İSTANBUL'DA yaşanan yoğun kar güncesinden sonra İstanbul kendine gelmeye çalışıyor. Evet uzun yıllardır bu memleket böyle bir kar görmemişti. Ve bu kar bize bir şeyi çok daha net gösterdi ki, artık hiç alışık değiliz bu duruma. Uzun yıllardır kar yağmadığı için "Aman canım zaten doğru düzgün kış olmuyor" rehavetine belediyeler de maşallah girmiş. Yani bu memlekette 10 gün kar yağsa yandık, bittik, kül olduk. Eve kapanacağız, burnumuzu sokağa çıkarmayacağız. Zaten birçok yetkili "Evden çıkmayın" diyor. İşi, gücü olanlar da kendi düşünsün artık. Kar demek okul tatili demek zaten. Onda da anlaştık. E daha ne istiyoruz öyle değil mi? Neyse şaka bir yana cuma-cumartesi İstanbul geceleri de bu kar olayından etkilenmişe benziyor. Birçok mekan sinek avladı bu hafta sonu. Özellikle Cuma günü birçok yer boştu ve kapılarını bile açamadı. Ama cumartesi günü sokaklar, mekanlar kalabalıktı. Trafik bile vardı diyebilirim gecelerde. Ortaköy'de yaz trafiği yaşanıyordu saatler 03.00'ü gösterirken bile.




Güzel fasıl




CUMARTESİ gecesi bir ara Cenk Eren'in ortağı olduğu My Cabaret'e gittim. O gece kendisini izlemeye gelen Nazan Şoray ve Asuman Damak'ı da sahneye çıkarıp onlarla güzel bir fasıl yaptı Cenk. Nazan Şoray şarkılar söylerken Asuman Damak "Sesim hiç güzel değil" diyerek güzel bir fıkra anlattı. Bir anda sahneye baktığım zaman "Eskiden ne güzel geceler yaşanırdı. Şimdi yavaş yavaş hepsi hayal oluyor" demekten kendimi alamadım. Sanatçıların daha çok sahnede olması, daha güzel aşıklar söylemesi gerekiyor. Yoksa memleket olarak kavgadan boğulacağız. Bu arada Cenk Eren'in sahne başarısından gerçekten bahsetmeme gerek bile yok. Her sene daha da üstüne koyuyor. Sahnede son yıllarda stand-up tadında şov da yaptığını söyleyebilirim. Hatta bu durumu acilen televizyona taşımalı.




Olan biten




-Dün Kübra Par'ın Habertürk Gazetesi'nde Ak Partili Oktay Saral ile yaptığı söyleşi vardı. Oktay Saral'ın şiddet yüzünden "Psikiyatra gideceğim" sözü bence çok önemli. Hatta bir itiraf. Çünkü malum bu sözü pek kimse kullanmaz hatta pek kimse "psikiyatra gideceğim" demez. Hele ki, bir Türk erkeği. O yüzden de Oktay Saral'ı tebrik etmek gerek. Aslında çok önemli bir şey yaptı. Ve "Aslında iyi insanım" sözün de çok önemli. Çünkü herkes iyidir. Önemli olan kötülüğünü yok edebilmek. Yoksa kötü olmak iyi olmaktan daha kolaydır.




-Cengiz Semercioğlu Cumartesi günü Kelebek'teki köşesinde "Gazino geceleri geri dönmüş haberimizi yok" diye bir yazı yazmış. Okurken "Cengiz acaba hangi memlekette yaşıyor?" demekten kendimi alamadım. Gazinolar yeni dönmüş gibi yazdığı BVS Group'un tam 22 mekanı var. Üstelik o mekanların haberleri kendi gazetende 8 yıldır sık sık haber oluyor ve ilanları da yayınlanıyor. Hayır bizleri okumuyorsun kendi gazetende bu konuları yazan köşe yazarlarını da mı okumuyorsun sevgili Cengiz.




-Demet Akalın sözünü tutuyor ve Özgecen Aslan'ın unutmuyor. Bu hafta sonu ailesinin yanına gitti onlara destek oldu. Hatta Özgecan Aslan için yapılan duaya katıldı. Özgecan Aslan'ı unutma unutturma.




-2015'e girerken birçok yerin aksine yılbaşında Suadiye Vakko'da etkinlikler olduğunu hatta buz pateni kurulduğundan bahseden bir yazı yazmıştım. Arkadaşım Eda Turan güzel bir gösteri yaptığı için haberdar oldum ve hatta bu güzel olayı da bu köşede yazmıştım. Eda bu gösteri için birçok işini iptal etti hatta iki de kostüm hazırlattı. Bu gösteri için de Yusuf Kaya diye bir bey ile görüşüp anlaşma yapmıştı. Ancak geçen öğreniyorum ki, Eda hala o gösteri ile ilgili hiç bir ödeme alamamış. Üstüne de o dönem sürekli görüştüğü Yusuf Bey kendisine telefonda "Sizi tanımıyorum, böyle bir gösteri olmadı" diyormuş. Hayır Yusuf ben acaba ben hayalet bir yazı mı yazdım. Hatta ben hayalet bir resim mi çekip paylaştım. Hayır bu olayda sizin adınız anılmıyor zaten bu organizasyonu yaptığınız Vakko'nun adı geçiyor ki bu daha üzücü. Profesyonel bir dansçı kendi cebinden para harcayıp gösteriye hazırlanıyor ama sonra kimseye ulaşamıyor. Hadi Eda sesini duyurdu. Ya sesini duyuramayan birçok kişi varsa. Ki varsa çok kötü gerçekten. Emeğe büyük saygısızlık.







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR