-"Süreyya Yalçın'ı gördün mü yine çizmelerle inmiş sahile. Yüzünde makyaj var, denize de hiç girmiyor. Esin sen tanırsın çok mu mutsuz bu kadın, ben anlamıyorum."




-"Geçen gün Serenay Sarıkaya'yı gördüm. Aman tanrım su gibi. Ama biraz tatsızdı. Telefonda stresli bir şekilde konuşuyordu. Hatta "Tamam sakinim sinirlenmiyorum" gibi bir cümle kurdu. Sonra yanında bizi fark edince hemen sessiz bir yere gitti."




-"Erdal Acar'ı gördün mü? Evlenmişti bugün öğlen. Ama biraz önce gördüm Alaçatı sokaklarında dolaşıyor. Hatta yanında dört kadın ve bir erkekle oturuyor. Evlendiği eşi yanında yoktu. Şaka bir evlilik sanırım. Gerçekten evlenmiş mi?"




-"Esin delirmek üzereyim. Cunda Ortunç Otel'i aradım. İki gece için 2 bin 569 TL istedi. Şaka yapıyorlar sandım. Sinem Kobal ile Kenan İmirzalioğlu orada evlendi ya hemen burunları kalkmış. Fiyat almış başını gitmiş. Hafta sonu da değil Esinciğim. Pazartesi-salı gecesi kalacaktık. Biz de kalktık Midilli'ye gittik. Archontiko Petras'a. Tamam sahili yok ama booking'te puanı Ortunç'tan daha yüksek ve süper hizmet. İki geceye 467 TL ödedik. Bu nasıl bir acımasızlık? Sonra ‘İnsanlar neden Yunan adalarını tercih ediyor' diyorlar."




-"Çeşme'nin denizi muhteşem. Yok böyle bir deniz. Ama Bodrum'un denizi hamam suyu olmuş. Bir de pis. O kadar tekne var ki Bodrum'u bitirdiler. Ama umudum var. İki-üç seneye kadar yıkacak yine ortalığı Bodrum. Toparlanacak."




Size genç bir yeteneği tanıştırayım




Geçen sene Hacımemiş'te açılan Tek Masa'nın haberini ilk ben yapmıştım. Haldun Demirhisar, oğlu Demir, Bennu Gerede ve çocukları ile birlikte bir fotoğraf çekip bu mekânın güzelliğinden bahsetmiştim. İşte buranın şefi Haldun Demirhisar'ın 17 yaşındaki oğlu Demir. Liseyi İzmir Özel Takev Okulu'nda bitirmiş ve Universite of West London'dan gastronomi bölümü için onay almış. Londra'ya eğitim almaya gidiyor. Ben geçen hafta yemeklerini yedim. Gözümün önünde makarna hamurunu kendi yaptı. Tüm et ve sosları da. Hiç abartmıyorum inanın, yediklerim karşısında şaşırdım. Bu kadarını beklemiyordum itiraf etmem gerekirse. Geleceğin aranılan şefleri arasına girer benden söylemesi. Arkadaşları tatil yapıp eğlenirken Demir iki senedir mutfağın sıcağında çalışıyor. Yılmaya da niyeti yok gibi. Kafaya takmış anlayacağınız. Hatta ülkeleri gezerek mutfak kültürlerine hakim olup Japonya, Meksika, İtalya, Fransa ve Hindistan gibi ülkelerde çalışmayı hedefliyormuş. Genç yaşta bu mantığa erişen tüm gençleri tebrik ediyorum.




BENNU VE HALDUN'UN YOLLARI AYRILMIŞ




Demir'den bahsedince babasından bahsetmeden olmaz. Geçen sene beş çocuğu ile Alaçatı sokaklarını arşınlayan Bennu Gerede yok bu sene. Çünkü üç ay önce Haldun ve Bennu ayrılmış. Bennu Gerede çocukları ile birlikte ADB'ye yerleşmeyi düşünüyormuş. Ne diyelim hayırlısı olsun.




'Hadi gel Disco'ya gidelim'




Tam da benim çocukluğumdaki diskolara benziyor Hacımemiş'teki Köyün Deli'sinin içinde bulunan Disco. Mekâna girdim karşımda bir perde. Perdeyi araladım ve içinde 123 disko topunun olduğu bir mekân. Çocukluğum geldi aklıma. Ne güzel diskolar vardı. Ne dans ederdik. O hava var mekânda ama sadece tek eksikliği müzik. Hatta içerde "Hey DJ biraz daha dans ettir beni" demek istiyorsun. Havaya girmek istiyorsun ama bir şey durduruyor seni. Oysa ki ses problemi olan Hacımemiş'e ilaç gibi gelir bu mekân. Bir diskoda olmazsa olmaz müziktir. Aman dikkat.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR