Onlar, cemiyet hayatının en gözde dul kadınları. Ünlü işadamları eşlerinden ayrıldıktan sonra ikinci bir hayata başlayan tazminat zengini ünlüler, eşlerini kaybetmelerine rağmen boşanma sırasında aldıkları yüklü tazminatlarla servet sahibi oldular. Kimi eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı kimi de eşini ikinci bir kadına kaptırdı. Her ikisinin de bedeli kocaları için epey ağır oldu... Tazminat alarak boşanan kadınlardan bazısı şirket kurarak ticarete atıldı, bazıları da Boğaz'daki villasında keyif çattı... İşte eşlerini kaybeden ama milyon dolarla oynayan zengin dullar...




1- Bettina Machler




Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko'dan 2006 yılında anlaşmalı olarak boşanan Bettina Machler, 16 milyon TL'lik yüklü bir tazminat aldı. 23 yıllık evliliklerinden Pia, Katia ve Can adında üç çocuğu olan Machler, Candan Kıramer'le birlikte 'B&C Atalier' isimli bir organizasyon şirketi kurdu.




2- Alara Koçibey




Fransa'da firari olarak yaşayan Cem Uzan'la, 5 Kasım 1997'de Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği'nde evlenen Alara Koçibey'in 12 yıllık evliliği, 1.5 yıllık boşanma sürecinden sonra 2011 yılında sonuçlandı. Renç Emre ve Yasemin Paris isminde iki çocukları bulunan Alara Koçibey ve Cem Uzan'ın boşanma davası sonucu


çocukların velayeti anneye verildi. Cem Uzan da yapılan protokol dahilinde iki çocuğu için aylık 20 bin euro nafaka ve 1.5 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.




3- Şebnem Dinçgör




1987 Türkiye İkinci Güzeli, eski manken Şebnem Dereli (40), kendinden 12 yaş büyük olan ve 7 yıl aşk yaşadığı İstanbul Motor Piston’un ortaklarından işadamı Mehmet Dereli ile 2003'te Amerika'da evlenmişti. Hamileyken nikah masasına oturan çift, aynı yıl 'Emir'i kucaklarına aldı. Geçtiğimiz yıl ocak ayında tek celsede boşanan Mehmet Dereli eski eşine Boğaz'da dört katlı bir yalı verdi.




4- Edvina Sponza




Dünyanın en zengin 250 işadamı arasında yer alan Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin'in oğlu Murat Özyeğin'le 2001 yılında evlenen İzmirli Edvina Sponza'nın da evliliği geçtiğimiz yıl sürpriz bir şekilde noktalandı. Çiftin 2003’te Lal, 2005’te Ege ve 2010 yılında da Yaz adını verdikleri çocukları dünyaya gelmişti. Edvina Sponza, üç çocuğu ve kendisi için yüklü bir tazminat aldı.




5- Aslı Soyak




23 yıllık evliliklerinden boylarınca çocukları olan Aslı ve Erkut Soyak, geçimsizlik nedeniyle birlikteliklerine son verirken, bu karar gerçek bir şok etkisi yarattı. Soyak Holding’in kurucusu Yılmaz Soyak ve Bilge Soyak’ın tek oğlu olan Erkut Soyak, Holding’in başkanlığını yapıyor. Cemiyet hayatında uyumlu ve mutlu evlilikleriyle dikkat çeken ve örnek gösterilen Soyak çifti, verdikleri ani kararla başta aileleri olmak üzere herkesi şaşırttılar. Anlaşarak ve dostça ayrıldıklarını söyleyen Erkut Soyak, geçtiğimiz yıl eylül ayında tek celsede boşandı. Aslı Hanım'ın ne kadar tazminat aldığı belirtilmedi. .




6- Sedef Zaim




2012 yılının şok etkisi yaratan ayrılıklarından biri de Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın eşi Sedef Zaim'den boşanması oldu. Geçtiğimiz yıl eylül ayında Çorlu Adliyesi'nde anlaşmalı olarak boşanan çiftin, Nazlı ve Aslıgül adında iki kızları bulunuyor. Sedef Zaim'in yüklü bir tazminat aldığı konuşuluyor.




7- Elif Dürüst




İşadamı Mehmet Germiyanlıgil'den 2006 yılından boşanan Elif Dürüst'ün, 10 yıllık evli kalmasının ardından 2 milyon dolar tazminat aldığı biliniyor. Elif Dürüst ile evli olduğu zamanlarda Derin Mermerci ile yasak ilişki yaşayan Germiyanlıgil, dostlarını araya soksa da boşanmaktan kurtulamadı.




8- Ayşe Toprak




Geçmişte en yüksek tutarlı tazminat davası olarak görülen dava, işadamı Halis Toprak'ın ilk eşi Ayşe Toprak'tan boşanması sırasında açılmıştı. Halis Toprak, Ayşe Toprak'a 540 milyar lira ödemeye mahkum edilmişti.

9- Rezzan Benardete

İşadamı Adil Benardete'nin merhum Monik Benardete'den evliliğinden olan küçük kızı Rezzan Benardete, Antakyalı işadamı İbrahim Bitargil ile 2009 yılının ocak ayında Paris'te muhteşem bir düğün töreniyle evlenmişti. 1.5 yıl sonra boşanma karar alan çift, anlaşmalı olarak yollarını ayırdı.

10- Selin Tatlıcı

Ünlü işadamı Şeyhmus Tatlıcı'nın oğlu Taha Tatlıcı, evliliğini 2011 yılında noktladı. Çift, anlaşmalı olarak boşandı ve çocukları Ömer ve Mehmet'in velayeti Selin Hanım'a verildi. Eşinin evli bir kadınla birlikte olduğu iddiasıyla boşanma davası açan Selin Hanım, 5 milyonu maddi, 2 milyonu da manevi olmak üzere, 7 milyon lira tazminat talep ettiği konuşulmuştu.

11- Aslı Selgur

21 yıllık evliliklerini tek celsede noktalayan Burak Duruman ile Aslı Selgur, boşandıktan sonra sık sık bir arada görüntülenmişlerdi. Statü Reklam'ın sahibi iş adamı Burak Duruman, geçtiğimiz sene boşandığı eşine tazminat olarak yüklü miktarda para ödediği konuşuluyor. Ebru ve Arzu adında boylarınca kızları bulunan çift, boşanmadan önce evlerini ayırmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR