UZUNCA TUTULUYORUZ!

27 Temmuz 2018 saat 22:20’de 04 derece Kova burcunda bir Tam Ay Tutulması gerçekleşiyor. Bu tutulma 21. yüzyılın en uzun tutulması olarak tarihe geçecek. 1 saat 43 dakika sürecek olan tutulma Afrikanın çoğu bölgesinden, Ortadoğu’dan, Güney Asya’dan, Hint okyanusundan, Güney Amerika’nın doğusundan ve Türkiye’den izlenecek. Bu tutulmayı diğerlerinden farklı kılan bir olay daha, Mars gezegeninin 2003’ten bu yana Dünya’ya çok yakın bir nokatada bulunuyor olması. 21 Temmuz- 03 Ağustos arasında ve elbette tutulma zamanında Mars’ı gökyüzünde gözlemleyebiliriz. Bu tutulmayı İstanbul’dan izlemek isteyenler 20:15’te başlayan tutulmayı 22:30- 23:30 saatleri arasında daha rahat gözlemleyebilirler.


Kova burcunda oluşan Tutulma yeni keşifleri, buluşları, ilişki ve sosyal formları karşımıza getirebilir. Toplumsal olarak özgürleşme, liberalleşme isteğimiz artabilir. Eski ilişkiler bu süreçte yenilenir, hiç beklenmedik toplantılar, buluşmalar, sosyal çevre görüşmeleri, arkadaşlık ilişkileri, internet bağlantıları devreye girebilir. Kova burcu astrolojide devrimleri, icatları, bilimi, bilim adamlarını, teknolojiyi, bilgisayar, elektrik, elektronik, sivil grupları, astrolojiyi, dostlukları, arkadaşlıkları, liberal düşünceyi, demokrasiyi, toplumu ilgilendiren her tür idealizmi, hümanizmi temsil ettiğinden bu alanlardaki konuların hayatımızda hızlanacağını ve değişimlerin bu alanlardan geleceğini söyleyebiliriz. Reformist tavırlar öne çıkabilir. İş gücü, emek gücü yine bu tutulmanın konusu olabilir. Bu alanda grevlere ve başkaldırışlara rastlayabiliriz. Her yaptığımız işte insanlığa hizmet etmek için yola çıkabiliriz. Entellektüel motivasyonlarımız artabilir. Hava gurubu tutulmaları yüksek rüzgarlar, yıkıcı fırtınalar, yabancı ülke ilişkilerinde ve ittifaklarla anlaşmalarda bazı sıkıntıları ortaya çıkarabilir. Havacılık sektöründe bazı sorunlara, uçak kazalarına, kalp tansiyon, dolaşım sistemi problemlerine, ayak bileği, bacağımızın alt bölümlerindeki sıkıntılara açık olabiliriz.

Bu tutulmada Ay Kova burcunda ilerlerken diğer yandan Mars gezegeniyle kavuşum halinde olacak. Ay Dünya astrolojisinde halkı ve toplumları temsil ettiği için tutulma haritasının yükselen yöneticisi Mars’la birleşmesi toplumsal ve sosyal ilişkilerde, demokratik adımlarda tartışmaları, isyanları, savaşı, mücadeleyi, patlamaları, kazaları ve yangınları tetikleyebilir. Yine yerleşimle ilgili konular, önemli bir insanın vefatı ya da önemli bir kişiye yapılacak suikast girişimi devrede olabilir. Bu tutulmada bizi zorlayacak bir T-kare açı kalıbının devrede olması ve çıkış noktasında Uranüs gibi devrimci ve beklenmedik gelişmeleri hayatımıza taşıyacak bir gezegenin olması ani, değişik, farklı ve hızlı olayların içine bizi çekebilir. Değişimleri kolay karşılayamayacağımız, esnek olmakta zorlanacağımız bir dönemdeyiz. İçimizde tuttuğumuz, biriktirdiğimiz konu ve olaylar, eylemlerimizin farklı sonuçlarıyla karşımıza gelebilir. Kendi iç öfkemizi başkalarına yönlendirmekte çekinmeyebiliriz. Ülke içinde iktidar ve muhalafet arasında gerilimler bu dönemde daha da artabilir. Topraklarımızı ve sınırlarımızı ve kendi gücümüzü, vicdani değerlerimizi önemsememiz gereken bir süreçte olacağız. Oldukça duygusal, savunmacı davranışlar sergileyebilir, dünya gözünde vereceğimiz hızlı ve ani kararlarla ülke olarak bizi zora sokacak adımlar atmaya meyilli olabiliriz.

Kova burcu Hermetik Astrolojide köprülerle bağlantılı olduğu için köprüleri ilgilendiren konular, kanallarla ilgili projelere, köprülerde oluşacak olaylara bu dönemde dikkat etmeliyiz. Ayrıca köprü görevi gören insanlar, danışmanlar ve arabuluculuk yapan kişiler ve firmalar bu tutulmadan fazlasıyla etkilenebilirler. Yine vergi, faiz, kaynakların kullanılması, dış borçlanmalara, parasal meselelere, toplumu, yığınları ilgilendirecek önemli olaylara açık bir dönem.


Astrologlardan Raphael’e göre deprem ve yer hareketleri gezegenlerin ve kuyruklu yıldızların Dünyaya ve Güneş’e en yakın oldukları noktalarda gerçekleşebilir. İhtimallerden bir tanesi budur. Yine depremler ve yer hareketlerinde işin içinde Uranüs- Satürn- Jüpiter- Mars gezegenleri ve birbirleriyle temasları bulunur ve bu gezegenler Boğa ve Akrep burçlarında olduğunda daha net ortaya çıkar. Mars Dünya’ya en yakın noktadan geçecek (perihelion) ve T- karenin apex’inde bulunan Uranüs Boğa burcunda, hem Güneş’e, hem Ay’a, hem de Ay sonunda ve ağustos başında Mars’a sert açılarla kafa tutacak. Bu yüzden yer hareketlerinde artışlar görülebilir. Eylül ortaları itibaren bu noktalar düzelen Mars’la beraber yeniden tetiklenecek. Yine de tüm bunlar olasılıklar dahilinde hemen panik yapmayalım.


Dünya ülkelerine bakacak olursak; önümüzdeki dönemde bu tutulmanın etkileriyle İran’ı, İsrail’i ve Rusya’yı çok konuşacağız.


Dünya astrolojisini bir kenara bırakarak kişisel seviyede bu tutulma zamanında iç hırslarımızı, doyumsuzluklarımızı iyi dengelememiz gerekecek. Erkek figürlerinde, ailemizde amca, dayı, erkek kardeş, abi gibi kişilerin hayatında zorlanmalar, sıkıntılar, hastalıklar veya kayıplar yaşanabilir. Vereceğimiz duygusal tepkilerde adaleti, toplumu düşünmeden atılacak adımlar karmamızda ve gelecek adımlarımızda büyük boşlukları ve gedikleri ortaya çıkarabilir. Bu dönemde geçmiş ve şimdi, şimdi ve gelecek için köprü görevini üstlenmeli, insanlar arası ayrılıklardan, ikilemlerden, kararsızlıklardan kendimizi uzak tutmalıyız. Karşılacağımız olaylara vereceğimiz tepkiler yaratıcı bir o kadar açık ve egosuz olmalıdır.

Unutmayalım geri giden gezegenler enerjiyi içsel olarak keşfetmemizi ve algılamamızı sağlar. Ayağımıza dolanan işler, tam da hız almışken bizi yavaşlatmaya çalışan takıldığımız ağlar, vücüdumuzun hastayken bize verdiği sinyale benzer. Bu sinyali doğru okur, işin gerçeğine ulaşır ve bizi aşağıya çeken durumlardan kendi çabamızla kurtulabilirsek o zaman hayatımızda yeni kapılar aralayabiliriz. Ama sinyali susturmak için geçici çözüm adına ağzımıza bir ilaç atarsak, ömür boyu o ilacı kullanmadığımızda aynı semptomlar ve durumlarla karşılaşır kendi bitmeyecek kader döngümüzde dolanırız.


Seçim bizlerin elinde! Herkese aydınlık, farkındalığı yüksek, hırslardan uzak, kızgınlıklarımızı kendi içimizde halledebildiğimiz, kendimize aşırı yüklenmediğimiz ve toplumsal gerginliklerden mümkün olduğunca uzak duracağımız bir tutulma diliyorum.


Bu arada gökyüzünde oluşacak bu görsel şöleni sakın kaçırmayın.

BUGÜN DOĞANLAR

Bugün doğduysanız; nazik, iyiliksever, anlayışlı,ince bir insansınız. Akrabalarınız, arkadaşlarınız ve hatta tanımadığınız insanlardan hayatınız boyunca fayda ve yarar göreceksiniz. Maddi konularda başarılı olacaksınız. Bu sene hayatınızda önemli duygusal kararlar alabilirsiniz. Değişimlere daha fazla açık olmalısınız.



Koç Burcu: Tam Ay tutulması sosyal çevrenizle yaşadığınız olayları hızlandırılmış bir şekilde karşınıza getirebilir. Arkadaşlarınızla aranızda önemli konular dönebilir, geçmiş hesaplaşmalar ortaya çıkabilir. Ya da onların hayatındaki duygusal bir mesele sizi de etkileyebilir. Yaşayacağınız olaylar sizi sinirli ve agresif kılacak sevgili Koçlar. Bu dönemde özel hayatınıza ve sevdiklerinize daha fazla önem vermelisiniz o zaman daha rahat atlatacağınız bir döngü yaşayacaksınız.

Boğa Burcu: Tam Ay tutulması, kariyerinizde önemli konu ve olayları hızlandırabilir. Sizi hırslandıran konular artacak, geçmişten gelen eylemlerinizin sonuçlarıyla karşılaşabilir, sinirli ve tepkisel olabilir, anlık kararlar almaya yatkın olabilirsiniz. Tam tutulma zamanı bunu yapmayın. İşinizdeki beklenmedik değişim ve gelişmelerin aile yaşantınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyin.

İkizler Burcu: Tam Ay tutulması, sizin seyahat, eğitim, yurtdışı bağlantılı işler, hukuk, ticaret alanlarınızı etkileyecek. Bu tutulmayla beraber bu alanlarda beklenmedik duygusal konu ve olaylara, geçmişten gelen eylemlerinizin sonuç ve kararlarına açıksınız. Bu konularda önemli gelişmeler yaşanabilir ya da bu alanda birtakım sıkıntı ve sorunlar varsa bu sıkıntı ve sorunların ön plana çıktığına şahit olabilirsiniz. Yine bu ay tutulması eğitimsel konuları hızlandırıyor. Eğitim hayatınızda alacağınız kararlar ve atacağınız adımlar çok önemli olacak sevgili ikizler.

Yengeç Burcu: Tam Ay Tutulması, sizin ortaklaşa para alanlarınızı etkileyecek. Ortak parasal konularda, eşinizin ya da partnerinizin hayatındaki parasal konularda beklenmedik bazı duygusal stresler, eski çözülmesi gereken konular daha fazla gündeminizde yer edebilir. Belki de ortaya çıkacak bir vergi, bir borç, bir ödeme, bugünlerde hayatınızda hızlı ve beklenmedik gelişmelere sebebiyet verebilir ya da bir miras konusu gündeme gelebilir. Boşanma ve nafakayla ilgili konular da bu Parçalı Ay Tutulması ile beraber hızlandırılmış bir şekilde gündeminizde yer alacak.

Aslan Burcu: Tam Ay tutulması özel hayatınızı etkileyecek. İlişkiler adına beklenmedik durum ve koşulların ortaya çıkacağı bir tutulma yaşayacaksınız. Evlilik, söz, nişan, bir ilişkiye adım atma gibi kararlar da bu tutulmada hayatınızda cereyan edebilir, eski bir konuyla, bir eylemle yeniden uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Beklenmedik bir taşınma da söz konusu olabilir.

Başak Burcu: Bu tutulmayla beraber sağlık koşullarınızla ilgili zorlanabilirsiniz. Bakmakta olduğunuz birtakım insanlar varsa, evinizde beslediğiniz birtakım hayvanlar varsa bu tutulma civarında gözünüz onların üzerinde olsun. Onların sağlığını ve bakımını ihmal etmemeniz gereken günlerdesiniz. Sağlığınızdaki bozulmalar da sizi fazlasıyla yorabilir. Bu süreçte asabiyete karşı dikkatli olun. Tansiyon iniş-çıkışları, dolaşım sistemindeki birtakım rahatsızlıklar ve sinirsel gerginlikler bu Ay Tutulması ile birlikte devreye girebilir sevgili Başaklar. Yine günlük işlerinizde, iş hayatınızda geçmiş dönemde attığınız adımların, eylemlerin karmik etkileri duygusal olarak sizi zorlayabilir.

Terazi Burcu: Tam Ay Tutulması, aşk hayatınızı tetikleyecek sevgili Teraziler. Bu Tutulmaya denk gelen günlerde aşk hayatınızda hareketlenmeler oluşabilir. Yine aşk hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Çocukla ilgili oluşumlar, çocuğunuzla ilgili konular beklenmedik bir şekilde duygusal konulara bağlanabilir ve siz hayatınızda çok hızlı şekilde bu konulara yer açabilirsiniz. Sanatsal bir işle uğraşıyorsanız, kreatif birtakım işleriniz varsa yine bu Ay Tutulması ile beraber bu işlerinizin hızlandığını görebilirsiniz. Sinirsel gerginliklere, agresif tutumlara, içinizde biriktirdiğiniz öfkeye bu tutulmada dikkat edin. Sosyal çevreniz ve kendi hayatınız arasında kalabilirsiniz.

Akrep Burcu: Tam Ay tutulmasıyla beraber ailevi ilişkilerinizde hızlı ve tedirgin edici bir şekilde gelişen durumlar söz konusu olabilir. Yine aileyle ilişkiler adına koparıcı ve huzursuz etkiler altında olabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde kendinizi güvende ve huzurlu hissetmekte zorlanacaksınız. Aynı zamanda geçmişle ilgili olaylar, beklenmedik bir şekilde ortaya çıkabilir. Alışılmış davranış kalıplarınız ve motivasyonlarınız değişebilir. Bu değişimler iş hayatınıza da yansıyacak, iş ve kariyer konularıyla da bir anlamda ilgili olacaksınız. İlişkilerinizi ve iletişiminizi doğru şekilde devreye sokarsanız sıkıntıları kolay aşacaksınız.

Yay Burcu: Tam Ay tutulması, sizin yakın çevre ve iletişim alanlarınızı etkileyecek. Bu tarihten sonra iletişimsel konularda hızlı ve beklenmedik olaylar yaşamaya meyillisiniz. Satış, reklam, pazarlama ve bilgisayar alanlarından birinde çalışıyorsanız bu konularda hızlı ve beklenmedik gelişmeler altında olacaksınız. Bazı olumsuzluklar karşısında sinirlerinize hakim olmalı, bu hızlı gelişmelerin sizi agresif yapmasına izin vermemelisiniz. Duygu iniş çıkışlarınızı bu tutulma esnasında dengede tutmalısınız.

Oğlak Burcu: Bu Ay Tutulması’yla beraber parasal konularda beklenmedik durum ve koşullarla karşılaşabilirsiniz. Elinize bir miktar para geçebilir veya ailenizden gelecek bir eski para meselesi bazı kayıplara neden olabilir. Para dengenizi bu Tutulma zamanı iyi oturtmalı, ani kararlardan kaçınmalısınız. Öfkeli, gergin, sinirli olmaktan uzak durun. Özellikle yatırımların, maddi konuların bu Tutulma zamanı ve sonraki günlerde hızla hayatınıza yerleştiğini görüyor olacaksınız.

Kova Burcu: Tam ay tutulması, kişisel hayatınızda önemli konu ve olayları karşınıza getirecek. Özellikle özel hayatınıza odaklandığınız bu dönemde alacağınız bir karar, kendi hayatınızı etkileyebilir. Partnerinizin, hoşlandığınız insanın ya da eşinizin hayatında alacağı kararların, sizin hayatınızı da etkilediğini göreceksiniz. Yakın çevrenizden ve girişimlerinizden gelen eski kararların, eylemlerin sonuçları hayatınıza yansıyabilir. Yine bu Ay Tutulması ile beraber fiziki sağlığınıza da gereken özeni göstermelisiniz. Hayatınızda çok önemli gelişmeler var sevgili Kovalar.

Balık Burcu: Tam ay tutulması, sizin bilinmeyen, kadersel alanınızda gerçekleşiyor. Bu Tutulmayla beraber beklenmedik, sürpriz kadersel olaylara açık olacaksınız. Bir konunun iç yüzü ortaya çıkabilir, beklenmedik birtakım olaylar içinde kendinizi bulabilirsiniz. Geçmişte çözülmemeiş parasal meselelerle uğraşmak karşınıza gelebilir. Bu süreçte sakin olmalı, hırslarınızı iyi kontrol etmelisiniz. Sağlığınıza özen göstermek her zamankinden daha önemli olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR