İstanbul'un ve Türkiye'nin en prestijli restoran, club ve eğlence mekânlarından biri olan Reina'da gerçekleşen katliam, her yıl o mekânda yüzlerce iş görüşmesi yapan iş dünyasının temsilcilerini de derinden sarstı. İş dünyasından yılgınlığa kapılmama ve mücadele mesajı gelirken, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği de (TURYİD) üyelerine bugün 10.30'da Kuruçeşme Parkı'nda buluşup Reina'ya yürüme çağrısı yaptı.




Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu:




"Maalesef yıla böyle bir olayla başladık. Bütün ölenlere rahmet diliyorum. Bu lanet terör başımıza bela oldu, ama bir yıldırma harekâtı, bizim de yılmamamız lazım. Halkın daha sakin düşünmesi lazım, içimize kapanmamamız lazım. Yurtdışı basını da izliyorum, herkes lanetliyor, biz de grup olarak elimizden ne geliyorsa milletimizin, hükümetimizin yanındayız. Bu bir vur kaç operasyonu. Yılmayacağız.




TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes:




Acımızı, öfkemizi sözlere dökmekte zorlanıyoruz. Bize düşen; sabrımızı, aklımızı, toplumsal irademizi canlı tutmaktır.Bunun yanında, farklı düşünceler ve yaşam tarzları üzerinden toplumu ayrıştırıcı her türlü söylem ve eylemden kaçınılması, gerçek toplumsal huzur, birlik ve beraberlik için elzemdir.




TİM Başkan Mehmet Büyükekşi:




Sapkın ruhlu saldırganların nafile eylemleri Türkiye'nin huzurunu bozamayacak. Terörle bu ülkenin düzenine kastedenler bilmelidir ki Türkiye, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan, 80 milyon akla ve yüreğe sahiptir. Türkiye, bu belaya karşı mücadelesini yalnız da olsa sonuna kadar sürdürecektir.




Apple CEO'su Tim Cook:




Sevgili Türkiye, acınızı ve üzüntünüzü paylaşıyoruz. Kalbimiz sizinle.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR