Güzel bir bayram olsun. Huzurlu, sağlıklı, dostla, barışla.




* Küslerin barıştığı.




* Kardeşliğin yeniden hatırlandığı.




* Dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkesin selamlaştığı, bayramlaştığı.




* Kurban keseceğim diye hayvanlara eziyet edilmediği, onların da canlı olduğunun hatırlandığı.




* Kurban kesmenin de dinimizce kurallarının olduğu ve buna uygun hareket edildiği.




* Sokak aralarında, kaldırımlarda, evin banyosunda, çocukların önünde kurban kesilmediği.




* Çocukların güldüğü, koştuğu, eğlendiği güzel bayram olsun. Kurban bayramınız kutlu olsun.




Şehirde tatil




Beni bilen bilir. Yıllardır şehirde tatil yapanlardanım. İstanbul bayramlarda o kadar güzel oluyor ki anlatamam. Gün içinde birçok yeri dolaşıyorsunuz, eşinizi, dostunuzu ziyaret edebiliyorsunuz. Hatta gitmek istediğiniz ama trafiği göze alıp gidemediğiniz birçok yere de gidiyorsunuz. Birkaç tavsiye vereyim size. Hem şehirden hem Bodrum'dan hem Alaçatı'dan. Pişman olmayacaksınız.




1- Eğer ‘Dolmabahçe Sarayı'na, Topkapı Sarayı'na bir türlü gidemedim' diyorsanız, hiç üşenmeyin. Mis gibi oluyor.




2- Yeretabatan Sarnıcı, Ayasofya, Sultanahmet derken mis gibi bir tur yapın. Ardından da kendinizi atın Sultanahmet Köftecisi'ne. Afiyet olsun.




3- Galata, Cihangir, Çukurcuma, Karaköy, Taksim, Asmalımescit... Harika bir tur hazırlayın kendinize. Giyin spor ayakkabılarını dere-tepe Beyoğlu turu yapın. Ardına İstiklal Caddesi'nde bir sinemaya girin. Bir de mısır aldınız mı tamamdır.




4- ‘Tüm bunlardan uzak olayım' diyorsanız Ortaköy'de bir kahve içip başlayın yürümeye. Arnavutköy, Bebek, Rumelihisarı derken nefis bir yürüyüş rotası. Akşama Nezih Kebap'ta güzel kebap ısmarlayın kendinize. E bayramda diyet olmaz öyle değil mi?




5- Siz de benim gibi trafikten karşıya geçmeye korkanlardaysanız hiç korkmayın. Hatta atlayın vapura doğru Bağdat Caddesi'ne. Tam cadde kafası yaşama zamanı.




Bodrum'da olanlar




-Türkbükü'nde Sess hâlâ açık. Bayramın son gününe kadar da açık olacak. Gidin ve sabahlara kadar Türkçe şarkılar söyleyeniz.




-Türkübükü 5 Oda'da Ali Sayar DJ setinde olacak. Türkçe şarkılarla coşma zamanı.




-Bella Sombra Otel'de güzel bir akşam geçirmeye ne dersiniz. Restoranda güzel bir bayram yemeği iyi gider.




-Mufla sezonu erken kapattı. Ama Küdür Koyu'ndaki Mufla Plaj açık. Sessiz, sakin, yazın son günlerinin tadını çıkarmaya çok uygun. Denize girin bol bol. Malum son günler. Lahmacunu güzel ve ev patatesi de yapılıyor. Aklınızda olsun.




Alaçatı'da olanlar




-Esnaf açık. Eller havaya eğlence bayram boyunca devam edecekmiş. 22.30'dan sonra bir şey oluyor, mekânda herkes sandalye üzerine, duvarın üzerine çıkıp dans ediyor gönlünce.




-Asma Yaprağı bayramda açık, aklınızda olsun.




-Port'taki tüm mekânlar açık olacak. Dans etmek gerek. Sabahlara kadar şarkı söylemek gerek. Malum son uzun tatil.




-Siz de benim gibi Ferdi Baba severseniz gidiniz ve diyetinizi düşünmeden alabildiğine meze yiyiniz. Hem ilk günler sürekli et yiyince balık şart öyle değil mi?




Sporu da ihmal etmeyin




Malum bol yemeli bir bayram geçecek. Tabii ki bayramda diyet olmaz. Yemeden-içmeden hiç olmaz. Yazın da sporu, yürümeyi, pilatesi bırakmayanlara tavsiye. Benim pilates hocam Koray Yağmur bu sene Bodrum'da tatilcilere bol bol spor yaptırdı. Bayramın sonuna kadar da Türkbükü Bella Sombra'da devam ediyor. Alaçatı'da da Can Çolak spor yapanların vazgeçilmezi. Beden eğitimi hocası olan Can Çolak'la pilates bir başka keyifli. Aklınızda olsun. Ben İstanbul'da bol bol yürüyeceğim. Belki karşılaşırız belli mi olur. Unutmayın günde 10 bin adım. Mis gibi geliyor insana.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR