CUMA akşamı Aşkın Nur Yengi ve Selami Şahin'i izledim Günay Restaurant'ta. İyi ki de gitmişim. Kulağımın pası silindi. Hem harika şarkılar dinledim hem de muhteşem iki ses. Aşkın Nur Yengi 22.00'de sahneye çıktı. Unutulmaz şarkılarını seslendirirken ara ara yaptığı dansları ile de gözlere hitap etti. Tasarımcı Esra Kızıltuğ'un kendisine hazırladığı kıyafeti ile. Uzun yıllardır izlediğim Aşkın Nur Yengi'yi o gün ayakta alkışladım. Neden mi? Çünkü mekânı bir baştan bir başa tek tek dolaştı. Birçokları göstermelik bir tur atar. Öyleki, on masanın önünden geçmişse tamamdır. Bazıları sahneden bile inmez. Ama o gece Aşkın Nur Yengi, mekânda dolaşmadık masa bırakmadı. Neredeyse fotoğraf çektirmediği insanda kalmadı. Mekânda sahne yanındaki masalar hariç arka kısımlarda bol masa vardır. Loca arkası, üst balkon ve kapı girişinde diğer bir balkon kısmı olmak üzere dip bucak her yeri dolaştı Aşkın Nur Yengi. İnanın bu mekânda yıllardır sayısız isim izledim, birçok geceye katıldım. Ben böyle bir şey görmedim. Helal olsun Aşkın Nur Yengi. Bu arada meraklısına. Yeni albümü yakında geliyor Aşkın'ın. Ben de merakla bekliyorum




Esin beyefendi!!!


İLAHİ Selami Şahin. Belli ki farkında değil. Ya da kendine has üslubu ile espri yaptı. Birileri belli ki "Esin Hanım burada hoş geldiniz deyiniz" diye tembih etmiş. O da ezber bir halde bunu tekrarladı. Farkında değildi olan bitene. Çünkü sahneye davet ettiği İdo'nun bile farkında değildi sanki. Yani Selami Usta "Esin Beyefendiler de burada" diyerek söze başladı. Bana şarkılar söyledi. Nazik ve kibar adam. Centilmen adam. Yazdığı şarkı sözlerini düşününce çıkamıyor insan işin içinden. Ancak o gece biraz durgundu. Normalde şarkılarını seslendirirken anlattığı hikâyelerle de insanları mest eder. Ama bu kez hikâye anlatma konusunda cimriydi. Ve keşke sevenlerinin sahne bittikten sonra yaptığı alkışa bir centilmenlik örneği gösterip son bir şarkı söyleseydi. Birçok kişi hüsranla ayrıldı Selami Usta benden söylemesi.




İdo baba sahnesinde


SİZİ bilmem ama benim Günay Restaurant denince aklıma birçok ünlü isim gibi İbrahim Tatlıses'te gelir. Çünkü Tatlıses bu mekânda çok kez sahneye çıkmıştır. Selami Şahin de bunu hatırlamış olacak ki o gece de dinleyenler arasında bulunan İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo'yu sahneye davet etti. Bir kez daha yazmıştım. İdo bana göre çok başarılı. Hatta lütfen biraz daha fazla şarkı seslendirsin. Daha fazla akıllarda yer etsin. Hem sahneye de pek yakıştı. Daha çok canlı performans sergilemeli. Biliyorsunuz bu işler pratik işi. Yani İdo sahnede biraz daha fazla pratik yaparsa en aranılan isim olabilir. Boyu biraz uzun duruyor sahnede ama babası ve annesinden aldığı bir sahne karizması var boy uzunluğu da çok sorun olmayacaktır. Saygısı, mutevazılığıyla da sahnelerin aranılan ismi olur. Bence acilen güzel bir repertuvar hazırlayıp sahne çalışmalarına hız vermesi gerekiyor. Çünkü gerçekten keyifli olur.




Ölünce kıymek bilmek


CİGULİ'NİN hayatını kaybetmesi ile şunu bir kez daha net anladımki ölünce millet kıymet biliyor. Öldüğü gün Ciguli'nin daha önce adını ağzına almayan birçok kişi "Büyük müzisyendi" yorumunu yaptı. Birkaç hafta sonra ise adı bile anılmayacak. Memlekette birçok kişi sahte seviyor birbirini. Hatta bence birçok kişi birbirini boğazlamak istiyor. O kadar sahte durumlar anlayacağınız. Oysa ki, bu sahte seven insanlar hayatlarını kaybedince onlar içinde sahte gösteriler yapılacak. Bunun farkındalar umarım.




Cadılardan geriye kalan




-Sokaklar kötü olma çabasında olmak için makyaj yaptırmış insandan geçilmiyordu.




-Birçok kişi bir maske, bir cadı şapkası bir gözlük ile işi geçiştirmiş.




-Dansözler bile o gece cadı makyajı ile ortama ayak uydurmuşlardı.




-Bence bu sene en iyi Sertab Erener'di. Zamanlama müthişti. Saçı, makyajı, kıyafeti on numaraydı. Fotoğrafın altına yazdığı not ise pek manidardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR