Yine haklı çıktık yine söylediklerimiz, yazdıklarımız bütün gerçekleriyle ortaya çıktı ne mutlu bize!




Haftalar hatta aylar önce bizzat kendim yazmıştım ''Paris aşkı bitiyor mu?'' dedim ardından ‘Uzan’ Derin darbe’ başlığı altında bütün yaşananları analiz ettim. Ancak kafasını kuma gömerek habercilik yapan bazı ‘Kalemşörler’ tam tersini idda ettiler, 'yalakalık' uğruna burunlarından kıl aldırmadılar.




Kimden bahsettiğimi anladınız değil mi? Fransa’da kaçak olarak yaşayan Cem Uzan ve sosyetik sevgilisi Derin Mermerci’den bahsediyorum. Hep birlikte gördük firari Cem Uzan yeni sevgilisiyle haftasonu ‘özel servis’ bir haber fotosuyla ex aşkıyla gazete sayfalarındaydı. Bir gazetede özel logosuyla yayınlasa da servisçi arkadaşlar birilerini kandırmış... Oysa aynı haber, iki gazetede birden yayınlandı.




Ben bu aşkın neden, nasıl ve ne uğruna bittiğini yazdığım zaman ortalarda kimseler yoktu.




Hani büyük aşk evliliğe gidiyordu?




Hani iki sevgili aşklarını kollarına dövme yaptırmışlardı, aşklarını ölümsüzleştirmişlerdi?




Hani Derin Hanım’ın parmağında nişan yüzüğü vardı?




Hani ayrılık yok, mutluluk vardı?




Evet ortada bir şeyler vardı tek tek sıralıyorum. Derin Mermerci sevgilisi firari Cem Uzan’ın egolarının bir aşkıydı. Her şey çok güzel başlamıştı ve sürüyordu; taa ki Uzan’ın Türkiye aleyhine açtığı tazminat davasının hüsranla sona ermesine kadar! Sadece bu değil firari Uzan’ın Fransa’da oturma izninin dolması, Ortadoğu'ya yol görünmesi, Uzan’ın acilen çozüm üretmesi gerekiyordu zira Ortadoğu'da tek başına ne yapacaktı? Sevgilisi yanında değildi... Görünen o ki Cem Uzan Fransız aşkıyla sanki uzun süredir birlikteymiş gibi mutluluk pozları vererek bu fotoğrafları Türkiye’deki bazı gazetelere servis ediyorsa mutlaka bir nedeni vardır.




Evet, nedeni şu... Biliyorsunuz Cem Uzan’ın daha öncede belirttiğim gibi Fransa’da oturma izni bu ay bitiyor. Uzan Fransa’da kalamazsa Ürdün’e gitmek zorunda kalacak bu nedenlederden dolayı Fransız vatandaşı birisi ile evlenmesi gerekir. Eğer ikili evlenirse hiç şaşırmam. Bilindiği gibi yabancı bir ülke vatandaşı ile resmi olarak evlendiğiniz zaman otomatik olarak oturma izni alabiliyorsunuz ve bir süre sonrada o ülkenin vatandaşlağına geçiyorsunuz. Firari Cem Uzan bu nedenle eski Fransız aşkına dönmüş olabilir mi? Kesinlikle evet...İnsanın özgürlüğünden daha değerli bir şey var mı?




Hatırlarsanız Derin Mermerci 3 hafta öncede birçok gazeteye aynı anda aynı cümlelerle bir basın bülteni göndermiş bazı arkadaşlar ‘özel haber’ diye yayınlamış ve ayrılığıyla ilgili açıklama yapmıştı. Ne tesadüftir ki bu kez Cem Uzan taa Paris’lerden fotoğraf çektirip, ''İşte ex aşkım'' diyerek gazetelere servis yaptırıp nispet yapıyor adeta…




Şimdiden söylüyorum inanın bu ilişki üçgeni içerisinde daha birçok çarpıcı detaylar otaya çıkacak ve sizlerle paylaşacağım inanın çok şaşıracaksınız.








İyi haftalar...




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/#!/resatbalcioglu







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR