1. Korona virüsü bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkisi altına aldı. Sizin yaşam tarzınızı nasıl etkiledi.?

Evdeyiz. Doktorlara ve tüm sağlık çalışanlarına minnettarız. Her akşam alkışlıyoruz, her gün şükrediyoruz. Ev hayatlarımızın temeli diil mi zaten? Evde, ailede öğrenilir çoğu en önemli temel ilkeler. Evde olabildiğimiz için şanslıyız. Kızımla bütün ev işlerini yapıyoruz. Zoom’la derslerini yapıyoruz.. Ben online virtualarttours ağırlıklı çalısıyorum. 21 Day Abundance Medidation yapıyorum harika bir group ile; Deepak Chopra’nın. Kitap okuyorum.. tweeter ve medyadan gündemi takip ediyorum elbete. Video izliyorum. İbo online çalışıyor.



2- Bireysel olarak ne gibi önlemler aldınız. Bu şekilde yaşamak hayatınızda neleri değiştirdi?

Evde kalarak; mantık çerçevesinde temizliğe hassasiyet göstererek önlem alıyoruz.



3- Zamanınızın büyük bir bölümünü evde geçirmek nasıl bir duygu? Evde neler yapıyorsunuz?

Evde kalabilmenin bir şans olduğunun farkındayız. Doktorlar ve sağlık sektörü başta olmak üzere canla başla evlerinden ailelerinden uzakta hayatlarını riske ederek çalışıyorlar. Minnettarız. Evlerde başka bir düzen var bugün. Dünyanın iyileşmesi için çalışılıyor gibi hissediyorum. İnsanlar daha ‘intovert’ yaşamayı öğreniyor, yeniden hatırlıyor.



4-Korona virüsü bir nevi hepimizi evlerimizde yaşamaya mecbur bıraktı. Bu değişim dünya genelinde nasıl etkiler bırakacak ve eskiye göre hayatımızda neler değişecek?

Yeni dünyanın kuralları yazılıyor. Öncelikler yeniden sıralanıyor. Sağlık, iyilik, yardımseverlik, içhuzur yeniden anlam kazanıyor. Herkes evinde, iç dünyasıyla başbaşa. Eğitim sistemi hiçbirzaman eskisi gibi olmayacak. Sanat yepyeni konulara gebe..



5-Bu virüsün etkisi ortadan kalktıktan sonra yapacağınız ilk 3 şey ne olacak?

Uzun zamandır sarılamadıklarıma opüp sarılmak. Bugünleri hatırlayıp; düşünmeden yaptığımız onca şeyin kıymetini kendime hatırlatmak. Yardım edebileceğim alanlarda aktif olmaya devam etmek. Bir şeyi atlamışım... ShopPortakal.com daki hareketler ile İstanbul Tıp Fakültesi Vakfı’na Covid 19 salgınında gerekli ihtiyaçların alımı için bağışta bulunuluyor.


ShopPortakal Türkiye’nin ilk online artshop’u; ‘sanat dükkanı’...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR