Sabancı'dan sanata destek:'Anish Kapoor İstanbul'da

Eylül ayı ile birlikte artan sanat davetlerinin ilki, dün akşam Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirildi. Sakıp Sabancı Müzesi ve Akbank, tüm dünyanın merakla takip ettiği ünlü İngiliz kavramsal sanatçı Anish Kapoor'un eserlerini Türkiye'ye getirdi.

Hal böyle olunca serginin açılış davetinde iş ve cemiyet dünyasından kimi ararsanız oradaydı. Sosyetenin sanatsever ünlü isimleri, Anish Kapoor'un eserlerini merak ediyordu. Akbank Holding Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in ev sahipliğini üstlendiği, kuratörlüğünü Sir Norman Rosenthal 'in yaptığı sergi, sanatçının mermer, kaymaktaşı gibi malzemelerle yapılan, çoğu daha önce sergilenmemiş taş eserlerine odaklanan ilk sergi olma özelliği taşıyor. Dünyada ilk defa sergilenecek devasa taş heykeller, sosyetenin de ilgisini çekti.

Çağdaş sanata merakı, sevgisi nedeniyle çağdaş sanatçıları destekleyen, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in projesi olan bu sergide, 32 dev eser sanatseverlerle buluşuyor.

Gelelim sergi davetinde öne çıkan detaylara... Sabancı Ailesi'nin değerli üyelerinden Türkan Sabancı, Güler Sabancı ve Sevil Sabancı'nın başı çektiği sergi davetine, TUSİAD eski Başkanı Ümit Boyner, Caroline Koç, Aylin - Özcan Tahincioğlu ve ismini sayamadığım birçok ünlü isim akın etmişti. Uzun süredir ortalarda görünmeyen Sevil Sabancı, kızı Melisa Tapan'la sergiye katılmıştı.

Türkiye'de çeşitli sanat etkinliklerini sanatseverlerle buluşturan Akbank Jazz ve Türkiye'nin en büyük çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul'a sponsor olan Akbank, yine bir ilki gerçekleştirerek dünyanın merakla takip ettiği İngiliz sanatçıyı İstanbul'da ağırladı. Sanat konusuda tüm imkanlarını seferber ederek, ülkemizin bu alanda gelişmesini sağlayan başta Akbank Holding Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer olmak üzere, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese HT Kulüp ekibi olarak teşekkürü bir borç biliriz.

İyi haftalar...





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR