Bizim ülkemizde, İstanbul’da olur. Yıllardır gece kulüplerinin otopark ücretlerini yazar çizeriz. Hiç bitmeyen sıkıntılı bir durumdur bu. Yine oradan buradan, eş dosttan şikâyet yağmaya başladı. Ama ben eş dost dışında gelen mail’leri de çok fazla ciddiye alıyorum. Çünkü cidden artmaya başladı. Mesela bunun bir ortası yok mu acaba? Her otopark ücreti aynı olamıyor mu? Mesela son zamanların en pahalı otoparkı Nişantaşı Sess ve 40 TL. Evet, yanlış okumadınız, tam tamına 40 TL! Geçen gün arkadaşım arabasını alırken “Benzin de attınız mı?” diye espri yapmış o parayı isteyen vale arkadaşa. Ben gece mekânlara giderken artık arabayla gitmiyorum. Çünkü başıma birçok şey geldi. Otopark ücretini ödeyip bir de cezaları da geldiği için arabasız dolaşmanın en keyiflisi olduğuna karar verdim. Ama bazen mecbur kalıyorsunuz. Bir yerden başka bir yere geçmeye karar verirseniz yapacak bir şey yok.




Otopark ücreti ayrı cezası ayrı




Daha önce benim de başıma gelen birçok kişinin başına geliyor. Mesela valeye arabanızı veriyorsunuz, sonra size trafik cezası geliyor. En son Sortie’de başıma geldi. Söyledim, cezayı ödediler. Ama tabii kaç mekân bunu yapıyor tartışılır. Geçen gün arkadaşımın başına Lucca’da gelmiş. Bana “Götürsem öderler mi?” diye soruyor. Sorması bile tuhaf. Arabayı zaten size veriyorlar otopark için. O zaman kendi koyar bir yere, ceza da ödeyeceğini bilir. Bu arada Lucca’nın otopark ücreti 20 TL.




Colonie’de hesap...




Karaköy Colonie’nin açıldığı günden bu yana ciddi müşterisi var. Ama giden insanlar sık sık ödediği ücretlerden şikâyetçi olurlar, yine de giderler. Yani bizim hesap. Biz de zaman zaman, “Orası çok pahalı, başka bir yere gidelim” deriz ve gideriz ama bu sefer kendimize yenik düştük ve yine gittik Colonie’ye. Cumartesi akşamı 10 kişi. Ortaya 3 başlangıç ve herkese ana tek yemek. İçki öyle su gibi akmadı. Gayet makul içildi. Ama ortaya gelen hesap 2 bin 600 TL. Cumartesi bir akşam yemeği. Yani öyle acayip siparişler verilse tüm mönü söylense anlayacağım. Artık gerisine siz karar verin. İstanbul çığırından çıkmış durumda. Fiyatlar yükseldikçe yükseliyor. Bir ana yemek tabağı 90 TL’lerden başlıyor. Colonie’de otopark 30 TL. Ama


DJ Fatih gerçekten süper. Ne zaman gitsem Fatih’in yaptığı müziğe bayılıyorum. Gerçekten Colonie ekibinin aklı varsa Fatih’i sıkı sıkı tutar. Çünkü yemek sonrası ödenen paraya hep laf ediliyor ama müzik dendi mi 10 numara deniyor.




Bergüzar’ın dükkânı nerede?




Mahallede inanın Yandex gibi oldum. Tam adım atıyorum evden “Bilmem ne nerede”, “O nerede?”, “Bu nerede?” başlıyor. Ama son günlerde en çok “Bergüzar Korel’in kahve dükkânı nerede?” diye soruluyor. Geçen gün tam 10 kere tarif etmişim. Artık köşe başına oturup alnıma “Bergüzar Korel’in kahve dükkânı” diye yazmayı düşünüyorum. Yada Bergüzar bence sen tam cadde ortasında duran Karaköy, Galata, Beyoğlu levhalarının oraya mı assan acaba bir tabela? Tüm mahalleliyibu dertten kurtarmış olursun.




Propaganda yerine Çoop gelmiş




Sessiz sedasız, bir gecede Propaganda yok oldu. Yerine yine sessiz sedasız Çoop gelmiş. Cuma gecesi önünden geçiyordum, ben bile şaşırdım. Propaganda yeniden yerine gelmiş zannettim. Tarz aynı, ışıklar aynı ve müşterileri bile aynı sanki. Sanki hiç gitmemiş gibi. O sokakta cuma gecesi ciddi bir hareketlilik vardı. Uzun süren sessizliğe Çoop iyi gelmiş gibi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR