Uzun bir yaz sezonunun ardından sosyete ve iş dünyası, okulların kısmen açılmasıyla İstanbul'a dönmeye başladı.

10 günlük Kurban Bayramı tatilinde yurtiçi ve yurtdışında gözde tatil merkezine dağılan ünlü isimler, nihayet İstanbul'da hayata karışıyor.

Sonbaharla birlikte İstanbul sanata doyacak. Çağdaş sanat tutkunlarının aylarca beklediği sanat etkinliği 12. Contemporary Istanbul (CI), 14 Eylül'de İstanbullu sanatseverleri bekliyor. Yüzlerce sanatseverin, çağdaş sanatın en nadide eserlerinin yer alacağı sanat fuarını kaçırmayacağına eminim. Tabii ki iş ve sosyete dünyasından sanat tutkunu ünlü isimlerin de bu önemli sanat etkinliğini gezerek, beğendikleri eserlere sahip olacaklarını biliyorum.

Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek ve 17 Eylül'e kadar devam edecek olan çağdaş sanat fuarında, 42'si yabancı, toplam 73 galeri ile yaklaşık bin 500 sanat eseri sanatseverlerle buluşacak. Bloomberg HT ve Habertürk medya sponsorluğunda düzenlenen sanat etkinliğinin ana sponsoru ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Akbank oldu.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, "Ülkemizdeki sanatseverlerin dünyadaki güncel sanat gelişmelerine erişiminin artması öncelikli hedeflerimiz arasında. On yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz Contemporary Istanbul ana sponsorluk görevi, bizim için önemli bir ayrıcalık. Türkiye'de çağdaş sanatın en önemli buluşma platformu olan Contemporary Istanbul'un ziyaretçi sayısının her yıl arttığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Uluslararası alandaki başarısıyla İstanbul'umuzu dünyanın seçkin sanat merkezleri arasında konumlandıran bu önemli oluşuma destek olmayı sürdüreceğiz'' diyerek çağdaş sanat fuarına verdikleri destekleri sürdüreceklerini ifade etti.

Öte yandan modaseverlerin heyecanla beklediği Istanbul Fashion Week de bu hafta başlıyor. Ünlü modacıların en yeni kreasyonlarının sergileneceği moda haftası, yine renkli defilelere ev sahipliği yapacak. Kısaca İstanbul'da sosyal hayat yeniden canlandı diyebiliriz.

Sanatseverler ve modaseverler bu haftayı oldukça yoğun geçireceğe benziyor. Bir yandan dünyaca ünlü sanat galerilerinin yer aldığı çağdaş sanat fuarı diğer yandan Istanbul Fashion Week'teki muhteşem defileler...

Seçim sizin... Her zaman olduğu gibi en güncel haberler, moda haftasından en renkli fotoğraflar, çağdaş sanat fuarından en dikkat çekici röportajlar yine HT Kulüp farkıyla sizlerle olacak.

Bizi takip etmeye devam edin ve hayatın içinde kalın...

İyi haftalar...



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR