Son günlerde dilimde hep "Yıl biterken" sözleri dolanıyor. Hatta kısa kısa notlar alıyorum. Yıl biterken tabii ki magazin gündemini masaya yatıracağız. Hem köşelerde hem HT Masa'da. Benim yıllar geçse unutamayacağım olaylar yaşandı bu sene. Belki de unutacağız. Belli mi olur? Neleri unutmadık ki...




Tabii 2018 daha sakin geçsin istiyorum ben. Bu kadar çirkin olay yaşanmasın lütfen. O olaylara girmeden önce 2017'de dilimizden düşürmediğimiz, dilimize dolanan şarkıları bir hatırlayalım istedim. Hem pazartesi sendromuna iyi gelir belki, kimbilir? Açınız sabah listeye bakarken, sevdiğiniz şarkıyı bir kez daha dinleyiniz.


(Not: Lütfen sıralamayı ciddiye almayınız. Ben aklıma geldikçe karışık yaptım. En çok dinlenen gibi bir şey değil. Yıl boyunca hep hit olan şarkılar.)




-Aleyna Tilki- 'Sen Olsan Bari'


-Tarkan- 'Yolla'/'Beni Çok Sev'


-Sezen Aksu- 'İhanetten Geri Kalan'/'Manifesto'


-Çağatay Akman- 'Gece Gölgenin Rahatına Bak'


-Demet Akalın- 'Hayalet'/'Nazar'


-Deeperdise-'Raf'


-Edis-'Çok Çok'


-Ayşe Hatun Önal-'Olay'


-Emrah Karaduman feat. Aleyna Tilki- 'Cevapsız Çınlama'


-Hande Yener- 'Vay'


-Ozan Doğulu feat. Demet Akalın- 'Kulüp'


-Derya Uluğ- 'Canavar' / 'Okyanus'


-Berkay- 'Yaz' / 'Ey Aşk'


-Yalın-'Sesinde Aşk Var'


- Ebru Yaşar-'Ben Ne Yangınlar Gördüm'


-Kenan Doğulu- 'İlk Adımı Sen At'


-Sıla- 'Muhbir'


-Güven Yüreyi- 'Sen Maşallah'


-Oğuzhan Koç- 'Küsme Aşka'


-Manuş Baba- 'Dönersen Islık Çal'


-Erdem Kınay feat. Merve Özbey- 'Boynun Borcu'


-Mabel Matiz- 'Ya Bu İşler Ne'


-İlyas Yalçıntaş- 'Gel Be Gökyüzüm'




Bir devir bitti




Listeye koymadım ama sürekli dillerde olan bir şarkı var ki o da Ebru Gündeş'in 'Bir Devir Bitti'si. Görünen o ki her dönem listelerin en vazgeçilmez şarkısı olacak. Kaç yılında yapıldığı ne zaman söylendiğine bakılmaksızın.




Tek bir hata siler her şeyi




Geçen gün de yazmıştım. Bir dönem sizi göklere çıkaranlar, bir dönem gelir herkesten çok vurmaya başlar. Son günlerde tüm dünya Hollywood yıldızı Kevin Spacey'nin tacizlerini konuşuyor. Şimdi de Norveç Kralı'nın eski damadı Ari Behn, kendisine Nobel Barış Ödülü konserinden sonra uygunsuz şekilde dokunduğunu itiraf etti Kevin Spacey'nin. Taciz listesi günden güne kabarıyor Hollywood starının anlayacağınız.




Düşünün bir dönem Kevin'le yan yana gözükmek statüyken şimdi vebalı gibi kaçılan insan oldu. Varsayalım sosyal medya da kazara Kevin Spacey'le yan yana çektirdiğiniz fotoğrafı paylaştınız, altına yazılacak yorumları şahsen ben düşünemiyorum. Hani 'K-Pax'deki performansına ölüp bittiğimiz 'Olağan Şüpheliler'de de "Yok artık" dediğimiz, 2 Oscar ödülü kazanmış sayısız güzel filmde rol almış bir star şu anda yok ediliyor. Tek bir hata, tek bir çirkinlik siliyor her şeyi. Eski sen, sen olmuyorsun anlayacağın. O yüzden "Ben starım", "Ben vazgeçilmezim", "Ben gidersem burası çöker", "Ben olmazsam burası olması" laflarını unutunuz. Geçiniz geçiniz efendim, geçiniz. Saçmalıktan başka bir şey değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR