Deniz Seki, Emre Altuğ'un Alaçatı'da açtığı ‘Gazino Sako'sunda bayramın ilk günü sahneye çıktı. Bir nevi mekanın açılışını da yaptı. Sevgilisi Tayfun Topal'ı işaret ederek "Ben Alaçatı'da aşık oldum" diyerek aşk şarkıları söyledi. Bir anda yağmur geldi ancak Deniz Seki hiç sahnesini değiştirmedi ve "Yaz yağmuru, bereket yağıyor. Sakın kalkmayın, gitmeyin bir yere. Emre Altuğ'un mekanına bereket yağıyor" diyerek şarkılarını söyledi.

Bir ara yağmur fazlalaşınca Deniz Seki'ye şemsiye tutmak zorunda kaldılar. Ancak Deniz hiç moralini bozmadı ve şarkılara devam etti. Bu görüntüleri sadece bu köşeye özel HT Dokun ve Youtube'dan şu an şu dakika yani okurken izleyebilirsiniz. Hadi açın izleyin. Bayılacaksınız.

'Çekildim çünkü şöhretimi kontrol edemeyecektim'

Yıl 1994. Burak Kut ‘Benimle Oynama' ile fırtınalar koparıyor. Ardından ‘Yaşandı Bitti' diyor, sonra ‘Bebeğim' geliyor. Ardı ardına gelen şarkılar, konserler derken 90'larda Burak Kut fırtınası esiyor adeta.

Uzun süredir sesi soluğu çıkmıyordu ancak bu ara hem "Tacize erkekler de uğrar" sözü ile hem de Tarkan'a yaptığı göndermeli "Süperstar, megastar da Edirne'den sonra kim star bunları" sözüyle yeniden gündemde Burak Kut. Kendisini Alaçatı'da yakaladım. Bayramın ilk günü Suare'de sahneye çıktı. Bastım videonun tuşuna, sordum da sordum. HT Dokun ve Youtube'da izleyin derim. Burada okuduklarınızın daha fazlasını bulacaksınız.

'90'larda farklı bir büyü vardı'

-Kulüp programı yapmıyordun. Yıllar sonra bu bir ilk...

Evet. Yakında İstanbul'da da başlayacağım. Alaçatı, Bodrum olarak bu yaz devam edeceğim. Çünkü artık oturduğum yerde sıkılmaya başladım.

-Neden bu kadar geciktin?

Ben daha çok stüdyo insanıyım. Halk konserleri seviyorum. Ama özledim. Bir de bir sürü şey yaptım. Unutulmuyor zannediyordum ama jenerasyon değişiyor. Biz onu kaçırıveriyoruz arada. İlk kez dinleyen ve tepki veren insanları gördüm. Ve geç bile kaldığıma karar verdim. Performanslara başladık artık.

-90'larda canlı müzik çok modaydı. Yine o döneme geri döndü gece hayatı.

Bizim müziğimizin büyüsü bozulmuyor. Birçok yeni arkadaş bizim şarkılarımızı söylüyor. Ben müsaade ediyorum hepsine.

-Evet, 90'ların şarkılarını söylüyoruz hala.

O dönem farklı bir büyü vardı. Biz sabahlara kadar stüdyoda sabahlıyorduk. Bunun tarifi yok gerçekten. O dönem müzisyenler daha idealistti.

'Müzik kabuk değiştiriyor'

-Orhan Gencebay "Teknoloji çıktı duygular yok oldu" diyor. Doğru mudur?

Bir nevi doğru da ama duygu ölmez, müzik kabuk değiştiriyor.

-Kimi dinliyorsun şu ara?

Etkilenmemek için kimseyi dinlemiyorum. Yeni iki şarkı hazırladım. Üretim dönemindeyim. Temmuzda çıkaracağım.

-Aleyna Tilki falan dinlemiyor musun? Her yerde çalıyor.

Tabii ki dinliyorum, görüyorum. Ama daha fazla başarılı isim olması gerektiğini düşünüyorum.

'Ona buna sallayıp gündeme gelen biri değilim'

-Niye "Süperstar, megastar da Edirne'den sonra kim star bunları" sözlerini durup dururken söyledin?

Sevgili arkadaşım Tarkan'ı sordular. Ben yüklendim gibi bir durum çıktı ortaya. Ben öyle biri, o tarz bir adam değilim. O yüzden gündemin gerisinde kalıyorum her zaman. Ona buna sallayıp gündeme gelen biri olmadım hiçbir zaman. O cümlenin başı var. Hayranların sanatçılara yakıştırdığı, onları yüceltmek adına tabirler var. Ben Tarkan'a yakıştırıyorum çünkü işini iyi yapan biri. Ama genel anlamda bu işe bakış açım şudur: zaten az olan değerlerimiz kendine özgün. Bu kadar az değerimiz varken yumurta gibi birbirine tokuşturmalarının doğru olmadığını anlatmaya çalıştım aslında. Yani Ajda Hanım da söyledi aslında kendine. Bunu anlatmaya çalıştı. Cem Abi'nin söylediği de aklıma geldi o an.

'Öldürülüyordum'

-Şöhreti zirvede bıraktın ve daha çok küçüktün.

Şöhretin geldiği boyut, benim de kontrol edemeyeceğim boyuttaydı. 20 yaşındaydım. İki örnek vereyim. Uluslararası bir konser yaptım. Öldürülüyorum. 20 yaşında pop söyleyen biriyim. Sonra bir gün terör örgütünün ölüm listesinde gazetenin birinci sayfasında fotoğrafımı gördüm. Bunlar içime kapanmama sebep oldu. Uzaklaşmamı sağladı.

-Ben o günleri hatırlıyorum.

Evet ayak oyunlarını seven biri değilim.

-Bunlar olmasaydı şu an Burak Kut neredeydi?

Bunlar olmasaydı diye bir varsayım yok Esin. Ya çöküş olurdu ya da başka bir ülkede yaşardım. Her çıkışın bir inişi vardır. Bilemiyorum şöhret değişiyor.

'Hemcinslerim de taciz etti'

-"Erkekler de tacize uğruyor" diye bir açıklama yaptın.

Evet ben olayı bilmeden konuştum aslında. Talat Bulut olayını bilmiyordum ki tacizin kadına yapılanı asla affedilmez. Ancak bu röportajda konuşamayacağım kadar çok şey yaşadım. Kız arkadaşımın yanında. Taciz eden kişinin kendi erkek arkadaşı da vardı yanında. Böyle sapkınlıkların arasında kaldığım oldu. İlk zamanlar çok bocalıyordum. Hatta hemcinslerim tarafından da çok tacize uğradım. Ben gergin, ürkek bir çocuktum. Bir de 20'li yaşlarda olunca çözemedim. Çok çılgın bir şey gerçekten. Kulüpte masaların altından çıkıp kucağıma oturmaya çalışan kadınlar olurdu. O tabii beni çok rahatsız etti. Sorunca anlattım ama bir kadına edilen tacizle bir tutulamaz tekrar ediyorum. Ben bu konuda her zaman kadının yanındayım. Ve yeni şarkılardan biri de kadına şiddeti anlatıyor.

NOT: Burak Kut'la sohbetemiz burada bitmiyor tabii. Devamı HT Dokun ve Gazete Habertürk Youtube'den izleyebilirsiniz. Hem de Alaçatı Suare sahnesinde yaptığı provaları an be an. Keyifli izlemeler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR