SHOW TV'de yayınlanacak 'Dünya Güzelleri' programını dört gözle bekliyorum. Safiye Soyman, Bülent Ersoy, Banu Alkan ve Burcu Esmersoy programın çekimleri için yollara düştü, Hindistan'ın Mumbai kentine gitti. Bir ay yok ekip. Alanda sadece bavul krizi çıkmış onun dışında güle oynaya gittiler. Tabii nasıl dönerler bilinmez. Bekleyip göreceğiz. Bence çok eğleneceğiz. Değişik keyifli bir program olacak. Benim en çok merak ettiğim isimse Bülent Ersoy. Nasıl olacak, neler yapacak, bazı yerlere nasıl adapte olacak meraktayım. Malumunuz her sahnede oturmaz. Koltuk olmadan oturmaz. Daha kendisini öyle sıradan bir sandalyede otururken görmedim. İlla ki ayrıcalık ister. Kendisi 40 bavulla gitmiş. Bana az bile geldi. Malumunuz bir şapkası için bir tek bir bavul şart Diva'ya. E kirpikleri, tırnakları, makyaj malzemeleri için de birer bavul dersek. Kıyafetleri de tefarruatlı. Her kıyafeti taktığı gözlükleri, çantaları derken... Aman aman 40 bavul nedir ki Diva için, az bile. Tek bir eşofman, bir lastik pabuç alacak değil ya. Farkını oralarda da konuşturacak elbet Diva.




İzmir'e yerleşiyor




Malumunuz giden gidene. Son yıllarda kiminle karşılaşsam hep bir yerlere gidiyor. Ülkede yaşanan olaylar ve tabii bir de üstüne eklenen İstanbul'un kaosu. Kalabalık, trafik, stres, pahalı yaşam derken gidenler günden güne çoğalıyor. Önceki gün de uzun süredir görmediğim oyuncu Hatice Aslan'la karşılaştık Nişantaşı'nda, kuaförde. Kısa bir muhabbet sonrasında "Gidiyorum buralardan" dedi.




Önceki gün taşındı ve İzmir'e yerleşti. Ben "Zor olmayacak mı?" dedim. "Neden olsun? Ankara'dan geldim buralara alıştım, şimdi de İzmir. Kuş misali. Nerede mutluysam oradayım artık" dedi. Oğlu Ekin de uzun süredir Amerika'da yaşıyor Hatice Aslan'ın. Sık sık da İstanbul'a işleri için gidip gelecekmiş.




Dansöz, nargile ve mezeler




Ara ara size farklı lezzet köşelerinden haberler vermeye çalışıyorum biliyorsunuz. Bu sefer yolum Al SharQ'a düştü. Kozyatağı Hilton Otel'in içinde yer alan mekanın yaratıcısı sektörün önemli mekanlarına imza atmış Ergun Yıldız. "Ustalık dönemi eserim" dediği Al SharQ konsept bir dükkan yaratmış. Ortadoğu mutfağından lezzetler var. Mezeler lezzetli. Ve tabii dekor, mezeler ardından bir dansöz ve bir de nargile eklenince kendinizi Beyrut'ta filan hissediyorsunuz. Beyrut'u ve gecelerini seven biri olarak şunu söyleyebilirim, bu mekan kısa sürede kendi müdavimini yaratır. Belli bir saatten sonra kulübü dönen mekanda İlgi Gövsa da işletmecilik yapıyor. Mekanda her şey eksiksiz düşünülmüş. Değişik durak arayanlara duyurulur.




Siz uyurken




-Tuvaletin önünde 4 kız sıra bekliyor. Bu esnada da dans ediyorlar. Kızlar nasıl kendilerinden geçmiş sıranın kendilerine geldiğinin farkında değiller, ben sıralarını aldım kabine girdim, oralı bile olmadılar.




-Must'da kalabalık bir grup cumartesi gecesi eğleniyor. Grubun hepsi kadın. İçlerinden kırmızı elbiseli olan hanım nasıl dans ediyor, nasıl oynuyor tutabilene aşk olsun. Bir ara sandalyenin üzerine çıktı. Ama durdukları yer sandalyeye çıkabilecek bir durum değil. Yere düşecek diye mekanda herkes kırmızılı kadına bakıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR