MÜZİK dünyasında 90'ların yerini hiçbir şey tutamaz ama son zamanlarda da hiç fena değil yapılanlar. Albümler birbiri ardına çıkıyor. Eski paralar harcanmasa bile harika albümler yapılıyor. Gelin size şöyle hızlı bir tur attırayım, neler olup bitiyor birlikte bakalım.

'İKİ DELİ' GEÇ BİLE KALMIŞ

Dün de biraz bahsettim köşede. 2007 yılında bir bakkal müziği polemiği vardı. Polemik sahibi Hande Yener hedefi de Serdar Ortaç'tı. Şimdi Hande Yener ve Serdar Ortaç 'İki Deli' şarkısına düet yaptı, kamera karşısına geçti. 'İki Deli'nin sözü ve müziği Mert Ekren'in imzasını taşıyor ama tam klasik Serdar Ortaç şarkıları gibi. Şarkıyı dinliyor hatta sözlerinde "İki deli bir araya gelmemeliydik" diyen Hande ve Serdar için "Çok geç kalmışlar" diyorsunuz. Şarkı tutar. Dillere dolanır. Gece çalınan en çok şarkılar listesinde de uzun süre kalır. Sesleri yakışmış, kimyaları tutmuş, enerjileri tam olmuş. Tabii kavga etmez, birbirlerinden sıkılmazlarsa 1-2 şarkı da daha düet yaparlar. Yani iş yapar bu ikili.

SONUNDA TÜRKAN ŞORAY

Ben bu işe 1995 yılında başladım. Ve işte bu 20 yılda hep "Türkan Sultan stüdyoya girdi", "Türk Şoray'ın albümü çıkıyor", "Bu sene çıkacak" derken yıllar geçti. Ve işte nihayet Türkan Şoray albümü 2015'in sonunda geldi. 'Türkan Şoray Söylüyor'da 10 şarkı var. 'Hasret', 'Kıskanırım Seni Ben', 'Damarımda Kanımsın', 'Dertler Benim Olsun', 'Tek Başına' gibi eserler yer alıyor. Türkan Sultan'ın sesi, yorumu derken albümü dinlerken tüm Yeşilçam filmleri gözünüzün önünden geçiyor. Hatta ben albümü dinlediğimde bütün Türk filmlerini izlemek istedim tekrar tekrar. Türkan Şoray'ın o güzel gözleri, naif sesi, bakışı, dokunuşu... Ve tabii tüm usta isimler, Yeşilçam var bu albümde. Doyamıyorsunuz. O yüzden de Türkan Sultan, geç oldu ama güzel oldu. Yorumunuza sağlık. Bu arada gece dünyası da unutulmamış. 'Damarımda Kanımsın'ın DJ David Saboy miksi de var albümde. Yani gece kulüplerinde bol bol dinleyeceğiz.

TANJU OKAN ŞARKILARI

Cenk Eren 6 sene kadar önce Tanju Okan şarkılarını okuyacağını söylediğinde havalara uçmuştum. Çünkü ben tam bir Tanju Okan fanıyım. Şarkılarına ölüyorum, bitiyorum, sesini tınısını kimselerde bulamıyorum. "Keşke daha çok şarkı söyleseydi" diyenlerdenim. O yüzden de sabırsızlıkla bekliyordum bu albümü. Çünkü Cenk Eren'in Tanju Okan yorumuna en iyi yakışacak isim olacağı aşikardı. Çıktığı günden bu yana da müzikseverler tarafından hakkı veriliyor, liste başında. Müzikmarketlerde en çok satanlar listesinde bir numara. 'Kadınım', 'Deniz ve Mehtap', 'Kemancı', 'Öyle Sarhoş Olsam ki', 'Deli Gibi Sevdim', 'Şerefe' derken biz bu şarkıları Cenk Eren'in sesinden daha uzun süre dinleyeceğiz. Yazın tüm yazlık yerlerinden vazgeçilmez tek albümü olacak gibi duruyor şimdiden. Yorumuna sağlık Cenk Eren.

Kısa kısa kısa

-Tuğba Yurt'un 'Aklımda Sorular Var' single dikkat çekiyor. Sesi dikkat çekici. Ayrıca Aşkın Nur Yengi'yi andıran bir sesi var.

- 'Oynayalım' şarkısını dinledikten sonra bir kez daha karar verdim, Bedük dünya standartlarında müzik yapıyor. Albüm gayet başarılı.

-Nuri Harun Ateş yıllardır sahnelere çıkan gizli kahraman. 'Kafası Karışık Kontrtenor' albümü gayet güzel. Sesi, yorumu dikkat çekiyor. Aklınızda bulunsun.

-Merve Özbey'den sonunda ikinci klip 'Topsuz Tüfeksiz'e geldi. Benim gibi merakla bekleyenlere duyurulur.

-Ayşe Hatun Önal albümü geliyor, az kaldı. Ama öncesinde Alper Narman'ın albümünde dinleyeceğiz Ayşe'yi. Çünkü Ayşe'nin aranje yapsın diye götürdüğü şarkıya Alper el koymuş. E harika olmuş.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR