Türk tatilciler Yunan Adaları'nı işgal etti




Tatil sezonunun gözde merkezlerinden Mikanos ve Rodos gibi Yunan Adaları bu günlerde Türk istilası altında...




İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı ile birlikte Bodrum ve Çeşme gibi tatil merkezleri boşaldı. Sosyete ve iş dünyasının tatilsever isimleri soluğu Ege kıyılarındaki dünyaca ünlü Yunan Adaları'nda aldılar. Yunan Adaları'nın şüphesiz en pöpüler olanı Mikanos... Eşsiz kumsalı, güneşi ve tabiiki sınırsız eğlencesiyle Mikanos dünyanın dört bir yanından gelen tatilcileri ağırlıyor. Mikanos’un başta Elya, Torlos, Mareneos ve Paradise Beach olmak üzere ünlü plajları çılgın partileriyle adeta dillere destan.




Sosyetenin ünlü isimleri kendilerine ait sosyal medya üzerinden tatil anılarını dostlarıyla paylaşıyor. Türk müşteriler Yunan işletmecilerin yüzünü güldürmüş. Geçtiğimiz hafta itibarı ile Hacı Sabancı, annesi Arzu Hanım, babası Ömer Bey ve dostları Mikanos’taydılar. Başarılı işadamı Levent Kızıl, turizmci Sinan Vardar özel teknesiyle ailece Yunan Adaları'nın keyfini çıkarttılar.




Mikanos, genç sosyetenın vazgeçemediği yerlerden... Özellikle gazetecilere görüntü vermemek isteyen ünlü isimler, sevgilileriyle birlikte gittikleri adalarda eğlence ve aşkı bir arada yaşıyorlar. Duyduğuma göre Türk müşteriler, ekonomik krizle boğuşan Yunan işletmecilerin yüzünü güldürmüş, özel uçaklarla, lüks teknelerle tatil keyfi yapan Türkler eğlencede ve para harcamada oldukça bonkör davranıyorlarmış. Güneş battıktan sonra Mikanos’un en ünlü restorantı Manos, Türklerle doluyormuş. Manos’ta deyim yerindeyse Türklerden başka müşteriye rastlamak mümkün olmuyormuş bugünlerde.




Ege’nin incisi tatil adaları arasında yer alan Rodos, Simi ve Santorini ise daha çok ailece tatile giden ünlü isimleri ağırlıyor. Özel tekneleriyle veya başka bir şekilde bu adalara giden Türk tatilcilere adım başı rastlamak mümkün. Kimisi ilk kez kimisi ise gözlerden ırak tatil için bu adaları tercih ederken; şunu söylemekte yarar var Türk tatilciler belki de tarihlerinin en kötü ekonomik krizleriyle boğuşan komşumuz Yunanistan'ın şimdilik en büyük gelir kaynakları olmuş.








İyi tatiller iyi haftalar…









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR