İşadamı Nail Keçili tarafından kurulan ve başkanlığını yürüttüğü ‘Akademi İstanbul Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı' dev bir projeye imza attı. Avrupa Başkanlığı himayesinde sahneye konulan ‘Burası Kapalıçarşı’ isimli müzikal oyun farklı medeniyetlerden gelen, dinler arası bir kardeşlik, dayanışma ve dostluk projesi.




Avrupa Birliği’nden sorumlu Devlet Bakanımız Egemen Bağış’ın katılımıyla pazar akşamı Akatlar’daki İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu'nda sanatseverlerle buluşan ‘Burası Kapalıçarşı’ müzikalinin sahnelenmesi aşamasında birçok kişinin emeği var. Başta Nail Keçili’nin eşi Nilgün Keçili ve kızları Nazlı Keçili Öztarhan PR çalışmalarında haftalarca çalıştılar. Oyunun Gala gecesi ev sahipliğini Nilgün Hanım üstlenirken, tanıtım çalışmalarını kızı Nazlı Keçili Öztarhan yaptı. HT KULÜP olarak destek verdiğimiz dev müzikalın yazarı Necmettin Tetik, yönetmenliğini Levent Ulukut’un üstlendiği ‘Burası Kapalıçarşı’nın oyuncu kadrosunda Halit Akçatepe, Nur Yoldaş ve Deniz Arcak gibi usta isimler rol alıyor.




Akademi İstanbul Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı; eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarına katkı sağlamak, sanat ve iletişim alanlarında öğrenim gören öğrencilere burs sağlamak amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Vakıf aynı zamanda konser, dinleti ve oyun gibi sahne sanatları projelerine de destek olmayı misyon edinmiş.




Bu dev müzikalın gala gecesinden ayrıntıları sayfalarımızda bulabilirsiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum böyle bir medeniyetler arası dostluk projesini anlamlı bir katkı amacıyla sahneye koydukları için.




Bahar güneşi yazı müjdeliyor…




Artık yaz geldi, çiçeklerin kokusu caddelerde buram buram, insanın yaşama sevincini artırıyor. Sisli, puslu, soğuk ve yağışlı havaların ardından kendisini iyice hissetiren bahar güneşi zaten yazın müjdecisi...




Güneşli günlerin gelmesiyle birlikte yaz davetleri de hız kazandı. Sosyetenin ünlü isimlerinin bir araya geldiği ilk davet organizasyonu Stella Kant ve Silyvio Ovadya’nın ev sahipliğinde Nişantaşı'nda gerçekleştirildi. Ünlü hanımların renkli bir şıklık yarışı içerisinde yer aldığı davette, yazlık kreasyonlarıyla objektiflere yansıdılar. İş dünyasının önde gelen ailelerinden Kosifler’in holdinglerinin bahçesinde verdikleri geleneksel ‘Yaza Merhaba’ partileri yine çok renkli görüntülere sahne oldu. Haftanın bir diğer yaz daveti ise Faruk-Füsun Eczacıbaşı çiftinin dostlarını ağırladıkları ‘Hıdırellez kutlaması’ pikniğiydi.




Önümüzdeki haftasonu ‘Cennet onların ayakları altındadır’ dediğimiz annelerimizin günü. Şimdiden bütün annelerimizin ellerinden öpüyorüm... Anneler gününüz kutlu olsun…




İyi haftalar…




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR