Günlerdir Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar, tüm yurdu olduğu gibi Bodrum'u da etkiledi. Bodrum'un ünlü turzim işletmecileri, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylardan dolayı yaz sezonuna kötü başlasalar da karamsar değiller ve önümüzdeki haftalarda turzimde büyük bir patlama bekliyorlar. Mart ayından itibaren Bodrum merkezde başlayan hareketlilik, 23 Nisan ve 19 Mayıs'ta yerli ve yabanci turistlerin katılımıyla ünlü tatil beldesini canlandırmıştı ancak geçtiğimiz hafta patlak veren Gezi Parkı'ndaki direniş, Bodrum'u büyük ölçüde etkiledi. Taksim'de yaşanan olaylar, yerli ve yabancı turistlerin tatil rezervasyonlarını iptal etmesine ve yabancı turistlerin ülkemizi terk etmesine yol açtı. Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve hala devam eden yurt genelindeki direnişler, özellikle Bodrum'un popüler mekanlarının bulunduğu Türkbükü, Yalıkavak ve Torba'nın bomboş kalmasına sebep oldu.




''SÜREYYA YALÇIN TATİLİNİ İPTAL ETTİ''




Geçtiğimiz yıl özellikle sosyete ve iş dünyasının önemli isimlerinin denize girdigi Moonbeach'in işletmecisi Erkan Ünal, ''Rezarvasyon iptallerim çok. Geçen sene bu tarihte, lig bittiğinde her takımdan birçok futbolcu misafirim vardı. Bugün Moonbeach'te sadece yirmi kişi vardı. Geçen yıla göre % 70 etkilendik. Süreyya Yalçın hafta sonu gelecekti. Beni arayarak 'Gezi Parkı olaylarından dolayı tatil yaparken görünmek istemiyorum, böyle bir durumda tatil yapamam' diyerek rezervasyonunu iptal ettirdi. Diğer müşterilerimizde bu durumda tatil yapmak istemiyor. Umarım herkes sağduyulu olur ve bu olaylar biter. Geçen yılın dışında bu yıl yaklaşık 200 bin dolar yatırım yapttık ve karamsar degiliz, önümüzdeki günlerde turizm canlanacaktır'' diye konuştu.




''FUTBOLCULAR DA TATİL YAPARKEN GÖRÜNMEK İSTEMİYOR''




Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı gibi isimleri ağırlayan Türkbükü'nün en önemli balıkçılarından Garos'un ortakları Garo Nişan ve Çetin Sağıroğlu, ''Piyasa çok durgun, yaz sezonu çok zayıf. Bu yıl orta derece bir yatırım yaptık. Bodrum sezonu zaten çok kısadır. Şimdi daha kısa bir zamanda yatırımımızın karşılığını almaya çalışacağız. Gectigimiz yıllarda üniversiteli gençler finaller öncesi gelip stres atıyordu. Bu yıl yoklar, yabancı turistler de çok azaldı. Futbol sezonu biter bitmez, futbolcular gelirdi onlar da gözükmek istemiyorlar. Temmuz'da Ramazan ayı başlıyor. İşletmeler olarak hiç karamsar değiliz'' diyerek Bodrum'da turizmin canlanmasını istediğini belirtti.




''HERKESİN MORALİ BOZUK KİMSE TATİL YAPMAK İSTEMİYOR''




Türkbükü'nün en eski ve önemli eğlence mekanlarından Ship a Hoy'un işletmecisi Cemal Uyar da yaz sezonuna kötü başladı. Uyar, ''Ciddi anlamda rezervasyon iptalimiz oldu. Bu olaylar bir an önce bitsin herkes mutlu olsun. Biz ve Türkbükü koyu bu yıl için ciddi yatırımlar yaptık. Gezi olaylarından dolayı insanların morali bozukken, kimse tatil yapıp eğlenmek istemiyor. Mart ayından itibaren Bodrum'da hareketlilik başladı. Önümüzdeki haftalarda hareketliliğin tekrar başlayacağına inanıyoruz'' dedi.




Hakan YAĞCI





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR