Bundan tam 20 yıl önce merhum işadamı Sakıp Sabancı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri için Sanat Ödülleri'ni başlatmıştı.




Türkiye'de sanata değer veren isimlerin başında gelen Sakıp Ağa, rahmetli olduktan sonra bile genç sanatçıların önünü açıyor.

Hayat arkadaşı eşi Türkan Sabancı, Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine her yıl Sakıp Sabancı Sanat Ödül Töreni'ne katılıyor. Sakıp Bey'in emaneti olan ödülleri, sahiplerine kavuşturmanın huzurunu yaşayan Türkan Hanım, her yıl özlemle ve güzellikle rahmetli eşini anıyor.

Genç sanatçıları desteklemek ve Sakıp Sabancı'nın adını yaşatmak üzere her sene tekrarlanan ödül töreninin her anı çok özel, her anı çok duygulu...

Sağlığında hayır işlerine kendini adayan, sanata, başarılı gençlere her daim destek olan Sakıp Sabancı, 1994 yılında Sanat Ödülleri'ni başlatarak bugünlere taşıdı.

Özellikle Türkan Sabancı'nın destekleriyle bugünlere gelen ödül töreni, dün akşam Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Salonu'nda yapılan bir törenle sahiplerini buldu.

Türkan Hanım, törende yaptığı konuşmasında kültürel mirası gelecek nesillere taşıma konusunda rahmetli Sakıp Sabancı'nın hassasiyetini bir kez daha vurguladı.

Türkan Sabancı'ya ve rahmetli Sakıp Sabancı'ya yaptıkları hayırlı işlerden ötürü teşekkürü bir borç biliriz...

İyi tatiller...




İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR