inanası gelmiyor" diye hala Bulut'u savunuyor ve hemcinslerini yerin dibine gömüyor. Tam bir eski Yeşilçam, tam bir ezici güçle yapıyor bunu.

Sizin gibi kadınlar oldukça Allah kadınları korusun

Keşke Fatma Girik o sevdiği Talat Bulut'unu korurken klasik Yeşilçam küstahlığı bir kenara bırakıp arada da "Tacize uğrayan herkes sesini yükseltsin. Avazı çıktığı kadar bağırsın. Kimse bu olaya kayıtsız kalmasın" diyebilseydi. Biraz da kadınları korusaydı. İşte o zaman gözümde büyürdü. İşte o zaman kendisine biraz saygım kalırdı. Konuşmalarını izlerken ben kendisinden utandım. Gram bu cümle çıkmadı ağzından, pes. O videoyu izlerken gözümde küçücük kaldı. Bir kadın bir kadına neden bunu yapar? Niye yapar?

Fatma Girik'e soruyorum

Fatma Girik itirafçı kadınlar için diyor ki: "İnsanın inanası gelmiyor" bak sen. O zaman kendisine soruyorum. Örnek vererek soruyorum.

Hande Ataizi Türk Sinema sektörünün en cesur kadınlarından biri. Ki yillar once Talat Bulut'un kendisini taciz ettigini soyleyip "beni gole senaryo calismak icin cagirdi" itirafinda bulunmustu. Fakat kimse inanmamisti. Cunku o herkesin gozunde cama sikismis, marjinal bir hayat yasayan, asi bir oyuncuydu. E malum yaptıkları, yaşadıkları malum. Bizim Türk halkı huyuna, suyuna, başarılarına bakmadan yaşadıklarına bakarak sana hemen yafta yapıştırır. Dünyanın en iyi insanı olsun bir insan sabahlara kadar geziyorsa kötüdür mesela. Üzerinde çakma marka kıyafetle dolaş ama cebimde beş kuruş paran olmasın önünde el pençe divan olur. kiralık lüks arabalarla mekanlara gider kapılarda karşılanır. Iste Hande Ataizi'de tuvalet çamına sıkışmıştı ya hic kurtulamadi. O yuzden de hic kimse o tacize inanmadi. Iste yillar sinra da Araizi kostumcu kiza arka cikti. Yani Fatma Giriklerin, onlarin bunlarin yaomaya cesaret edemedigini yapti.

Söyleyin bakalım Fatma Girik. En başta siz demez miydiniz "zaten tuvalet camlarına sıkışmış taze meşhur olmaya çalışan bir kadın Hande. Sana güvenmem, biz Yeşilçam emekcileriyiz" diye düşünmez miydiniz. Ki o zaman arka cikmadiniz. Biraz empati Allah aşkına. Sadece örnek veriyorum Hande, Ayşe, Fatma, Türkan, Hülya. bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ki bizim ülkede "Tacize uğradım deyince hemen "Şöhret olmak istiyor" nidaları atılıyor bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Kadınlar seslerini yükseltmezse vah halimize. Ama tabii sizin gibi kadınlar oldukça Allah kadınları gerçekten korusun. O da ciddi bir gerçek. Nedir bu kadinin kadindan cektigi.

Bir itiraf bir kadın kurtarır

Aşkım Kapışmak sosyal medyada bir hareket başlattı. "Küçük kız çocuklarına, genç kızlara ve yıllarca korkudan susan kadınlara cesaret verecek ünlü kadınlara sesleniyorum. Yaşadığınız bir taciz olayı varsa sesinizi çıkarın. Tacizlerin, mağdurun sessizliğinden cesaret alırlar. İtiraflarınız, size iş ve imaj kaybettirmez bilakis cesaretiniz binlerce kadının güçlenmesine destek alacaktır. Unutma!. 1 itiraf 1 kadını kurtarır" diyor.

Çok doğru söylüyor. Susmayın hanımlar. Asla susmayın. Bu arada erkekler de tacize uğruyor. Ama bizim ülkemizde bu utançmış gibi yansıtılıyor. Hayır. Tacize uğrayan değil, taciz eden utanmalı.

Bizim ülkede

Bir kadın "tacize uğradım" dediğinde hemen:

-Ünlü olmak istiyor.

-Tanınmak istiyor.

-Şöhret basamaklarını tırmanmak istiyor.

-Ben onu bilmem kimle gördüm.

-Boşuna itiraf etti, işsiz kalacak. O adam çok güçlü, yaşatmazlar o kızı.

-O kız bir daha asla iş bulamaz.

-Kızın hayatı bitti gibi uzayıp giden cümleler kuruluyor. Ve bu cümleleri de çoğunluk kadınlar kuruyor. Ne acı değil mi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR