Türkan Sabancı, Cihan Kamer, Ayşegül Dinçkök, Murat Yalçıntaş,Yasemin Kahmi, Necmettin Eliyeşil, Güliz Onursal, Bilgün Sazak, Abdurrahim Albayrak ve daha bir çok hayırsever ünlü isim…




İş ve cemiyet hayatının önde gelen temsilcileri ‘Muhteşem’ bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyorlar... Hafta içi yakın dostum Mısra Yiğit aradı. ÇABA Derneği'nin 14 Mayıs'ta düzenleyeceği büyük davet öncesi sürpriz isimlerin sahne alacağı bir tiyatro gösteri hazırladıklarını ve HT KULÜP’ü provalarda misafir etmek istediklerini söyledi. Tabii ki kabul ettim ve bizi tercih ettiktleri için onur duydum. Nitekim arkadaşlarımızın provalarda çektikleri fotoğraflar haftaya damgasını vurdu. HT Magazin sayfalarında özel logusuyla yayınlanan fotoğraflar HT KULÜP’ün etkisinin ve gücünün göstergesiydi.




14 Mayıs gecesi elde edilecek gelirin sokak çocukları yararına kullanılacağı bu özel etkinlikte rol alan sosyetenin ünlü hanımlarından Ayşegül Dinçkök ve Yasemin Kahmi’nin sahne performansları ünlü oyunculara adeta taş çıkartıyor. Ayşegül Hanım’ın ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisindeki başrol karakter Hürrem’i canlandırdığı, Yasemin Kahmi’nin ‘Mahidevran’ karakteriyle Sultan Süleyman için kavga ettikleri sahne şimdiden herkesi heyecanlandırıyor. Türkan Sabancı’nın kısa repliğinin yanı sıra İş dünyasının önde gelen isimlerinden Erol Aksoy, Abdurrahım Albayrak ve Necmettin Eliyeşil, Kuzey-Güney dizisinden başrol kapmışlar.




Geniş Aile dizisinden rol çalan Güliz Onursal ise provalarda yıldızı 20 yıllık profesyonel oyunculara taş çıkartmış. Güliz Hanım, kendisini rolüne o kadar kaptırmış ki fotoğraflarına yansıdığı gibi gerçekçi bir kavgaya tutuşmuş sanki. Yine sosyetenin gözde hanımlarından Bilgün Sazak, oyunda Muhteşem Süleyman’ın annesi Valide Sultan’ı canlandırıyor. Bilgün Hanım, sert ama etkili karakteriyle oyunun sahneleneceği 14 Mayıs gecesi iddia ediyorum en çok alkışı alan isimler arasındaki yerini alacak.




İş, siyaset, sanat ve cemiyet hayatının ünlü temsilcilerinin destek verdiği sosyal sorumluluk projelerinin detaylarını sayfalaramızda sizlerle paylaşıyoruz. Ancak iddia ediyorum sokak çocukları yararına sahneye çıkmaya hazırlanan birçok ünlü ismin rol aldığı ÇABA Derneği'nin bu organizasyonu bu yıl çok konuşulacak. Sosyetenin ünlü isimlerinin yanı sıra medya dünyasından ve spor camiasından da birçok özel isim 14 Mayıs akşamı sahnede olacak.




Şimdiden herkes gibi bende ortaya nasıl bir oyun, nasıl bir performans çıkacağını merak ediyorum. Ancak böyle bir organizasyonun sokak çocuklarının eğitimi için harcanacağı göz önüne alınırsa provalarda bile başarıya ulaşılmış görünüyor. Bu projeye katılımlarıyla destek veren, emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler. Ülkemizde bazende olsa iyi şeyler olmuyor değil…




İyi haftalar…

rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR