MALUMUNUZ son yıllarda Cihangir'in adını sık sık duyuyorsunuz. Her söylemde bir Cihangir lafı geçer. İşte "Cihangir ahalisi", "Cihangirliler pek sevmez", "Cihangirliler dedikocudur", "Cihangir'den dost çıkmaz", "Entellektüeldir", "Çekim platosu" gibi gibi gibi. Ben hiç bu söylemlere takılmıyorum hatta çok gülüyorum. Evet doğru olanlar ama var bu bölgede uzun yıllar yaşayınca saçma geliyor bir yerden sonra.

Ben çoğu zaman bu bölgedeki sorunları yazıyorum. Sizin görmediklerinizi de belediye görevlilerine bildiriyorum. Çoğu zaman da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı sokaklarda yürürken görüyorum. Yürüyüşlerinden birine ben de katıldım. Yeni açılan ki bence Cihangir'in diğer mekanlarına da çok büyük katkı sağlayacak Hazine'de buluştuk önce. Bir kahve içtik, uzun uzun sohbet ettik. Sonrasında Cihangir sokaklarını arşınladık. Çünkü bir aydır her sokağında hummalı bir çalışma var. Sokaklar, caddeler yenileniyor.

Hatta o gün Cihangir Caddesi'nde bulunan sanat merkezinde mahalle halkıyla toplantı günüydü Ahmet Misbah Demircan'ın, ona katıldık yazarlarımızdan Tayfun Topal'la. Keşke bu toplantılara katılım daha çok olsa. Sonuç olarak tüm mahalle halkının söyleyeceği bir sürü şey var öyle değil mi? Ama Cihangir insanı asla bunu yapmaz. Dır dır eder, bır bır eder, şikayet eder ama bu tarz bir çağrı olsa oturduğu kafeden kalkıp toplantıya gitmez. Neden mi? "Çünkü bir şey değişmez" der. Oysa ki değişir, yapılır. Ben çoğu zaman mahalleyle ilgili şikayetlerimi gerçekten bildiriyorum, dönüş alıyorum ve uygulanıyor. "Olmaz, olmuyor, yapmazlar" demeden denemek lazım. Mahalleliye duyurulur. Bu arada Cihangir'de oturup haberi olmayanlar için:

Cihangir Caddesi'ndeki sanat merkezinde çocuk oyun alanı var, spor merkezi var. Hatta 90'ın üzerinde kadın şu an aktif halde pilates, yoga ve step yapıyor.

Cihangir Caddesi'ndeki otoparkın üstünde harika bir park var. Al köpeğini git. Dinlen, keyif yap.

Moda haftasından geriye kalan

-Demet Şener'in boşanma haberi Raşit Bağzıbağlı defilesinin önüne geçti. Ve tabii Demet Şener'in podyum dansı abartılı bulundu.

-Nebahat Çehre'nin derin göğüs dekoltesi ve deri pantolonları en çok konuşulan şey oldu.

-Defilelerin Zorlu Center'da yapılması tam not aldı. Bence bundan sonra kesinlikle başka bir yerde yapılmasın.

-Bahar Korçan ve Özgür Masur defileleri en çok konuşulan isimler oldu. Özgür Masur'un defilesi kusursuz bulundu. Ve tabii ünlüsü en bol defile yine Özgür'ünkü seçildi.

-Bu yıl futbolcu eşlerinin çok ilgi göstermemesi merak konusu oldu.

-Beymen'in VIP kabinlerinde üst baş değiştirip defilelere yetişmeye çalışan sosyetikler yine kulaktan kulağa konuşuldu.

-Morini 22.00'de kapılarını kapatmasına rağmen o saatte biten bazı defileler yüzünden arka bahçe açıldı. Saatler 02.00'yi gösterene kadar uzayan partiler yapıldı. Ve Paper Moon'dan sonra en çok buluşulan yer seçildi.

-Metroda topuklu ayakkabılarıyla dolaşan erkekler, tüylü kıyafetler ve renkli makyajlarıyla renk katan kadınlar kaldı. Bence her gün öyle olabilir bir mahsuru yok. Simsiyah olmaktansa rengarenk olmak iyidir.

-Deniz Berdan defilesinde podyuma çıkan Rüzgar Erkoçlar büyük beğeni aldı çok alkışlandı. Ayrıca en renkli defile Deniz Berdan'ın defilesi seçildi.

-Ayrıca ben duymadım ama konuşulanlar arasında, Sinan Akçıl "Moda haftasının kapanışını yapıyorum" diye açıklama yapmış. Ancak onun çıktığı defileden bir gün sonra moda haftasının kapanışı yapıldı. Bu da konuşulanlar cümleler arasındaydı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR