Minik Kalplerle Elele Derneği (MİKA-DER) Başkan Yardımcısı Arzu Sabancı, geçtiğimiz çarşamba günü Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Karaağaç, Kapaklı Mahallesi’nde yaptırılacak ve adı ‘MİKA-DER Kapaklı Çocuk Destek Merkezi’ olacak tesisin temel atma törenine katıldı. Törende, MİKA-DER Başkanı Nesrin Ercan, Başkan Yardımcısı Arzu Çebi ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Kuruldukları günden bu yana Türkiye’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, çocuk ve sevgi evlerinde yaşayan tüm çocuklara ulaşabilmek ve yaşam şartlarını iyileştirebilmek üzere çalışmalar yaptıklarını anlatan Nesrin Ercan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:




40 ÇOCUK YAŞAMLA BARIŞACAK




"Bugün pek çok vakaya baktığımızda çocukluktan gelme travmaların eseri var. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin ile böyle bir projeye karar verdik. Şimdi 40 tane çocuğumuzun yaşamla barışacağı, kırgınlıklarını bir kenara koyacakları, yaralarını saracakları ve geleceğe hazırlanacakları bir rehabilitasyon merkezi, bir çocuk destek merkezi açmak için buradayız. Biz inanıyoruz ki; buradan hayata kazandırılacak tek bir çocuk bile bu ülkenin geleceğine yapılacak en iyi yatırımlardan biridir. Bu nedenle katılımlarınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum."

OĞLU HACI SABANCI'DAN BÜYÜK DESTEK

Arzu Sabancı’nın oğlu Hacı Sabancı, geçtiğimiz yıl Edirne’de MİKADER ile ortaklaşa çocuk evi yaptırmıştı. Annesiyle çocuk evini ziyaret eden Hacı Sabancı, eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmeleri için çocuklara destek olacağını söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR