1 sene önce yerlisinin oturduğu evler şimdinin en meşhur mekanları haline dönmüş. Hacımemiş öyle bir gelişmiş ki, sık sık Alaçatı'ya gelen ben bile şaştım kaldım, yürünmüyor. Hacımemiş bölgesinin acilen trafiğe kapatılması gerekiyor. Eğer belediye bu hızlı ilerlemeyi fark ederse Alaçatı, Mikonos'u da kat be kat geçer. Hatta Mikonos'ta olduğu gibi motosiklet ve ATV kiralanacak yerler çok olursa daha da bir tadından yenmez. Çünkü Alaçatı sadece Hacımemiş'le değil birçok sokağıyla ilerleyeceğini, hatta kısa süre içinde büyüyeceğini bu kısa zamanda belli etti. Arka, izbe, karanlık, ışığın bile yanmadığı sokaklarda öyle mekanlar açılmış ki, 3-5 sene değil 1 hafta sonra daha da uçuşa geçecek.




Avukat'ın hayali




2 ay önce Urla Enginar Festivali'nde avukat Barış Kaşka bana Hacımemiş'te açmak istediği dükkanı anlatıp "Hayalim" demişti. İşte o hayal 20 gün önce hayata geçmiş, ben Ce Cuma akşamı harika yemekler yedim. Adını Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın doğdu kasaba Langaza'dan alan mekanda Ege yemekleri var. Yemeğe doyamıyorsunuz. Her şey organik. Mönü yok. Her gün pazarda olan taze ne varsa onlardan yapılıyor yemekler. Kişi başı da 100 TL'ye çıkabiliyorsunuz. Öyle birçok mekan gibi uçmuyor fiyatlar. İçecek tercihinizle biraz daha yükseliyor.




Dondurmino Karaköy'de




DAHA Hacımemiş bilinmiyorken, izbe karanlık sokakları varken Mehmet Ali ve Perihan Akbulut Kurabiye Otel'i açarak duyurdu bu bölgeyi. Sonra da Dondurmino dondurmacısıyla kısa sürede tutkunlarını yarattı. Şimdi bu karı-koca, rotayı Karaköy'e çevirmiş. Meraklılara duyurulur Alaçatı'nın bu güzel dondurması yakında İstanbul Karaköy'de olacak.




Ucuz ve en doğalından kahvaltı




TAMAM birçok yerde doğal malzemelerden kahvaltı hazırlanıyor ama çok pahalı. Alaçatı'da hem ucuz hem de lezzetli kahvaltı bulmak çok zor. Pazar girişinin hemen yanında bulunan 1850 Cafe'nin kahvaltısı kişi başı 30 TL ve inanılmaz lezzetli. Hayatımda yediğim en güzel menemeni yedim diyebilirim. Tarlalarından topladıkları ürünlerle hazırlanan kahvaltı da hem karnınızı doyurun hem de cebinizdeki paralardan olmayın derim.




Fava'nın mezeleri




ALAÇATI'da meze-balık mekanlarında turist görmek çok zordur. Bu sene açılan Fava'nın 10 masasının 8'inde turist var. Mezeler inanılmaz. Atatürk'ün mezesi de var mönüde. Üstelik bu mekanın üstünde 2 küçük oda da mevcut. Hatta seneye bahçesinde 5-10 daha yapılacakmış. Daha yeni açılmasına rağmen turistlerin ilgisini çeken bir mekan olması itibariyle ilgimi çekti. Ama meze ve balıklarını yemeden geçmeyin derim. Fiyatlar da uçmuyor. Malum Alaçatı'da bazı yerler öyle fiyatlar koyuyor ki, yediğinize pişman ediyorlar sizi. Uğrayın pişman olmayacaksınız.




Sabaha kadar dans edenler için




GEÇEN sene benim en çok gittiğim beachlerden biri olan Kum Beach'i şimdinin Madeo'su olmuş. Madeo Kum Beach pek bir havalı. Restoran bölümü bir hayli kalabalıktı ben gittiğimde. Meğer dışarıda da yemek yemeğe geliyorlarmış. Dusk bölümünde çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi geceyarısıyla birlikte parti başlıyor sabahın ilk ışıklarına kadar. Bu sene kendinden bir hayli söz ettirir Kum Madeo Beach, listeye ekleyin derim.




Köyün delisi




BOZOK Gören'in Alaçatı'da dolaşmadığı mekan kalmadı. Şimdi de Köyün Delisi'nde. Hacımemiş'in en popüler yerlerinden olmayı başarmış. ama müziklerine acilen müdahale etmeliler. Bir de tabii ekibe. Ekipten içecek bir şey istiyorsunuz 1 saat sonra geliyor. Hesap istiyorsunuz hiç gelmiyor. Hatta 3 kere hesap istedik. Sonunda "Kalkalım, ödemeden gidiyoruz zannedip peşimizden gelirler" dedik yine gelmediler. En sonunda kapıya çıkıp orada hesap ödemek için birinin gelmesini ve hesap getirmesini bekledik. Aman dikkat!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR