20 mart 2015 te 11:36 da Balık burcunda bir tutulma yaşayacağız. Bu tutulma daha çok Kuzey Amerika, Kuzeybatı Asya, Afrika, Antartika ve Kuzey Avrupadan görülecek.




Güneş tutulmaları dış enerjiyi ve görüntüyü ifade eder. Kişisel olmaktan çok, daha fazla toplumsaldır. Önemli olayları, başlangıçları ve bitişleri hayatımıza taşır. Hayatımızda derin etkiler yaratır. Eğer kişisel haritalarımızda güneş, ay ve diğer gezegenlerle birleşiyorsa, evine bağlı olarak büyük değişimleri ve dönüşümleri hayatımıza getirebilir.




Tutulmanın değişken burçta olması karmaşık ve karışık durumlar yaratır. Açılarla tetiklenmedikçe konular netlik kazanmayabilir.Yine değişken burçlarda oluşan tutulmalar, grevler, suçlar, din ve eğitimde sorunları hayatımıza taşır. Kıyı ve deniz kazaları, hızlı değişimler, ilaç, uyuşturucu, kargaşa ve bağımlılıkları tetikler.




Su elementindeki tutulmalar sularla, denizlerle ilgili sorunları, doğal felaketleri, aşırı yağışları, nehir sularının taşmasını, deniz kazalarını, boğulmaları, likit ve sıvılarla gelen hastalıkları, tsunami etkilerini hayatımıza taşıyacak. Yine önemli bir insanın ölmesi, kimyasal, petrol ve yağlarla ilgili konularda sorunları da karşımıza getirebilir.




Bu tarihte balık burcunda oluşan güneş tutulması önemli bir tutulma. Zira balık burcunun son derecesinde gerçekleşmekte. 29 derece astrolojide kritik bir derecedir ve o burcun bütün olumsuz özelliklerini içinde barındırır. Bu yüzden de balık burcunun olumlu özelliklerinini yanısıra (sezgi, bütünü görme, evrensel sevgi, anlayış, kabullenme vs), olumsuz özelliklerin (aşırı hayalcilik, mantıksızlık, kararsızlık, karmaşıklık, merhametsizlik, yönünü bulamama vs.) de içerecektir.




Yine tutulmanın derecesine baktığımızda, tutulmanın görüldüğü veya haritalarında tutulma noktasında gezegenleri olan ve açı yapan ülkelerde isyan, ayaklanma, ihtilal, işkence, zulüm, şiddet, sertlik, insanlık dışı hareketler görülebilir.




Bu tutulmayla beraber kaderin cilvesi dediğimiz konu ve olayların hızlandığını görebiliriz. İnançlar, hayaller, önseziler ve rüyalarımız öne çıkabilir. Balık burcu duygusal yanımıza hitap ettiği için kafa karıştırıcı, altüst edici olaylar yaşamaya meyilli olabiliriz. Güneş tutulmaları başlangıçlarla alakalıdır, bu süreçte yeni durum ve koşulların başlaması adına, bir şeyin tam anlamıyla bitmesi ve vedalaşmak bize zor gelebilir.




Kendi içimizde derinlere dalma, meditasyon ve dualar için harika bir zaman dilimi olacağını söylemeliyim. Bu dönemde rüyalarımızı not alalım, önsezilerimizi takip edelim. Bizi ve inancımızı test eden olaylar, korku ve şüphelerimizi doğrulayan adımlar görünen resim olabilir. Yeni arayışlar ortaya çıkabilir, yeni iş çalışmaları, kendi iç dünyamızla uyumlu işler kurtarıcımız olacaktır. Daha fazla dinlememiz ve ruhsal dünyamıza daha fazla yer vermemiz gerektiğine inanabiliriz.






BUGÜN DOĞANLAR




Bugün doğduysanız; çok yönlü, konuşmacı, üretken, yetenekli, duygusal bir insansınız. Size uygun bir kariyer ve iş seçmezseniz hayat boyu mutsuz olursunuz. Duygusal yönünüzü kontrol edebilirseniz iş yaşantınızda büyük başarılara imza atabilirsiniz. Bu sene, sizin için önemli bir yıl olabilir. Önemli değişimlere açık olmalısınız.






Koç Burcu: Bugün oluşan tam ay tutulması kadersel ve sizin elinizde olmayan etkileri hayatınıza sokabilir. Beklenmedik olaylara açık olmalı bu süreçte sağlığınıza fazlasıyla özen göstermelisiniz.




Boğa Burcu: Bugün oluşan tam güneş tutulması arkadaşlıklarınızı ve sosyal çevrenizi etkileyecek. Yeni çevreler, yeni insanlar, yeni ortamlar içine girebilir ve geleceğinizi hızlı olaylarla şekillendirebilirsiniz.




İkizler Burcu: Güneş tutulmasıyla beraber kariyeriniz ve işinizde önemli değişimler ve oluşumlar içine giriyorsunuz. Bu süreçte kariyerinizde fedakarlıklara, vazgeçişlere, bırakışlara ve daha geniş bir değerlendirmeye açık olacaksınız.




Yengeç Burcu: Tutulma seyahat, yabancılarla yapılacak işler, dış ülke bağlantıları, medya, hukuk veya ticaret alanlarınızı tetikleyecek. Bu işlerden bir tanesiyle uğraşıyorsanız bu dönem ve sonrasında bu alandaki işlerinizin ve bu konularda gelişmelerin hızlandığını göreceksiniz.




Aslan Burcu: Güneş tutulması ortaklaşa para evinizde hızlı gelişmeleri tetikleyecek. Bu tutulmada bir borç veya ödeme ortaya çıkabilir. Eşinizin, ortağınızın, ailenizin, parasal durumundaki gelişmeler sizi de etkileyecek.




Başak Burcu: Güneş tutulması özel hayatınızda önemli olayları ayağınıza getirecek. Bu tarihten sonra özel hayatınızda önemli ve ani kararlar gündeme gelebilir. Evlilik, boşanma, ilişkiyi ilerletme, bitirme, taşınma gibi durumlar karşınıza gelebilir.




Terazi Burcu: Güneş tutulması iş, hizmet alanlarınızda hızlı başlangıç ve kararları hayatınızın merkezine yerleştirebilir. İş değiştirme, iş başvurusunda bulunma, işinizdeki değişimler bu tutulmada devrede olabilir.




Akrep Burcu: Güneş tutulması aşk hayatınızda gerçekleşecek. Bu tarih ve sonrasında aşk sizi bulabilir, çocuk haberi alabilir, eğlenceli olayların, risk içeren işlerin, sanatsal faaliyetlerin beklenmedik olaylarla hayatınızda daha fazla yer edindiğini görebilirsiniz.




Yay Burcu: Devreye giren güneş tutulması ev ve aile alanlarınızda gerçekleşecek. Bu tarih ve sonrasında ev hayatınızla ilgili ani ve beklenmedik değişimlere açık olmalısınız. Yine aile hayatınızla ilgili önemli kararlar devreye girecek.




Oğlak Burcu: Güneş tutulması satış, reklam, pazarlama, iletişim, bilişim sektörlerinizi harekete geçirecek. Yine yakın çevrenizde bulunan akraba, kardeş, komşu ve dostlarınızın hayatında önemli olaylara neden olabilir.




Kova Burcu: Bu tarih ve sonrasında parasal konular hayatınızda hızlandırılmış bir şekilde yer etmeye başlayacak. Bu dönemde elinize büyük paralar geçebilir, ancak bir yandan da tutmasını öğrenmeniz gerekecek.




Balık Burcu: Hayatınızı değiştirecek ve dönüştürecek olaylar içerisinde olacaksınız. Bu süreçte etrafınızdaki olan olaylar, kendi hayatınız için kararlar almanızı hızlandıracak. Bu sizin için çok önemli bir tutulma olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR