2013 yılına her yıl olduğu gibi yepyeni umutlarla başlamıştık. Mutluluklar, sağlıklar dilemiştik ama olmadı... Milyonların gönlünde taht kuran sanat dünyasına ve medya dünyasına adını altın harflerle yazdıran çok değerli dostlarımızı kaybetmenin hüznünü yaşadık.




Geride bıraktığımız haftaya iki acı ölüm haberi damgasını vurdu. Türk resim sanatının yetiştirdiği en değerli isimlerden 84 yaşındaki Burhan Doğançay’ın ölümü, sevenlerini ve sanat dünyasını yasa boğdu. Uluslararası birçok ödülü bulunan, dünyanın pek çok önemli müzesinde ve galerilerinde eserleri sergilenen Doğançay’ı, Teşvikiye Camii'nden son yolculuğuna uğurladık. İş, siyaset, sanat ve cemiyet dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleşen törenin ardından Doğançay, vasiyeti gereği Bodrum’un Turgutreis Beldesi'nde toprağa verildi. Büyük ustaya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyasına başsağlığı diliyorum.




Haftanın ikinci ölüm haberi Doğançay’dan 1 gün sonra perşembe günü vefat eden Usta gazeteci Mehmet Ali Birand’tan geldi. Uzun zamandır kanser tedavisi süren değerli gezeteci ağabeyimizin ölümü, başta medya dünyası olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ile Kanal D haber merkezinde görev yaptığım yıllarda tanıdğım Mehmet Ali Birand’tan hepimiz çok şey ögrenmiştik. İyi İnsan, iyi gazeteci, iyi Galatasaraylı Birand, Allah mekanını cennet eylesin...




Son acı haber ise akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Toktamış Ateş'ten geldi. Ateş, bir süredir tedavi gördüğü hastanede organ yetmezliği nedeniyle 68 yaşında hayata veda etti. Ateş'in ailesine, sevenlerine ve yakın dostlarına da sabır diliyorum.




Değerli dostlarımızı kaybetmenin hüznü ile 2013’e başladık. Ocak ayı bir an önce bitsin istiyoruz artık zira ‘Kara Ocak’ olarak şimdiden tarihteki yerini aldı.




Mutlu haftalar...

rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/resatbalcioglu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR