Cemiyet hayatının ünlü hanımları zaman zaman destek verdikleri soysal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkıyorlar.




Tansa Mermerci Ekşioğlu, geçtiğimiz yıl Zeynep Öz ve Laura Carderera ile birlikte Spot adlı bir sanat kursu kurdu. Sanat eğitiminin yanı sıra genç sanatçılara fon yaratmayı da amaçlayan Spot, şimdi de güncel sanat seminerleri düzenliyor. İlk seminer, American Express işbirliğiyle haftasonu Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenledi. İngiliz Sanat Eleştirmeni Laura Buck’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerinin ev sahipliğini Tansa Mermerci Ekşioğlu ve Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge birlikte yaptılar.




Son zamanlarda sosyetenin ünlü hanımları güçlü ve etkili projelerle isimlerinden bahsettiriyorlar. Ünlü hanımlar sadece katıldıkları davetlerdeki şıklıkları veya zarafetleriyle değil toplum içerisinde bir birey olarakta neler yapabileceklerini ortaya koyuyorlar. Geçtiğimiz hafta yine ünlü hanımlardan Aslı Aktürk ve Esra Öztürk önderliğinde 40 kişilik bir grup 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Gaziantep’e TEMA Vakfı yararına bir gezi düzenlemiş elde edilen gelir vakfa bırakılmıştı. Bu gezi de oldukça ses getirdi.




Tansa Mermerci Ekşioğlu, sürekli ön planda olan bir isim değildir. İş ve cemiyet hayatının önde gelen ailelerinden Ekşioğlu Ailesi'nin gelini olan Tansa Hanım, eşi Can Ekşioğlu ile birlikte uyumlu bir evlilik yaşamaktadır. 2 çocuk annesi Tansa Hanım, mütevazı kişiliği ile de bilinir.




Haftasonu Boğaz’ın eşsiz güzelliği eşliğinde düzenlenen seminere katılım hayli yüksekti. Sanata ilgisi olan ya da olmayan, isteyen herkesin katılabildiği seminere basın mensupları alınmadı zira biraz da haklılar çünkü katılımcıların pür dikkat dinledikleri bir seminer ve ortamın sakin ve sessiz olması gerekiyor. pot Contemporary Art Project’le güncel sanat kursları verdiklerini, söyleyen Tansa Hanım; Spot’u kurslardan elde ettikleri gelirle genç ve yetenekli sanatçılara üretim fonu yaratmak amacıyla kurduklarını dile getirdi.




Doğrusunu isterseniz renkli bir o kadarda sosyal olan cemiyet hayatının önde gelen temsilcileri içerisinde Tansa Mermerci Ekşioğlu’nun böyle bir etkinliğe imza atması beni gururlandırdı. Birçok isim çeşitli organizasyonlarla, dernek ve vakıf çalışmalarıyla alkışı hak ediyorlar. Ancak ben bu hafta Tansa Hanım’ın sanata ve sanatçıya verdiği bu denli hizmetten dolayı en büyük alkışı hak ettiğini düşünüyorum.




İyi haftalar...

rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR