Elitler, geride bıraktığımız hafta hiç şüphesiz 2012’nin en hareketli günlerini yaşadılar...




Haftaya bu yıl 7. düzenlenen ve çağdaş sanatın en önemli etkinliklerinden birisi olan Contemporary’nin muhteşem açılış davetleriyle başladık. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde 16 bin metrekarelik alanda gerçekleşen Contemporary Istanbul 2012 fuarına, 55’i yurt dışı, 45'i yurt içinden toplam 100 çağdaş sanat galerisiyle 600 sanatçı katıldı. Birçok önemli çağdaş sanat eseri ve sanatçının ilk defa sanatseverlerle buluştuğu "Contemporary Istanbul"da bu yıl, New York’taki Marlborough Gallery ile birlikte geçen sene New York’ta açılan C24 adlı Türk galerisi de katıldı. Fuarda, çağdaş sanatın bugünü ve yarınının tartışıldığı "CI Dialogues" konferans serisi ve "Video Cube" video seçkisiyle birlikte, bir takım yan etkinlikler de eş zamanlı olarak gerçekleştirildı.




Birçok büyük markanın ana sponsorluğunda ve Bloomberg HT’nin medya sponsorluğunu üstlendiği bu dev sanat etkinliği İstanbul sosyetesinin yanı sıra, iş dünyasının önemli temsilcilerinin de yoğun ilgisiyle karşılaştı. 3 gün süren fuarda, Çağdaş Sanat Eserleri, bir sanat - moda buluşmasıyla sona erdi.




Haftaya damgasını vuran moda lansman davetleri özellikle ünlü hanımları yine bir araya getirdi. Dünyaca ünlü Fransız markası Chloé'nin yeni sezon koleksiyonu, Beymen İstinyePark'ta mini bir defileyle gerçekleştirildi. 2012-13 Sonbahar/Kış Koleksiyonuna ait kombinelerin yanı sıra 2013 Yaz Koleksiyonunda tanıtıldığı mini defileli davete, Sevgi Tunga, Funda Filibeli, Didem Antebi, Yelda Tiftik, Aslı Şen, Begüm Şen, Beğüm Taçir, Sinem Ayan, İpek Varol gibi cemiyet hayatının modasever ünlü hanımlarını buluşturdu.




Haftanın bir diğer moda daveti, moda dünyasının en şık tasarımcılarından J Mendel Trunk Show ile özel bir açılış yapan Polar, iş ve cemiyet hayatınn tanınmış hanımlarının katıldığı kokteyl ile gerçekleşti. Lansman davetine katılan AB’den sorumlu Devlet Bakanımız Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, Ayşegül Toplusoy, Daila Garih, Aslı Şen, Feryal Gülman ve Pınar Sabancı sergilenen yeni kreasyonları kısandıran bir şıklık ve zarafet eçirisinde davetteki yerlerini almışlardı.




2012’ye evlenerek veda ettiler..




İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde birçok ünlü çift nikah masasına oturarak evliliğe adım atmıştı. 2012’nin belki de son düğün daveti haftasonu La Meridien Otel’de gerçekleştirildi.




Ayayadın Ailesi'nin yakın dostları Ahmet - Setenay Metin çiftinin kızları Özge Metin ile Ali - Neşe Buzul çiftinin oğulları Serkan Buzul mutluluğa evet dediler. Gaziantepli genç bir işadamı olan damat Serkan Buzul’un damatlığı Vakko imzası taşırken, Özge Hanım’ın gelinliği özel olarak dikilmişti. İş, siyaset ve cemiyet dünyasının birçok ünlü ismi düğün davetindeydi. Özellikle sosyetenin genç temsilcileri düğünde şıklıklarıyla ön plandaydılar. Genç çift düğünün ardından balayılarını geçirmek için dünyaca ünlü tatil adaları Maldivler'e gittiler... Genç çifte mutluluklar diliyorum...




Ve haftanın son etkinliği... Başarılı işkadını Demet Sabancı Çetindoğan’ın merhum babası Hacı Sabancı, ölümünün 13. yılında düzenlenen konser davetiyle bir kez daha özlemle anıldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda verdiği anma konserinin ev sahipliğini Demet Sabancı Çetindoğan üstlendi. Demet Hanım’ı bu özel gününde başta Sabancı Ailesi olmak üzere yakın dostları yalnız bırakmadı. Merhum Hacı Sabancı’ya bir kez daha rahmet diliyoruz…




Haftaya görüşmek dileğiyle...




İyi haftalar...

rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/resatbalcioglu





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR