Yok Tarkan sislerle çıkıyormuş, yok hep aynı dansları yapıyormuş, yok dansçı kullanmıyormuş; geçiniz bunları! Hatta geçelim bunları! Ben de yazdım çizdim. Çok kez söylendim. 6 sene önce bir sabah canlı yayında “Of Tarkan yeter, hep aynı, bir değişiklik yap” dedim. Çok kez bu köşede yazdım ama yok kardeşim. Bunlar teferruat. Biz Tarkan'ı görmeye, izlemeye, onun enerjisini almaya gidiyoruz. Ve biz bunları söylerken Tarkan yolundan sapmıyor, her sene aynı şeyi yapıyor. Her sene de Tarkan aşkı çığ gibi büyüyor. 22 senedir Tarkan'ı takip ediyorum. Muhabir olarak birçok kez peşindeydim, şimdi de yazar olarak peşindeyim. Sayısız olayda göz göze geldik ve her seferinde “Yok bu adam başka” diye ayrıldım yanından.




DAHA ERKENMİŞ




Tarkan “Oynamam” diyen kişiyi bile oynattı yine bu sene. Oturan bir kişi yoktu. Geçen sene konserinin ilk bölümünü Türk sanat müziği şarkılarına ayırmıştı. O zaman “Daha erken Tarkan. Bizim seninle daha dans etmeye, senin şarkılarına ihtiyacımız var” demiştim. Buyurun işte! Tarkan şarkıları, müzik dünyasını hareketlendirdi, dillerde... Özlemişiz. 90’ları yaşıyoruz yeniden. Önceki gün yine doyamadım, doyamadık. Binlerce kişi bir ağızdan söyledik şarkıları.




Demet'e övgüler yağdırdı




Birçok kişi 'Demet Akalın'ın yalakası' yaptı beni.Varsın yapsın, umurumda değil! Neyin ne olduğunu ben biliyorum ya o bana yeter. Ben gerçeğin, samimiyetin, doğrunun yanındayım her zaman. Demet Akalın da olduğu gibi. Demet, kapı arkasında ne konuşuyorsa onu gizlemiyor. Budur yani, kadın ortada. Seviyorsa seviyor, nefret ediyorsa ediyor, gülüyorsa gülüyor, ağlıyorsa ağlıyor. Tam da bu özelliğindendir ki “Havamız Tarkan'a kadar. İnşallah CD fabrikasında yangın çıkar da albüm çıkışı ertelenir” dedi.Kıskandığını, çatladığını, Tarkan albümü çıkınca birçok albümün satışının duracağını bildiğini yani herkesin kapı arkalarında yaptığı konuşmayı basının önünde söyledi. Bunlar konuşulan gerçeklerdi. Çok sanatçı “TühTarkan çıkıyor, biz albümü erteleyelim” der ama basının karşısında “Tarkan satışları abartılıyor. Tarkan'a yapılan reklam, destek bize yapılsa biz neler yaparız” diye ahkâm keser. Geçiniz bunları beyler, bayanlar; geçiniz! Artık sahtelik değil, gerçeklik iş yapıyor. 22 senedir takip ettiğim, kimseye gram fazla ödün vermeyen Tarkan, Demet Akalın'a sahneden övgüler yağdırdı. Defalarca teşekkür etti. Kuliste “Kimse yapmaz senin yaptığını” demiş Tarkan, Demet'e. Evet yapmaz gerçekten. Bu sektörde kimse yapmaz. Çatlar, ölür, geberir ama yiğidin hakkını yiğide vermez. Çünkü başarıyı kıskanan çok insan var. O yüzden de şimdi esamileri okunmuyor. Ancak birilerine yalan-dolan laf atınca adlarından cılız bir sesle söz ettiriyorlar. Hepsi bu. Sonuç: Gerçeklik, samimiyet her zaman kazanıyor.




Tarkan'ın havlusu




Tarkan sahnede ciddi ter döküyor ve Harbiye Açıkhava Konserleri'nde çok kilo veriyor. Sahnede aspiratör bulundurmayan


Tarkan, terini isminin ve soyadının baş harflerinin olduğu siyah küçük havlulara siliyor. Bazılarını da sahneden sevenlerine atıyor. Yukarıdaki fotoğraf Tarkan'ın konser sırasında sahneden attığı terli havlusunun fotoğrafı. Ön sıradaki kadınlar havluyu alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Havlu yanımda oturan kadına denk geldi.




Tarkan bereketi


Harbiye Açıkhava'da konser vermek bir sanatçı için ciddi bir iş ve önemli bir prestij. Eskiden sanatçıların çoğunun konser sayısı birden fazlaydı. Ama bu, yıllar içinde eridi. Artık 1 günden fazla konser veren sanatçı yok denecek kadar az. Sadece Tarkan. Onu, Sıla takip ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR