Son yılların en popüler tatil yerlerinden Alaçatı, bilinenin aksine yılbaşında yolda yürünmeyecek kadar kalabalık olur. Oteller aylar öncesinden dolar taşar. Yılbaşına bir hafta kala konuştuğum birçok kişi "Otellerde yer bulamıyorum. Mekânlar bile rezervasyonlarını doldurmuş, gidemiyorum" demişti ama karlı hava tüm planları altüst etti. Kalkmayan uçaklar yüzünden birçok kişi son dakika rezervasyonlarını iptal etti. Yeni yılın ilk günü Alaçatı'ya ulaşmak için yola çıktım. Türk Hava Yolları 13.00 uçağını iptal edince 17.00'deki Atlas Jet uçağıyla iki saat rötarlı bir şekilde İzmir'e, oradan da Alaçatı'ya ulaştım. Birçok mekân ve otel sahibi isyan ediyordu. Yeni yıl için hazırlık ve yatırım yapan birçok kişi "Çok para harcadık ama boş geçti" diye isyan ediyordu. Birçok kişi de "Yılbaşı günü bomba ihbarı yapıldı dört yere" dedi. Kiminle karşılaşsam ilk söyledikleri şey "Bomba ihbarı vardı çok fazla" oldu. Ama tabii kayıtlara geçen bir durum yok. Sadece Alaçatı sokaklarındaki fısıltılardan bahsediyorum.

-Hacımemiş'teki Küfe ve Kapari yılbaşı gecesi için rezervasyon yapan herkesten peşin para almış. Son dakika iptal edecekleri düşünerek işini önceden garantiye almış. Kişi başı 250 TL alınmış.

-İzmir Hilton yılbaşı gecesi kişi başı 299 TL olan fiyatını akşam saatlerinde 150 TL'ye indirmiş. Swiss Otel'in kuaförüne 80 kişilik rezervasyona karşılık 30 kişi gitmiş.

-Yeni yılın ilk günlerinde Murat Başoğlu ile Hande Bermek dostlarıyla Hacımemiş'in keyfini çıkartıyordu. Bu arada Murat Başoğlu'nun rol aldığı ‘Çilek Kokusu' da iki hafta önce yayından kalkmış.

-Show TV'nin ana haber sunucusu Jülide Ateş, ailesi ve dostlarıyla Alaçatı'nın keyfini çıkartıyordu. Önceki gün karşılaştım Jülide ile. "Geç geldik ama değdi" dedi. Alaçatı'nın keyfini çıkartanlardandı.

Demet Akbağ'ın eşi Şerefe'ye ortak oldu

ALAÇATI'NIN en eski mekânlarından biri olan Şerefe, son yıllarda ciddi kan kaybediyordu. Mekânın eski popülerliği kalmamıştı ama önceki gün Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika'nın Şerefe'ye ortak olduğunu öğrendim. Tam öğrendiğim gün Hacımemiş Kapari'de Demet Akbağ ve Zafer Çika ile karşılaşınca kendilerine sordum, doğruymuş. Hayırlısı olsun. Çok sevindim. Sevilen bir mekân yok olmaktan kurtuldu. Zafer Çika şimdi orayı bu senenin en popüler yeri yapar. Bu arada yılbaşını Alaçatı'da geçirmek için yola çıkan çift, yedi saatte ulaşabilmişler.

Esnaf'ın adını çok duyarsınız

BU Esnaf, Arda Turan'ın yeni açtığı esnaf lokantası değil. Bu benim de sık sık yazdığım, özel tatiller organize eden, Atilla Bingöl'ün ortak olduğu Alaçatı'nın Esnaf'ı. Burasının adını daha çok duyarsınız, neden mi? Çünkü burada ne ödeyeceğinizi bileceksiniz. Alaçatı'da, özellikle sezonda herkes kafasına göre hesap uygular. Ve hatta gittiğiniz zaman "Şimdi yiyip içeceğim bir sürü hesap gelecek. Geçirecekler" diye huzursuz oturursunuz. Ama işte bu mekânda hesap belli olacak. Bu arada yemekler Arda Türkmen'in önderliğinde hazırlanacak.

Sezen Aksu'nun ilk eşi

ALAÇATI'DA Sezen Aksu'nun ilk eşi Hasan Yüksektepe ile tanıştım. Ben de kendisini Sezen Aksu'nun ilk eşi olduğunu bilmeyenlerdendim. Şaşırdım ve kendisi de bana "Birçok kişi beni bilmez zaten" dedi. Galata, Kozahan, İnegöl derken Alaçatı'da da yeni yerinde konuşlanmış Tilla ile. Uzun uzun sohbet ettik. Kahvesini içtik. Ben kendisinin eşini biliyorum geçen senelerden. Meğer Hasan Bey ve eşi Sezen Aksu ile hâlâ görüşürlermiş. Hatta Hasan Bey "En iyi dostlarımızdan" dedi. Ne güzel 70'li yıllarda bir yıl süren evlilik sonrasında güzel dost kalabilmek. Malum son yıllarda millet kavga dövüş ayrılırken böyle dostlukları duyunca bayılıyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR