Gezi Parkı-Bodrum, Göcek, Çeşme




Yaz geldi tatil sezonu açıldı... Bütün bir kış tatil programı yapanlar artık şezlonglardaki yerlerini almaya başladılar...




Bodrum iki hafta önce sezonu açmıştı aslında ancak Taksim Gezi Parkı olayları tüm ülkede olduğu gibi tatil merkezlerinide derinden etkiledi. Geçtiğimiz hafta Türkbükü sahilleri ve Bodrum geneli deyim yerindeyse ‘in cın top oynuyordu’ sokaklar, plajlar, restaurantlar bomboştu. Bodrum muhabirimiz Hakan Yağcı’nın gönderdiği fotoğraflarda ‘Gezi Parkı’ ne kadar doluysa ‘Bodrum’da bir okadar sakin ve sessizdi.




Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde yavaş yavaş Bodrum hareketlenmeye başladı. Tv ekranlarından ve gazete sayfalarından tanıdığımız Sanat, iş, cemiyet ve spor camiasından pek çok ünlü isim ‘Gezi Parkı’ eylemlerine destek vererek gazete sayfalarına yansırken, birçoğu da sadece ‘Gezi Parkı’na destek ‘tweet'leri atarak tatile çıkmışlardı. Bodrum’dan gelen tatil enstantanelerinde güneşin ve denizin keyfini çıkartıyorlardı.

Çeşme her yıl olduğu gibi bu yıl da sezonu biraz geç açacağa benziyor zira Ege’nin güneşi olsa da sert rüzgarları buna izin vermiyor. Önümüzdeki 3 hafta içerisinde Çeşme’nin tatilcilerin akınına ugrayacağını düşünüyorum.




Gelelim masmavi Göcek koylarına... Göcek’te lüks ve ihtişamlı tekneler adeta birbirlerine nazire yaparcasına o güzelim koylarda geziniyorlar. Pek ünlü bir isme henüz rastlamadık ancak Göcek her zaman bize sürpriz haberler vermiştir.




Tatil deyince bende biraz dinlenmek yorgunluk atmak ihtiyacı duydum 5 günlüğüne hem aile ziyareti hem de kısa bir tatil için şehir dışında olacağım... Zira İstanbul bizi son iki hafta 1 yıldan daha fazla yordu.




İyi tatiller, iyi haftalar...





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR