Hafta sonu Şener Şen'in 5000 TL'ye kaz tüyü mont aldığı haberlerini okuyunca aklıma geldi, yeniden bu tip montların alım mevsimi başladı demek ki. Her sene yazılıyor çiziliyor ama hala konuya duyarsız kalan insanlar çoğunlukta. Tamam kaz tüyü montlar kışın hiç üşütmüyor ama o size koruyan tüylerin canlı canlı yolunduğunu biliyor musunuz? O tüyler yenmek için kesilen kazların tüylerinden falan yapılmıyor, bilakis hayvan canlı canlı, bağırta bağırta yolunuyor ki tüyler de diri olsun! Üstelik tüyü yolunan hayvan bir süre sonra yeniden tüylenip tekrar bu acımasız davranışa maruz kalıyor.




Sıkıyorsa internette rahatlıkla bulabileceğiniz kaz tüyü yolma videolarından birini izleyin, sonra "Ama beni soğuktan koruyor" deyin. Kutupta yaşamıyoruz efendiler, kaz tüysüz, kürksüz de geçirilebilecek iklimlerdeyiz çok şükür.




Manasız didişme




Eliz Sakuçoğlu Instagram'a bir fotoğraf koydu, olay oldu. Gerçi pozlama bir dövme sanatçısından araklanmış ama yine de biraz gereksiz eleştiri aldı. Şimdi konuyu anlamamış olanlar için aydınlatma yapmam gerekirse sosyal medya hesapları kişinin bireysel dergisi hatta televizyon kanalı niteliğinde. Yani oradan bir yayın yapıyorsunuz ve bunun karşılığında da sizi izliyorlar. Yorum yapanlar beğenmese bile herkesin bir kemik alıcı/takipçi grubu var.




Kendi firmanızın CEO'su olduğunuz için de istediğiniz gibi yayın yapma hakkını elinizde tutuyorsunuz. İsteyen her gün aynı açıdan tabak gibi yüzünün selfie'sini yayınlıyor, isteyen sabah akşam oyun oynayan kedisini. Yani "Bu fotoğrafın ne manası var?" diye düşüneceğinize kanalı değiştirmeniz gerekiyor. "Neden bu tip fotoğraflar koyuyor?" sorusu günümüzde pek manasız.




Uçakta öpüşme paniği




İstanbul-Bodrum uçağındaki yeni evli çift, koltuklarında öpüşünce gereksiz bir adamın tepkisine maruz kalmış. Sonra adam çiftimize, çiftimiz adama bağırıyor, diğer yolcular adamın üzerine yürüyor derken olay çıkınca hepsi uçaktan indirilmiş. Olay sonrasında çiftimiz nezaketi elden bırakmayıp şikayetçi olmamış ama neden şikayetçi olmadıklarını, neden olayı büyütmediklerini anlamadım.




Tamam polisti, tutanaktı bunlar zor işler ama o terbiyesiz adamın bir daha insanların hayatına müdahalede bulunmayacak kadar sindirilmesi gerekiyordu. Hani sahilde deniz yıldızlarını denize atan adamın hikayesi gibi, bu ülkeyi kendini bilmezlerden, başkalarının hayatına karışanlardan ne kadar kurtarırsan o kadar iyi!




Komik festival




Cumartesi günü başlayan İstanbul Komedi Festivali'nde, pazar günü oyuncu ve sosyal medya fenomeni Ömür Özdemir'in gösterisini yakaladım. Gece 10'da stand up izlemek için BKM Mutfak'taki yerimizi alarak kendimizi Brooklyn'de hissetmeye çalıştığımız anlardandı doğrusu. Bir süredir "Her şeyin festivalini yapıyorlar canım" diye söyleniyoruz ama gülmek için yapılan bir etkinliğe koşarak gittik. Ömür, ilk gecesi olması nedeniyle çok heyecanlıydı tabii. Hem bizi güldürdü hem kendi güldü.




Festivalin belki de en önemli kısmı bu zaten, yeni isimlerle tanışıp onların geleceği hakkında fikrimiz oluyor. Geçen sene yine bu festivalle kendini sahnelere atan Yasemin Şefik yeni oyunu 'Ne Münasebet'le aynı sahneye bu sefer bir yıllık deneyimle çıkacak. "Kadından komedyen olmaz" diyenler önlerden bilet alsın da gününü görsün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR