Daha üç ay öncesine kadar, havalarda bir türlü ısınmadı, bu yıl yaz geç gelecek, güneş bir türlü yüzünü göstermeyecek gibi bir çok sitemleri dile getiriyorduk. Zaman ne kadar da çabuk geçiyor. Yaz geldi ve bitiyor bile...




Her yıl olduğu gibi bu yıl da başta güney sahillerimiz olmak üzere gözde tatil merkezleri ünlü isimleri ağırladı. Kışın yaşadığımız stresli, iş hayatımızın yorgunluğunu tatillerimizde atarak kendimizi yeniledik. Artık ağustos ayının son haftasındayız sonbahar serinliğjni yavaş yavaş hissetmeye başlıyoruz. Güney sahillerimizde, özellikle de Çeşme ve Bodrum gibi yerlerde hala tatil yapanlar artık son demlerini yaşıyorlar.




Her yaz mutlaka çok konuşulan, çok tartışılan haberleri sizlerle paylaşıyoruz. Kimi zaman bir fotoğraf karesi, kimi zaman bir ayrılık veya sürpriz bir aşk ama sanki her yıl bir ‘Dejavu’ yaşıyormuşuzcasına hepimizin ortak tanıdığı birileri veya tanıdığımızı zanttetiğimiz kişiler bizleri çok şaşırtıyorlar.




Aslında hayat olduğu gibi onlar içinde devam ediyor, bir eksiklik, değişiklik yok, sadece değişken olan içinde bulundukları sosyal hayatın, belki de makamlarının, koltuklarının farkında olmamaları, onları hiç istemedikleri bir durumla karşı karşıya bırakıyor. Yaz sezonu boyunca lüks teknelerde on binlerce fotoğraf karesi paylaştık sizlerle, kimisi doğumdan kısa bir süre sonra verdiği kilolarıyla, kimisi dostlarını ağırladığı renkli görüntülerle, kimisi eşiyle ve kimisi de ‘sevgilisiyle’ yansıdı objektiflere… Güldük, eğlendik, sohbet ettik, tatilde karşılaştığımız dostlarımızla hasret giderdik...




Ancak gazetecilik zor meslektir derler, insanları zor durumda bırakmak, istemedikleri bir konumda haberleştirmek gerçekten zordur. Toplumda saygın bir isme sahip insanlar, hele bir mevki, makam sahibi olanlar, her zaman, her koşulda kendilerine dikkat etmelidirler. İstemedikleri bir durumla karşı karşıya kalmak istemiyorlarsa bunu ‘inkar’ edeceklerine kabul etmeyide bilecekler. Aşkına,işine, makamına saygısı varsa, olan bir şeyleri inkar etmek en basit eylemdir. Kadınlık onuruna hakarettir.




Yayın hayatımıza başladığımız ilk günden beri, kimseleri ayırt etmeden, objektif, saygılı, doğru ve tarafsız haberciliğimizden ödün vermedik Bundan sonra da bu çizgimizde devam edeceğiz.




2012 yaz sezonu bu hafta itibariyle sona eriyor bir yaz sezonunu daha geride bırakıyoruz, 2012 yazına damga vuran neydi diye sormak gerikirse, sadece ‘Dejavu’ derim.




Kalplerde yanan ‘aşk’ ateşi ‘yangınlara’ dönüşse bile, bu bir ihanet olsa bile en azından ‘eşimize ve kendimize saygı göstererek 'inkar' etmeyelim, kabullenmek de büyük bir erdemdir.




İyi haftalar...




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/resatbalcioglu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR