Her zaman söyleriz; sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak görev almak, insanlara, eğtime ve özellikle de çocuklara katkıda bulunmak onur vericidir..




Geçtiğimiz hafta ÇABA Derneği sokak çocukları yararına, iş, cemiyet ve medya dünyasının ünlü isimlerinin sahne aldığı dev bir organizasyon daha gerçekleştirdi. Birçok ünlü ismin, TV ekranlarından aşina olduğumuz dizi karekterlerini canlandırdığı tiyatro sahnelerinde ‘karakterlerin’ oyun performanslarından ziyade ortaya koydukları medeni cesaretleri ve ‘böyle bir projede yer almanın’ vermiş olduğu haklı gururdu.




ÇABA Gala 2, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ünlü isimler, yönetmenliğini Ali Sunal’ın yaptığı, Muhteşem Yüzyıl, Kuzey Güney, İntikam, Karadayı, Pis Yedili / Pamuk Prenses, Mutlu Ev Kadınları isimli müzikli oyunlar için sahneye çıktı.




Geçtiğimiz yıl yine Çaba Derneği yararına ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirilmiş, ÇABA Gala ekibinin bağışlarıyla yaklaşık 510 bin TL’ye yapımı tamamlanan ÇABA Ayvansaray Çocuk ve Gençlik Merkezi 13 Kasım 2012 tarihinde hizmete açılmıştı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 700 biletin tamamının satıldığı geceden elde edilen gelir ile Ankara’da yapılacak galadan sağlanacak gelir, Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü binasının yenilenmesi için kullanılacak. 30 çocuğun sürekli kalabildiği merkez, kapasitesi 60’a çıkarılarak “ÇABA Kampüs” haline dönüştürülecek. Merkezde çocukların yarım kalan ilk ve orta öğrenimlerini sürdürmeleri, ayrıca aile ve toplum hayatına uyumlarını sağlamalarına yönelik çalışmaların geliştirilmesi hedefleniyor.




Abdurrahim Albayrak, Alpin Şahin, Ayşegül Dinçkök, Aylin Özbay, Burcu Karabacak, Buse Tezcan, Beyza Avcıoğlu, Beyhan Biber, Birgül Dereli, Cihan Kamer, Doğuş Çabakçor, Defne Samyeli, Erol Aksoy, Esra Birol, Ezo Sunal, Ertekin, Grup Piston, Güliz Onursal, Hakan Ateş, Dr. Hakan Akıncı, Hamdi Akın, Hezan Özbek, Hıncal Uluç, Hülya Avşar, Işıl Reçber, İdil Fırat, İclal Bakkaloğlu, Kerem Hattat, Murat Aksu, Mithatcan Özer, Merve Hasman, Maya Portakal, Dr. Mete Güngör, Murat Güloğlu, Nuran Cıngıllıoğlu, Necmettin Eliyeşil, Özlem Zehebi, Ragga Oktay, Dr. Serdar Eren, Sinan Güreli, Savaş Özbey, Sedat Birol, Sedef İybar, Sedef Karamehmet, Türkan Sabancı, Tuna Öztürk, Uğur Batur, Yasin Ekinci, Yosun Güreli, Yasemin Kamhi, Yalım Canveren, Zeynep Düvenci, Zeynep Bilgin ve Zuhal Mansfield’e böyle dev bir organizasyonda sahneye çıkarak ‘oyunculuk’ yaptıkları için milyonlarca alkışı hak ediyorlar.




Tabii ki unutmadan başta ÇABA Derneği Başkanı Dr. Özlem Cankurtaran ve Yönetim Kurulu ekibine de teşekkür etmek az bile gelir diye düşünüyorum…




‘ÇABA’ lar yine boşa gitmedi, herkese ellerinden gelen ‘ÇABA’dan dolayı tebrikler...




Herkese sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum...





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR